Ung scen norr – öka utbudet av scenkonst för unga

Ung Scen Norr är en ny mötesplats för scenkonst i Norrbotten. Glesbygd och stora avstånd gör Norrbotten till ett utmanande län att verka i när det gäller spridning av ett brett kulturutbud för unga.

Ung Scen Norr arbetar med att bygga upp en struktur för att unga ska få se professionell scenkonst där de själva är delaktiga i skapandet på olika sätt. Projektet kommer också att stödja de lokala verksamheterna i Norrbotten som riktar sig mot den unga publiken för att unga ska få fler möjligheter att utöva teater på fritiden. Till exempel startar Ung Scen Norr en teaterledarutbildning för unga ledare, något det råder brist på i Norrbotten idag och som är en förutsättning för att ett ungt teaterliv ska existera.

Projektmål

Att erbjuda unga i Norrbotten en meningsfull fritid och aktiviteter inom kulturlivet. Projektet kommer att genomföras i sex kommuner i Norrbotten samt i ett utbyte med Botkyrka kommun.

Därför fick projektet stöd

Att säkerställa en struktur för att kunna öka utbudet av professionell scenkonst för unga i Norrbottens län samt öka ungas möjlighet att påverka och vara delaktiga.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i juli 2015 och avslutades i december 2016

För mer info: www.ungscennorr.se/

Premiär för Vi hänger inte här- vi går runt

21 Mar 2016 Den 19 mars var det offentlig premiär för Vi hänger inte här- vi går runt i på Riksteatern i Hallunda. Nu går pjäsen på turné till skolor och teatrar i bland annat Skellefteå, Sundsvall, Härnösand, Kalix och Gällivare. Se hela spelschemat på Riksteatern.se

 

 

Såhär skrev Södra Sidan.se inför premiären:

”TV-spel, skolstress och funderingar kring ifall man kan spela fotboll trots världens alla konflikter. Riksteaterns skolföreställning ”Vi hänger inte här, vi går runt” är skapad av 400 workshops och intervjuer med unga i Botkyrka och Norrbottens län. ” Läs hela artikeln på Södra Sidan.se

Visa fler