Cirkushoppet – Drömma, Skratta, Våga

Cirkus Cirkör och Clowner Utan Gränser går samman för att ge människor på flykt ett varmare välkomnande till Sverige. Genom cirkusträning, skratt och lek på ett 70-tal flyktingboenden i Sverige ger de stöd och aktiviteter till nyanlända. Även personalen får verktyg till nya arbetssätt i mötet med de boende. Allmänheten kommer även att erbjudas prova-på-aktiviteter med syftet att öka förståelsen för flyktingskapets ofrivillighet och skapa vilja till engagemang.

 

Projektmål

Att ge nyanlända till Sverige ett varmare välkomnande, stunder av glädje och framtidstro genom nycirkusträning, skratt och lek och bjuda in allmänheten att bättre förstå deras situation.

Därför fick projektet stöd

I en situation där rekordmånga människor befinner sig på flykt undan krig och förföljelse behövs det en kraftsamling där olika resurser kan nyttjas för att på bästa sätt hjälpa dem.

Projektets tidsstatus

78%

Projektet startade i mars 2016 och avslutas i oktober 2017

För mer info: www.cirkor.se

Barnen fick skratta igen

21 Nov 2016 Barn på asylboenden fick skratta igen då Cirkushoppet besökte Umeå. Många föräldrar har inte sett sina barn skratta sedan de tvingades på flykt.
– Jag visste att barn skulle uppskatta det, men det mest känslosamma är att se att också vuxna blir lyckliga, säger Linn Holm som är en av cirkusartisterna till Västerbottens Kuriren i ett reportage i helgen.

– Det märks hur lite de här barnen har att göra. De blir så uppspelta då de får chansen att göra något. Därför lämnar vi olika redskap på asylboenden så att de kan användas då vi åker vidare.

Den största utmaningen med projektet trodde hon skulle vara språket, men utmaningen
var en helt annan:  – Barn är fantastiskt duktiga på språk. Det som har varit mest utmanande för mig på ett personligt plan är att inte få mer tid med de vi möter. När vi ska åka frågar barnen ofta om vi kommer imorgon igen och då är det väldigt jobbigt att behöva svara nej.

 

Visa fler

Projektet på Facebook

CIRKÖR ÖNSKAR ALLA EN GLAD MIDSOMMAR! 
Hoppas ni får en fantastisk midsommarafton med nära och kära och oavsett om det gäller att tända grillen, dansa runt stången eller jonglera med motorsågar så glöm inte att ta det försiktigt :)

Jenny Reimer, Viktoria Léli Lindström och 23 andra gilla det här

Inger HärjerudHa en vilsam skön kravlös helg och kanske hel sommar!

7 timmar sedan
Avatar

Kommentera på Facebook

Cirkus Cirkör shared Moderna Museet's event.

Tonight Moderna Museet hosts "A night of Philosophy". Over 50 Swedish, French and German philosophers, thinkers and artists fill the museum.

Our dear Olle Strandberg (director of Undermän, Underart and Under) is part of the program. Check it out!
... Visa MerVisa Mindre

Landing on a Cloud – Constructing circus out of thin air

juni 17, 2017, 10:30e m

Moderna Museet

Night of Philosophy with Olle Strandberg: Landing on a Cloud – Constructing circus out of thin air Olle Strandberg has established himself as one of the most prominent directors of contemporary cir...

Landing on a Cloud – Constructing circus out of thin air

7 dagar sedan