Sjätte kontinenten – en scenkonstnärlig resa

Nedsmutsningen av världshaven är en av vår tids största utmaningar. Varje år dumpas 6,5 miljoner ton plast i världshaven och uppskattningsvis motsvarar den totala ansamlingen i Stilla Havet nu USA dubbla yta. Samtidigt finns det mikroplaster i alla vattendrag och då fiskar får i sig dessa blir del av näringskedjan och sålunda även når oss människor. I  projektet utforskas samverkan mellan kulturskapare, forskare och pedagoger som genom utställning, teaterföreställningar och samtal ska öka kunskapen i frågan och på ett kreativt sätt skapa engagemang bland en ung målgrupp.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i december 2016 och avslutades i mars 2018

För mer info: www.sagohuset.nu

Konstnärlig djupdykning i havens tillstånd

19 Dec 2016 Sjätte kontinenten är ett samarbetsprojekt mellan Teater Sagohuset och Lunds universitet där ett av universitets stora gamla laboratorium utgör spelplatsen för projektets tre delar: de två teaterföreställningarna och den naturvetenskapliga utställningen.

Båda pjäserna handlar om människans miljöpåverkan, och tar med publiken på en resa från industrialismen till idag.  I anslutning till teaterscenen byggs en interaktiv utställning upp där publiken får en rundvandring i haven och havens tillstånd problematiseras på olika sätt. Genom kreativa workshops får barnen och ungdomarna även arbeta vidare kring olika teman såsom dricksvatten, vattenrening, återvinning, förpackningsmaterial, innovation och kretslopp.

Projektet på Facebook

Kom till Kulturen på Lunchvisning i rörelse idag! 

Vi ger oss ut på jakt efter barockens feststämning och den gustavianska erans baler, och lyssnar på berättelser om 1600-talets grymma krig och 1700-talets internationella handel. 
Ett samarbete mellan Teater Sagohusets Margareta Larson och dansaren Sara Ekman. 

Tid: 11.45-12.30
Plats: Kulturen
Hela denna veckan har vi varit i Partille och spelat Krakel Spektakel, hurra! ☀️

På söndag 15/4 kl. 18.00 gästspelar Per Sandberg återigen här på Teater Sagohuset, det blir violinkonsert och klassisk musik. Inträdet är fritt!
Varmt välkomna!
... Visa MerVisa Mindre

2 veckor sedan

Idag har vi varit på Innocarnival i Malmö- Sveriges största innovationskarneval för unga. Väldigt fint och inspirerande! 
Vi fick bland annat lära oss om klimatförändringar i datorspelet Gaia som åttondeklassare från Pilängsskolan i Lomma skapat.