Nya föreningsdrivna mötesplatser

En kartläggning som Folkets Hus och Parker har tagit fram visar att det finns många grupper som ropar efter lokaler där man kan driva egna frågor och egen verksamhet. Trots stora behov är det svårt att få tillgång till en lokal. Sedan 2014 bedriver Folkets Hus och Parker ett långsiktigt arbete för att skapa nya mötesplatser där de idag saknas. Nu tar de nästa steg i arbetet i Husby i Stockholm och i Vivalla, Örebro.

Projektmål

Att skapa en metod för att etablera medborgardrivna mötesplatser för kulturella och sociala verksamheter för ökad delaktighet, självkänsla och gemenskap.

Därför fick projektet stöd

Folkets Hus och Parkers metod tar vara på de lokala behoven bland föreningslivet och de boende. Det ger de nya mötesplatserna goda förutsättningar att leva länge och att finnas till för människor som bor och lever i området.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i november 2015 och avslutades i april 2017

För mer info: www.fhp.nu/

Medborgardrivna mötesplatser – viktigt för ett demokratiskt samhälle

30 Nov 2015 –  Kultur, bildning och organisering är grunden för att skapa sammanhållning och engagemang hos människor i lokalsamhället, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

Projektet på Facebook

Är du intresserad av film och grym på administration? Då har vi ett vikariat på film- och live-avdelningen att söka! 

Arbetsuppgifterna består främst av administration såsom; registrering av bokningar, förköpsrapportering, förberedande fakturering och sammanställning av statistik.

Till arbetsuppgifterna hör också att vara delaktig i avdelningens administration av biografutbildningar, konferenser, nätverksträffar och vårt eget arrangemang ”Filmdagarna”.

Sex månaders vikariat med eventuell förlängning. Sista ansökningsdag 17 december!

https://www.folketshusochparker.se/assistent_film_och_live/

Siri Pekkari, Mostapha Manhajay och 2 andra gilla det här

Ann-Marie BlixtElla Blixt

1 dag sedan
Avatar

Kommentera på Facebook

Folkets Hus och Parker shared Live på bio's video.

Live på bio
På söndag 10 december är det nypremiär på våra biografer på baletten Nötknäpparen från Bolsjoj. En klassisk julbalett för hela familjen!
... Visa MerVisa Mindre

Julens ljuvligaste julbalett? Såklart är det Nötknäpparen. Vi är otroligt glada att ännu en gång få visa denna underbara balett från Bolsjoj i Moskva. 10 december är det premiär på våra b...

6 dagar sedan

Vi söker assistent till avdelningen film och live på bio! Sista ansökningsdag 17 december.
https://www.folketshusochparker.se/assistent_film_och_live/

Buffy Croall, Jan Darby och 15 andra gilla det här

Kommentera på Facebook

Fisksätra Folkets Hus bjuder in till julfirande!