Nya föreningsdrivna mötesplatser

En kartläggning som Folkets Hus och Parker har tagit fram visar att det finns många grupper som ropar efter lokaler där man kan driva egna frågor och egen verksamhet. Trots stora behov är det svårt att få tillgång till en lokal. Sedan 2014 bedriver Folkets Hus och Parker ett långsiktigt arbete för att skapa nya mötesplatser där de idag saknas. Nu tar de nästa steg i arbetet i Husby i Stockholm och i Vivalla, Örebro.

Projektmål

Att skapa en metod för att etablera medborgardrivna mötesplatser för kulturella och sociala verksamheter för ökad delaktighet, självkänsla och gemenskap.

Därför fick projektet stöd

Folkets Hus och Parkers metod tar vara på de lokala behoven bland föreningslivet och de boende. Det ger de nya mötesplatserna goda förutsättningar att leva länge och att finnas till för människor som bor och lever i området.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i november 2015 och avslutades i april 2017

För mer info: www.fhp.nu/

Medborgardrivna mötesplatser – viktigt för ett demokratiskt samhälle

30 Nov 2015 –  Kultur, bildning och organisering är grunden för att skapa sammanhållning och engagemang hos människor i lokalsamhället, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

Projektet på Facebook

Folkets Hus och Parker shared Vi-skogen's video.

Vi-skogen
Trees & Love, missa inte denna fantastiska konsert på Göta Lejon i Stockholm 12 september. Och det fina är att vi livesänder den också!
... Visa MerVisa Mindre

Underbara nyheter! Peter Jöback ansluter till vår konsert "Trees and Love - en hoppfull konsert för klimatet"! Du missar väl inte chansen att se honom tillsammans med Helen Sjöholm, Malena Ernman...

3 dagar sedan

Vi-skogen, Maria Stohlbin och 3 andra gilla det här

Maria StohlbinLars Manhem Detta hade varit nåt för bion 👍🏻😃

3 dagar sedan
Avatar

Kommentera på Facebook