Nationalmuseum Norr

2018 inviger Stiftelsen Jamtli en ny konsthall i anslutning till sitt befintliga museiområde i Östersund. I samverkan med lokala, regionala och nationella aktörer ska konsthallen fyllas med nyskapande verksamhet, som ger invånarna i mellersta Sverige möjlighet att uppleva högklassig konst. Jamtli kommer även i samarbete med fristående aktörer skapa en modell för hur fler kan göra sina museala samlingar tillgängliga och attraktiva för bredare och yngre målgrupper i Sverige.

Projektmål

Att skapa ge invånarna i mellersta Sverige möjlighet att uppleva högklassig konst på snarlika villkor som de i de större städerna.

Därför fick projektet stöd

Genom projektet kan stiftelsen Jamtli bidra till att göra våra gemensamma konstskatter tillgängliga för fler och att nya metoder för att involvera publiken kan utvecklas.

Projektets tidsstatus

78%

Projektet startade i oktober 2015 och avslutas i februari 2018

För mer info: www.jamtli.com

Foto: Marcus Berglund

Första spadtaget till Nationalmuseum Norr

22 Dec 2015 14 december blev det klart att spaden kan sättas i jorden för tillbyggnaden av Jamtli och att verksamhetsplaneringen kan inledas på allvar.

Henrik Zipsane, Landsantikvarie och chef för Jamtli, känner en stor glädje:

– Det är fantastiskt att vi tillsammans kan få skapa konstupplevelser i världsklass i Östersund! Mötet mellan de statliga konstsamlingarna och Jamtlis prisbelönta pedagogiska verksamhet är kärnan i hela projektet, och att få driva detta i ett hus byggt speciellt för Nationalmuseum Norr är nästan för bra för att vara sant!

 

Projektet på Facebook

VÄLKOMMEN TILL SÄSONGSAVSLUTNING PÅ JAMTLI HISTORIELAND!
Lördag 19 augusti ser du en kavalkad av veteranmopeder kl 12. Det blir hinderbana, dragrace och bästa tidsenliga ekipage ska utses. Kl 15 bjuds det på tårta i Fem myror-parken då vi firar Magnus på hans namnsdag.
Söndag 20 augusti bjuder Jamtlis statister på HISTORISK MODEVISNING med kläder från vikingatid till 1900-tal. Modevisningen äger rum på Terrassen bakom Restaurang Hov kl 14.30 och avslutas med Alla tiders dans på Dansbanan.
Öppet kl 11-17. Entré vuxen 270 kr, barn till och med 18 år gratis i vuxens sällskap. Läs mer på www.jamtli.com
LÖRDAG 19 AUGUSTI HAR MAGNUS NAMNSDAG! Men stackars Magnus är orolig att Brasse och Eva glömt bort honom denna viktiga dag och gör allt han kan för att uppmärksamma sina kamrater om att tårta och överraskningar vore på sin plats.

Kom till Fem myror-parken och hjälp Brasse och Eva att överraska Magnus på lördag! Vimplar, girlanger, ballonger och tårta måste göras i ordning. Vi pysslar och förbereder under förmiddagen och kl 15 blir det överraskningskalas med saft och tårta till alla barn. Varmt välkomna på kalas!

Jamtli Historieland 24 juni-20 augusti 2017, öppet alla dagar kl 11-17. Entré vuxen 270 kr, barn till och med 18 år gratis i vuxens sällskap. Läs mer på www.jamtli.com

Malin Larserud, Liza Ling Israelsson och 23 andra gilla det här

Thomas FritiofssonSusanne boka in i kalendern antar jag.

6 dagar sedan   ·  1
Avatar

Malin LarssonEmelie, om ni har lust o tid att gå med oss på lördag 🙂

2 dagar sedan

1 Svara

Avatar

Kommentera på Facebook

FATTIGAUKTION, SÖNDAG 13 AUGUSTI KL 13.00. Delta i en fattigauktion anno 1824, den dåtida socialvården då människor utan egna försörjningsmöjligheter auktionerades ut till lägstbjudande. Vad kommer att hända med syskonen Per och Kersti, kommer de att skiljas åt? Och den stackars förvirrade Orrmo-Stina, vem kommer förbarma sig över henne? Kom till Jamtli och se hur det går!

Jamtli Historieland 24 juni-20 augusti 2017, öppet alla dagar kl 11-17. Entré vuxen 270 kr, barn till och med 18 år gratis i vuxens sällskap. Läs mer på www.jamtli.com

Laila östberg, Christina Andersen och 23 andra gilla det här

Matilda EdströmAnnika Edström 😅

2 veckor sedan   ·  3

1 Svara

Avatar

Kommentera på Facebook

Tyvärr är picknickdansen torsdag 20 juli inställd! Välkommen att ta del av allt annat som händer på Jamtli.
Välkommen att vara Barn för en dag! Förbokas på 063-150100, Läs mer på jamtli.com

Monica Elisabet Frisk, Anna-Stina Bernhardsson och 23 andra gilla det här

Visa tidigare kommentarer

Elin SundbergVilhelmina

1 månad sedan

3 Svar

Avatar

Louise DuckhowFina små pigor till hjälp

1 månad sedan
Avatar

Jorunn B DretvikRoald & Bjørg

1 månad sedan   ·  2

1 Svara

Avatar

Fredrik AnderssonJohanna Andersson

1 månad sedan
Avatar

Alma SvenssonKlara kolla vilka snyggingar!

1 månad sedan   ·  1
Avatar

Linda TronsethChrister när vi kommer hem 🤔

1 månad sedan
Avatar

Helena von MühlenfelsVar är du nu Klara..... så du är bonnmora i sommar. 😘

1 månad sedan
Avatar

Anna-Lena StåhlOch idag den 19 juli hässjas det hö på Näsgården☀️

1 månad sedan
Avatar

Kommentera på Facebook