Stocktown X Africa

I skuggan av en ensidig mediebild växer framtidens Afrika fram. Om några år beräknas hälften av kontinentens invånare bo i metropoler som Accra, Lagos och Johannesburg, där den digitala revolutionen medfört helt nya möjligheter att
skapa och sprida kultur. Genom medier som bloggar och mobil medborgarjournalistik sprids verk från modekreatörer, konstnärer, mobila journalister, kulturentreprenörer, musikproducenter och gerilla-filmskapare i det nya urbana Afrika. De uttrycker alla vad det innebär att vara ung och afrikan på 00-talet och genom Stocktown blir de synliga för omvärlden.

Projektmål

Att ändra det ensidiga perspektivet på Afrika genom att lyfta fram den unga samtidskulturen och de yngre generationernas enorma uppfinningsrikedom och potential. Samt att projektet långsiktigt kan leda till att unga i olika delar av världen lättare kan identifiera sig med varandra och därigenom inspireras till fler samarbeten över geografiska och kulturella gränser.

Därför fick projektet stöd

Genom projektet Stocktown X Africa – det unga kreativa Afrika kan Kulturstiftelsen bidra till att förmedla en annan bild av Afrika som skildrar dagens livfulla, sociala och kreativa samtidskultur som frodas runt om i kontinentens storstäder.

För mer info: www.afripedia.com

Afripedia Ghana

20 Okt 2014 Afripedia Ghana ▶ Avsnitt 5
Accra sägs vara nästa stora hotspot för afrikansk kulturproduktion. Afripedia GHANA antyder att rösterna inte har fel. Möt frispråkiga och androgyna musikstjärnan Wiyaala, spännande trickbikers vars BMX-färdigheter och flamboyanta stil tagit staden med storm. Bildkonstnären Afrogallonism belyser miljöfrågor med extraordinära utomhusföreställningar.

Visa fler