Orientens Stjärna

2014 satte Re:Orient upp en musiksaga för barn på arabiska och svenska som handlade om den ikoniska, egyptiska, sångerskan Oum Khaltoums liv, de arabisktalande barnen kunde sjunga med i varenda textrad. Hösten 2016 åker pjäsen på turné till Jordanien, Turkiet, Egypten och Marocko för att ge syriska barn på flykt en chans att drömma sig bort, sjunga och skratta med i ett musikaliskt äventyr.

Projektmål

Att genom musikteater ge barn som lever på flykt stunder av glädje, hopp och nya perspektiv på livet.

Därför fick projektet stöd

Re:orient bidrar genom Orientens Stjärna till att sprida glädje och ge syriska barn på flykt en chans att drömma sig bort, sjunga och skratta och kanske för en stund glömma den situation de befinner sig i.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i december 2015 och avslutades i december 2016

Ett uppskatt avbrott i vardagen

14 Dec 2016 Re:Orient kom nyligen tillbaka från det sista stoppet på sin turné i Mellanöstern. Det sista landet som besöktes under turnén var Marocko. Där spelade Orientens stjärna i skolor och på boenden i förorter till Tanger, Tetouan, Meknès, Rabat, Salé och Casablanca. Ett uppskattat avbrott i vardagen för barnen!

Visa fler

Projektet på Facebook

Re:Orient is at Stallet - Världens Musik.

En fin glimt från konserten med Melodic Melange kommer här.
Ett tillfälle att lära känna bland annat Ahmad Al Khatib och Anders Hagberg som berättar lite om sin musik också.
... Visa MerVisa Mindre

Re:Orient presenterar Melodic Melange på Stallet. 22 oktober 2017 Medverkande musiker: Anders Hagberg – flöjter, sopransax Ahmad Al-Khatib – oud Johannes Lun...

41 minuter sedan

Peter Bothén gillar det här

Mais IrqsusiFarah Irqsusi interested?

11 timmar sedan

1 Svara

Avatar

Kommentera på Facebook

Den marockanska sångerskan Oum kommer till Stockholm i maj! Vi håller dig uppdaterad via vår Facebook och vår hemsida! ... Visa MerVisa Mindre

Welcome to the dreamy universe of Oum, who crosses the borders of Jazz, rhythm and blues, soul and Hassani music. Her full first name means “Mother of relief...

1 dag sedan

Re:Orient added an event.

Samtalsserien Fokus Mellanöstern fortsätter till våren med högst aktuella ämnen som berör regionen. I och med den senaste händelsen med Trumps beslut att flytta den amerikanska ambassaden från Tel Aviv till Jerusalem med syfte att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad vill vi uppmärksamma er på samtalet den 6:e mars 2018 som har fokus på Israel i det nya landskapet i Mellanöstern.

boka in vårens samtal så återkommer vi med uppdateringar till varje tillfälle.

Tisdag 20 februari Ett självständigt Kurdistan – en framtida verklighet?
Efter folkomröstningen i irakiska Kurdistan står det klart att kurderna vill ha en självständig stat, men vilka är förutsättningarna för en framtida kurdisk stat?

Tisdag 6 mars
Israel i det nya landskapet i Mellanöstern
Mellanösterns politiska karta är i ständig förändring - gamla relationer kan klippas över en natt och nya skapas i dess ställe.
Israels förhållande till grannländerna Palestina, Libanon, Egypten, Jordanien och Syrien är dessutom under ständig utvärdering. I samtalet får vi höra mer om Israels roll i Mellanöstern och hur landets relationer till sina grannländer ser ut.

Tisdag 20 mars Afghanistan, vart är landet på väg?
I samtalet får vi veta mer om hur säkerhetssituationen ser ut i Afghanistan just nu, vilka stormakter som är aktiva där och hur relationen mellan Pakistan och Afghanistan ser ut.

Tisdag 10 april Religion och revolution
Franska revolutionen, ryska revolutionen och iranska revolutionen. Är relationen mellan religion och revolution alltid motsägelsefull? Eller finns det ett tydligt samband där den osäkra och turbulenta perioden av revolution följs av en tid där folket vänder sig till religionen.

Samtliga samtal äger rum Kl 18.00 – 19.00 i Hörsalen, på Medelhavsmuseet
I samarbete med Re:Orient
Pris: 80kr, 60kr Re:Orient Vän 2018
... Visa MerVisa Mindre

6 dagar sedan