Skapa din egen film i ipad

I Figurteaterkompaniets projekt får etablerade svenskar, nysvenskar och nyanlända tillsammans skapa film via ipad. Kursledarna har lång erfarenhet av att leda workshops inom film och kommer tillsammans med deltagarna göra ett antal kortfilmer, både spelfilmer och animerade, utifrån deltagarnas egna berättelser. Genom workshops i manusskrivande, animering, filmande och redigering skapar deltagarna färdiga filmer som visas för allmänheten och media i en filmfestival i Filipstad.

Projektmål

Att uppnå kontakt och förståelse mellan människor och ge deltagarna möjlighet att utvecklas inom ett nytt område, samt ge dem en naturlig grund för fortsatta samtal och umgänge.

Därför fick projektet stöd

Projektet ger deltagarna en möjlighet att skapa och utvecklas inom ett kreativt område, samtidigt som de under flera tillfällen får tillfälle att mötas. Det kan skapa långsiktiga relationer mellan deltagarna.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i maj 2016 och avslutades i september 2016

För mer info: www.figurteaterkompaniet.se

Pa Holmqvist och Hugo Catolino driver projektet.

Filmfestival blir final för Figurteaterkompaniets projekt

23 Sep 2016 På lördag, den 24 september är det filmfestival på Folkan Bio i Filipstad. Då kommer sommarens kursdeltagare att visa upp filmerna som de skapat. Deltagare i alla åldrar har gjort film i Nykroppa, Filipstad, Långban och Lesjöfors. Deltagarna har gjort både animerad film och vanlig film. Totalt har det blivit 39 filmer, samtliga visas på lördag eftermiddag.

Filipstads Tidning skriver om festivalen och projektet här: http://nwt.se/filipstad/2016/09/22/filmfestival-pa-folkan

 

Visa fler