Queerbussen – Cinema Queers valstuga på hjul

De filmer som distribueras till svenska biografer gestaltar mycket ofta den rådande normen i samhället. Cinema Queer International Film Festival arbetar med att visa alternativa berättelser genom film, uppmärksammar hbtq-frågor och vill få upp dessa på den politiska dagordningen. Under 2014 tar de sitt arbete ut i Sverige med en bussburen valstuga som besöker tio städer runt om i landet och diskuterar och synliggör hbtq-frågorna inför valet med hjälp av filmvisningar, debatter, och samtal.

Projektmål

Projektet Queerbussen vill ge svenska opinionsbildare och en svensk allmänhet utökad kunskap om hbtq-personers situation. Genom ökad förståelse för frågorna blir det lättare för svenska medborgare att engagera sig och åstadkomma en förändring.

Därför fick projektet stöd

Queerbussen bidrar till att sprida alternativa filmer i fler delar av landet. Särskilt angeläget är detta för platser utanför storstäderna där det är svårare att leva som hbtq-person och därför kommer Cinema Queer att arbeta aktivt på ett flertal mindre svenska orter.

För mer info: www.cinemaqueer.se

Dags för Cinema Queer International Film Festival

04 Okt 2014 För fjärde året slår nu Cinema Queer International Film Festival upp dörrarna, denna gång för en fyra dagar lång festival med det bästa och senaste från queerfilm-världen. I år rör sig festivalen utanför det vanliga biografrummet och visar film i kyrkor, på badhus och gallerier – för att påvisa hur film kan bli så mycket mer och visa på en helt annan upplevelse.

Festivalen fokuserar i år på rasifierade HBTQ-personers situation, aktivism och kamp. Festivalschema hittar du här, och biljettinformation här.

CinemaQueer_affisch504

Visa fler