Pride – mötesplatser för hbtq-frågor

Pride är en blandning av fest, politik och kultur för att på olika plan driva frågor om hbtq framåt genom att både inspirera och sprida kunskap. Pride är som en plattform där olika aktörer i hbtq-samhället kan ta plats och göra sina röster hörda.

Projektet bedrivs under Pride-festivalerna i tre städer sommaren 2014: i Göteborg, Malmö respektive Stockholm. Under samtliga festivaler erbjuds ett stort utbud där olika former av kulturella uttryck uppmärksammar frågor rörande hbtq-samhället.

Projektmål

Bidra till en tillgänglig och långsiktig plattform med fokus på hbtq-frågor för att främja ett öppnare och mer tolerant samhälle.

Därför fick projektet stöd

Pride är festivaler av stor vikt för både besökare och hbtq-samhället i stort. Det är också tillfällen då en bredare allmänhet får möjlighet att ta del av lärdomar och perspektiv de annars kanske inte möter, vilket kan bidra till en öppnare syn gentemot hbtq-personer.

Stockholm Pride 28 juli-2 augusti

23 Jul 2014 Om en vecka börjar Stockholm Pride. Årets temat är Vardag och Ola Salo gör årets låt, I Got You, tillsammans med Andreas Kleerup. Dogtagen står Jessy Heuvelink för. Hela programmet hittar du på stockholmpride.org. Programmet för Pride House.

Med anledning av årets tema håller PostkodLotteriet ett seminarium om hatbrott i vardagen, läs mer här.

Pride_StockholmPride_504

Visa fler