The Rise and Fall of Ingrid Bergman. And Rise

Ingrid Bergman var en skådespelerska som gick sin egen väg. Hon ville bredda gränserna för skådespeleriet som konstform och hantverk, var en rakryggad förespråkare av jämställdhet och mångfald och kritisk till systemet och kändiskulturen. Strandverkets utställning speglar tre epoker i Ingrid Bergmans liv. Den tecknar ett porträtt av en lika älskad som kontroversiell kvinna och lyfter frågan vad hon har att säga vår samtid. Utställningen vill inspirera andra att våga gå sin egen väg, bryta normer och följa sin inre moraliska kompass.

Projektmål

Att utifrån Ingrid Bergmans liv och gärning knyta samman dåtid och nutid för att skapa en angelägen utställning och program-verksamhet på ett flertal platser i landet kring aktuella frågor – från civilkurage till idolkultur.

Därför fick projektet stöd

Genom detta projekt bidrar Stiftelsen Strandverket till att lyfta fram Ingrid Bergman som en förebild i en samtida kontext för att inspirera andra att våga gå sin egen väg, bryta normer och följa sin inre moraliska kompass.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i januari 2015 och avslutades i mars 2016

För mer info: www.strandverket.se/

Sista chansen att se Ingrid Bergman-utställningen på Marstrand

17 Sep 2015 Nu är det bara två helger kvar av Strandverkets hyllningsutställning till Ingrid Bergman.
Under 19-20/9 samt 26-27/9 arrangerar konsthallen extrainsatta introduktioner av utställningen.

”Jag är Ingrid” av Stig Björkman visas 20 september på Marstrands Havshotell. Efter filmen möts Stig Björkman och Strandverkets konstnärlige ledare Hasse Persson i ett samtal om arbetet bakom dokumentären, som är gjord på initiativ av dottern Isabella Rossellini.

Visa fler