Vem kan bli producent?

Teknik har på många sätt revolutionerat musik och de möjligheter som finns. I dag är teknik en självklar del av musikskapandet inom många olika genrer. Men fortfarande ses teknik som en manlig domän och bilden som förmedlas är att det inte finns några kvinnliga musikproducenter. Vem kan bli producent? vill ändra normerna kring teknik och teknikanvändande med fokus på producentrollen, så att kvinnliga musiker och artister får bättre förutsättningar att använda teknik i sitt musikskapande. Projektet är ett samarbete mellan Popkollo, artisten Robyn och KTH.

Projektmål

Att förändra normer kring teknik och teknikanvändande och skapa en plattform för att fler tjejer* får möjligheten att producera musik

Därför fick projektet stöd

Genom detta projekt kan Popkollo bidra till att tjejer får utvecklas i musikteknik och ges möjligheten att bli musikproducenter.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i maj 2015 och avslutades i maj 2016

För mer info: www.vemkanbliproducent.com

Lyckad final på producentprogrammet

08 Jun 2016 Producentprogrammet Vem kan bli producent avslutades i slutet av maj på kursgården Lagnö, söder om Stockholm. Vandrarhemmet Studio Lagnö ligger vid havet med egna höns, får och hästar. Innan det blev ett vandrarhem var det mest känt för att har arbetat med ljudsättning för Barnen i Bullerbyn och Hasse och Tage-filmer.

Under tre dagar jobbade deltagarna hårt med att mixa sina produktioner och att mastra varandras verk. Mellan mixning och masteringsuppgifter tog många tillfället i akt att promenera, bada och smida framtida producentplaner i bastun. Deltagarna fick under helgen även höra varandras verk som de jobbat med under ett par månader. Lyssningssessionen bjöd på jubel, applåder, tårar och euforiska tjut av pepp! Vi fick höra hårda hiphoplåtar, smäktande popdängor, schlagerhits, samplad somalisk politiskpoesi och helt fantastiska produktioner.

 

 

 

Visa fler