Play Kultur – fri kultur på nätet

Sverige har ett kultur- och scenkonstutbud av hög kvalitet som trots att den till stor del är finansierad av allmänheten endast når en bråkdel av befolkningen. Genom att dra nytta av den teknik som idag möjliggör inspelning, redigering och distribution av de svenska scenkonstbolagens verksamheter kan projektet Play Kultur skapa en plattform där människor i hela landet, dygnet runt, gratis kan få tillgång till olika föreställningar och konserter. På så sätt kan den gemensamt finansierade kulturen få större spridning och upplevas och upptäckas av fler.

Projektmål

Att lansera tjänsten Play Kultur och därigenom skapa förutsättningar för, samt bidra till att påskynda digitaliseringen av kulturscenerna.

Därför fick projektet stöd

Play Kultur skapar genom sin webbtjänst helt nya möjligheter för människor att upptäcka och ta del av kulturutbudet. Och genom denna tjänst ger projektet landets kultur- och scenkonstaktörer en möjlighet att visa utställningar, föreställningar och konserter digitalt och därigenom avsevärt öka tillgången till kulturen.

För mer info: www.playkultur.se

Sajtens betaversion färdig

31 Jan 2014 Nu finns den allra första betaversionen tillgänglig under Play Kultur. Där kan du ta del av klipp från projektet Malmö The True Story, liksom 24 – bägge drivna av Framtidsgenerationen samt se föreställningen Third Generation – Schaubühne Berlin. Dessutom föreställningen Gusten Grodslukare från Malmö Stadsteater.

Projektet på Facebook

2013 går mot sitt slut. Detta var året då ordet digitalisering på allvar började användas. Än är det långt kvar tills innebörden av ordet fått sin rätta plats i debatten. Men 2014 lovar gott - det är året då Play Kultur kommer att lanseras som ett nytt inslag i den svenska public service-floran. Vi ser fram emot ett spännande år!

Crafoordska Stiftelsen stödjer Play Kultur!

I december fick Föreningen Play Kultur beskedet att Crafoordska stiftelsen i Lund beviljat ett verksamhetsbidrag till föreningens arbete att göra kulturen tillgänglig för fler.

Vi vill med detta meddelande rikta ett stort tack till stiftelsen.
Johannes Nebel
Play Kultur

Besök: www.crafoord.se
... Visa MerVisa Mindre

4 år sedan