Trollkarlen från Oz

Glada Hudik-teatern sätter upp en helt nyskriven musikal fritt tolkad efter ”Trollkarlen från Oz”. I uppsättningen, som är en modern tolkning av L. Frank Baums klassiker, medverkar en ensemble med tjugofem skådespelare och åtta musiker. Musiken i Trollkarlen från Oz är specialskriven av Salem Al Fakir och Pontus de Wolfe. Glada Hudik-teatern är idag en del av Hudiksvalls kommuns dagligverksamhet med målet att skapa en meningsfull och utvecklande verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Teatern bygger sina föreställningar på de utvecklingsstördas förmågor och förutsättningar och vill lyfta fram talanger och prestationer hos varje enskild individ.

Projektmål

Att öka förståelsen för olikheter hos medborgare i samhället och sprida synsättet att olikheter utgör en resurs, inte ett problem. Genom projektet skapas också förutsättningar för människor med intellektuella funktionsnedsättningar att få en naturlig och respekterad roll i samhället.

Därför fick projektet stöd

Genom Glada Hudik-teaterns Supporterklubb ges teatern möjlighet att sprida sin verksamhet till fler och nå ut bredare med sitt arbete i landet och på sätt ytterligare bidra till allmännyttan.

Höst med 19 föreställningar

08 Sep 2014 Ikväll har Glada Hudik-teaterns tolkning av Trollkarlen från Oz nypremiär i Västerås. I höst väntar ytterligare 19 stycken föreställningar och efterfrågan på biljetterna har varit så stor att flera extra föreställningar i Stockholm och Göteborg redan är inlagda.

Musikmakarna Salem Al Fakir och Pontus De Wolfe har i ett samarbete med Universal Music & Glada Hudik skapat musiken till Glada Hudiks föreställning av Trollkarlen från Oz samt skrivit och producerat en skiva i samma tema med stora delar av Sveriges artistelit.På albumet medverkar bland andra Lisa Nilsson, Tommy Körberg, Nisse Hellberg, Eva Dahlgren och Hasse Alfredsson.

Föreställningen – Trollkarlen från Oz på Glada Hudik-teaterns vis. Efter succén med föreställningen Elvis är Glada Hudik-teatern tillbaka på scenen med en nytolkning av Trollkarlen från Oz, med utgångspunkt i dagens samhälle. Utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare delar på rollerna som bland annat rockande fågelskrämmor, en hund med Hollywooddrömmar och en klimatsmart tjej med hundratals vänner, men bara på Facebook. Oz är ett drömland skapat av ett tvillingpar som på 50-talet sattes på institution för att de inte var som oss andra. I landet Oz får alla vara på sitt sätt och ingen dömer fel från rätt. Det är ett land fyllt av fantasi, magi och musik.

Höstens turné:
8 september  Västerås, Bombardier Arena
9 september  Västerås, Bombardier Arena

22 september   Växjö Konserthus
23 september   Växjö Konserthus

5 oktober  Göteborg, Lorensbergsteatern kl. 16.00
5 oktober  Göteborg, Lorensbergsteatern kl. 20.00
6 oktober  Göteborg, Lorensbergsteatern
7 oktober  Göteborg, Lorensbergsteatern kl. 16.00
8 oktober  Göteborg, Lorensbergsteatern kl. 16.00

20 oktober  Karlstad, CCC
21 oktober  Karlstad, CCC

23 oktober  Malmö Arena
24 oktober  Malmö Arena

3 november  Linköping, Konsert & Kongress
4 november  Linköping, Konsert & Kongress
5 november  Linköping, Konsert & Kongress

17 november  Stockholm, Cirkus
18 november  Stockholm, Cirkus
19 november  Stockholm, Cirkus
24 november  Stockholm, Cirkus

Visa fler