Unga Klara

Unga Klara har sedan 1975 bedrivit en världsberömd forskande teaterverksamhet med barns och ungas villkor i fokus. Dess utforskande arbetsmetodik utgör en form av scenkonstnärlig, levande kunskapsbas och är ett kulturarv av nationellt intresse. Inom projektet skapas en nationell arena för barnteater där Unga Klaras kunskap och metodik förs vidare till en ny generation och en bredare publik.

Projektmål

Att utveckla en nationell arena och kunskapscentrum för nyskapande teater med barnperspektiv i fokus. Detta för att kunna fortsätta utveckla mötet mellan barn och teater över hela Sverige och lyfta samhällsfrågor utifrån barnperspektivet.

Därför fick projektet stöd

Genom detta projekt kan Unga Klara bygga en nationell arena för barnteater där kunskap och metodik förs vidare. I samband med det skapas en grundläggande struktur som ger goda förutsättningar för fortsatt verksamhet.

För mer info: www.ungaklara.se

Suzanne Osten i Gomorron Sverige

11 Nov 2013 För snart 40 år sedan startade Suzanne Osten Unga Klara. I sommar ska hon lämna institutionen för barnkultur. Vad har hon betytt för svensk barnkultur och hur har den förändrats under hennes 40 år? Suzanne Osten är huvudgäst i SVT:s Gomorron Sverige där hon berättar om sitt engagemang för barn och barnkultur under 40 år. Se programmet i SVT Play.

 

 

 

Visa fler