Play Kultur – fri kultur på nätet

Sverige har ett kultur- och scenkonstutbud av hög kvalitet som trots att den till stor del är finansierad av allmänheten endast når en bråkdel av befolkningen. Genom att dra nytta av den teknik som idag möjliggör inspelning, redigering och distribution av de svenska scenkonstbolagens verksamheter kan projektet Play Kultur skapa en plattform där människor i hela landet, dygnet runt, gratis kan få tillgång till olika föreställningar och konserter. På så sätt kan den gemensamt finansierade kulturen få större spridning och upplevas och upptäckas av fler.

Projektmål

Att lansera tjänsten Play Kultur och därigenom skapa förutsättningar för, samt bidra till att påskynda digitaliseringen av kulturscenerna.

Därför fick projektet stöd

Play Kultur skapar genom sin webbtjänst helt nya möjligheter för människor att upptäcka och ta del av kulturutbudet. Och genom denna tjänst ger projektet landets kultur- och scenkonstaktörer en möjlighet att visa utställningar, föreställningar och konserter digitalt och därigenom avsevärt öka tillgången till kulturen.

För mer info: www.playkultur.se

Sajtens betaversion färdig

31 Jan 2014 Nu finns den allra första betaversionen tillgänglig under Play Kultur. Där kan du ta del av klipp från projektet Malmö The True Story, liksom 24 – bägge drivna av Framtidsgenerationen samt se föreställningen Third Generation – Schaubühne Berlin. Dessutom föreställningen Gusten Grodslukare från Malmö Stadsteater.

Projektet på Facebook