Nya föreningsdrivna mötesplatser

En kartläggning som Folkets Hus och Parker har tagit fram visar att det finns många grupper som ropar efter lokaler där man kan driva egna frågor och egen verksamhet. Trots stora behov är det svårt att få tillgång till en lokal. Sedan 2014 bedriver Folkets Hus och Parker ett långsiktigt arbete för att skapa nya mötesplatser där de idag saknas. Nu tar de nästa steg i arbetet i Husby i Stockholm och i Vivalla, Örebro.

Projektmål

Att skapa en metod för att etablera medborgardrivna mötesplatser för kulturella och sociala verksamheter för ökad delaktighet, självkänsla och gemenskap.

Därför fick projektet stöd

Folkets Hus och Parkers metod tar vara på de lokala behoven bland föreningslivet och de boende. Det ger de nya mötesplatserna goda förutsättningar att leva länge och att finnas till för människor som bor och lever i området.

Projektets tidsstatus

99%

Projektet startade i november 2015 och avslutas i april 2017

För mer info: www.fhp.nu/

Medborgardrivna mötesplatser – viktigt för ett demokratiskt samhälle

30 Nov 2015 –  Kultur, bildning och organisering är grunden för att skapa sammanhållning och engagemang hos människor i lokalsamhället, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

Projektet på Facebook

I kväll firar Folkets hus, Kallhäll 10 år med Live på bio och visar Eugen Onegin från The Met med Peter Mattei och Anna Netrebko i huvudrollerna. Fullsatt och förväntansfullt i salongen! Mary Maleus med personal och ideellt engagerade gör detta möjligt. Grattis och lycka till de kommande 10 åren!
Nya Rågsveds Folkets Hus fyller 10 år. Ett hus fyllt med så mycket bra verksamhet och som är så viktigt för boende i området. Stort grattis till personal, styrelse och alla andra som kämpar för denna mötesplats-tillsammans med Micke Silkesjöö, föreståndare och Leif Rönngren, ordförande, skapar ni ett grymt hus!

Calle Nathanson, Daniel Nordin och 23 andra gilla det här

Jennie Hickan FribergHurra 😍

2 dagar sedan
Avatar

Kommentera på Facebook

Folkets Hus och Parker shared Nya Rågsveds Folkets Hus's photo.

Livsviktig kunskap, hjärt- lungräddning, lördag 6 maj möjlighet att lära sig mer om det i Nya Rågsveds Folkets Hus! Alla är välkomna!
... Visa MerVisa Mindre

Boka in den 6 maj 12-15! Då kan du prata trygghet och säkerhet samt öva både hjärt- och lungräddning och brandsläckning. Arrangemanget är hos oss på Nya Rågsveds Folkets Hus. Alla är välko...

3 dagar sedan

Livsviktig kunskap, hjärt- lungräddning, lördag 6 maj möjlighet att lära sig mer om det i Nya Rågsveds Folkets Hus! Alla är välkomna!