Vem är du? Barn och tolerans

Teskedsorden arbetar utifrån mottot: För tolerans mot fanatism. Fanatism och oförsonlighet går allt längre ned i åldrarna. Därför har Teskedsorden länge arbetat med frågeställningen om hur man skulle kunna få igång diskussioner kring ämnet i unga åldersgrupper. Projektet Vem är du? Barn och tolerans vänder sig till alla barn i Sverige i årskurs tre med syftet att hjälpa dem få en större förståelse för vad tolerans är, hur det fungerar och hur de själva kan bidra till ökad tolerans.

Projektmål

Att genom Teskedsorderns kreativa verktyg litteratur, illustration och film vända och vrida på uppkomsten av olika samhällsproblem för att få barn att tänka efter och göra kopplingar till sig själva och sitt vardagsliv.

Därför fick projektet stöd

Med historier, teckningar och dramatisering som verktyg kan Postkodlotteriets Kulturstiftelse genom detta projekt ge barn lekfulla och kreativa sätt att se saker ur ett annat perspektiv än sitt egna och utforska det, men också skapa en förståelse för den egna personen och hur man som individ uppfattas utifrån.

För mer info: www.teskedsorden.se