Cirkushoppet – Drömma, Skratta, Våga

Cirkus Cirkör och Clowner Utan Gränser går samman för att ge människor på flykt ett varmare välkomnande till Sverige. Genom cirkusträning, skratt och lek på ett 70-tal flyktingboenden i Sverige ger de stöd och aktiviteter till nyanlända. Även personalen får verktyg till nya arbetssätt i mötet med de boende. Allmänheten kommer även att erbjudas prova-på-aktiviteter med syftet att öka förståelsen för flyktingskapets ofrivillighet och skapa vilja till engagemang.

 

Projektmål

Att ge nyanlända till Sverige ett varmare välkomnande, stunder av glädje och framtidstro genom nycirkusträning, skratt och lek och bjuda in allmänheten att bättre förstå deras situation.

Därför fick projektet stöd

I en situation där rekordmånga människor befinner sig på flykt undan krig och förföljelse behövs det en kraftsamling där olika resurser kan nyttjas för att på bästa sätt hjälpa dem.

Projektets tidsstatus

72%

Projektet startade i mars 2016 och avslutas i oktober 2017

För mer info: www.cirkor.se

Barnen fick skratta igen

21 Nov 2016 Barn på asylboenden fick skratta igen då Cirkushoppet besökte Umeå. Många föräldrar har inte sett sina barn skratta sedan de tvingades på flykt.
– Jag visste att barn skulle uppskatta det, men det mest känslosamma är att se att också vuxna blir lyckliga, säger Linn Holm som är en av cirkusartisterna till Västerbottens Kuriren i ett reportage i helgen.

– Det märks hur lite de här barnen har att göra. De blir så uppspelta då de får chansen att göra något. Därför lämnar vi olika redskap på asylboenden så att de kan användas då vi åker vidare.

Den största utmaningen med projektet trodde hon skulle vara språket, men utmaningen
var en helt annan:  – Barn är fantastiskt duktiga på språk. Det som har varit mest utmanande för mig på ett personligt plan är att inte få mer tid med de vi möter. När vi ska åka frågar barnen ofta om vi kommer imorgon igen och då är det väldigt jobbigt att behöva svara nej.

 

Visa fler

Projektet på Facebook

Tilde gästar Skissernas Night #2 i morgon. 
I samtal med Kerstin Berggren berättar Tilde om den kreativa processen kring Movements. 

Samtalet äger rum på Skissernas Museum i Lund och är en del av Skissernas Night, en kväll full av konst, cirkus, och livemusik. 

Läs mer här: 
Skissernas Night: Art, Live Acts, Performance and more!

Kirsten Jæger Steffensen, Tiia Fox och 23 andra gilla det här

Eva CarlingJohn, Lina, Trix och Frej!

6 dagar sedan   ·  4
Avatar

Kommentera på Facebook

I morgon, fredag kl 10.00, är det dags för residensredovisning i Labbet med Johannes Starke Juggler and Circus Artist  och punkbandet The Wave!

Plats: Cirkörhuset i Alby / CirkörLAB
Tid: kl 10.00
Fri Entre, ingen föranmälan behövs

The Punk Cirkus Show!
En föreställning med hög energi och komiska kontraster mellan nycirkus och punk. Genom livemusik och cirkusfärdigheter får publiken följa med på en resa in i punkens värld.

Välkomna!
Tips till alla Helsingborgsbor! 
Cirkushoppet (Cirkus Cirkör & Clowner utan Gränser) besöker Helsingborgs Stadsbibliotek lördag 13 maj med familjeshowen Drömma Skratta Våga och cirkus-prova-på. Showen startar kl 13:00 och sen får alla som vill prova på cirkus. Fri entré, det är dock ett begränsat antal platser! Hämta din biljett i receptionen på Stadsbiblioteket, Bollbrogatan 1. Läs mer på bibliotekets Facebookevenemang: https://sv-se.facebook.com/events/1903808563224896/

CIRKUSHOPPET - Drömma Skratta Våga
Datum: Lördag 13 maj
Tid: kl 13:00-14:30
Plats: Helsingborgs Stadsbibliotek, Bollbrogatan 1
Fri entré