Zouqaq – Jada – Gränder

Ett allt större antal ensamkommande flyktingungdomar kommer till Sverige. Många av dem blir hänvisade till varandra med få tillfällen att lära känna svenskar i samma ålder. Behovet av gemensamma insatser och samarbeten mellan det offentliga och civilsamhället för att erbjuda aktiviteter som främjar integration är stort.

Riksteatern vill i detta projekt samla de här ungdomarnas röster och tillsammans med hiphopartister i Sverige och Gaza musiksätta deras historier. I skrivarverkstäder får de ensamkommande ungdomarna tillsammans med ungdomar från ytterstadsområden i Göteborg, Karlstad och Botkyrka chans att skriva texter som sedan under ledning av Monirah Hashemi, dramatiker och skådespelare från Afganistan och fristadsförfattaren och hip-hopartisten Khaled Harara musiksätts av artister i Gaza.

Projektmål

Att öppna för samtida nya berättelser och involvera ensamkommande flyktingungdomar och ungdomar från svenska ytterstadsområden tillsammans i skapandet av dessa berättelser.

Därför fick projektet stöd

Genom projektet kan Riksteatern Värmland bidra till skapandet av en plattform för ensamkommande flyktingungdomar att dela sina berättelser och att hjälpa dem komma in i det svenska samhället.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i augusti 2015 och avslutades i december 2016

Artister från Gaza tolkar berättelser från unga på flykt

16 Nov 2016 Se videon där artister från Gaza tolkar berättelser från unga på flykt i Sverige.

Visa fler