Pride i hela Sverige

Den globala Pride-rörelsen är en manifestation som propagerar och firar alla människors lika värde genom program fyllda av samtal, debatter och kultur, samt givetvis den symboliskt viktiga paraden. I Sverige har Pride-rörelsen, sedan den första manifestationen i Stockholm 1979, vuxit stadigt och idag anordnas cirka 20 stycken festivaler på olika orter i hela landet. Bara under de senaste åren har en uppsjö av svenska städer tillkommit som öppet firar Pride. I projektet Pride i hela Sverige utbyter de lokala Pridefestivalerna erfarenheter, utveckla ett relevant programinnehåll samt når nya målgrupper.

Projektmål

Att stärka kapaciteten hos olika Pridearrangörer runt om i Sverige och därigenom bidra till ett större genomslag för öppenhet och tolerans i samhället.

Därför fick projektet stöd

Projektet är en injektion av ny kraft i den växande Priderörelsen i Sverige och bidrar till ökad stabilitet och kvalitet hos de lokala Pridefestivalerna, samt till ett ökat nätverkande dem emellan.

Kontaktperson

Pär Wiktorsson

www.rfsl.se/

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i april 2015 och avslutades i januari 2016

Idag invigs Malmö Pride

03 Aug 2015
Idag den 3 augusti invigs Malmö Pride.

Under 5 dagar vibrerar Malmö av samtidigt som malmöborna med omnejd blir uppmärksammade om HBTQ personers situation i regionen. Ur programmet: Invigning av festivalen i Folkets Park den 3 augusti kl. 18-20, Pridegala-allsång, 6 augusti @ Folkets Park,Tjejfest, 7 augusti @ Moriska Paviljongen kl.23-03, Parad, 8 augusti och Parkfest, 8 augusti @ Folkets Park öppnar kl. 12:30 samt Pride House @ Scandic Triangeln fyllt med seminarier & underhållning den 3-9 augusti.

Se Malmö Prides officiella sida Malmö Pride.com för fler detaljer!

 

Visa fler