Nationalmuseum Norr

2018 inviger Stiftelsen Jamtli en ny konsthall i anslutning till sitt befintliga museiområde i Östersund. I samverkan med lokala, regionala och nationella aktörer ska konsthallen fyllas med nyskapande verksamhet, som ger invånarna i mellersta Sverige möjlighet att uppleva högklassig konst. Jamtli kommer även i samarbete med fristående aktörer skapa en modell för hur fler kan göra sina museala samlingar tillgängliga och attraktiva för bredare och yngre målgrupper i Sverige.

Projektmål

Att skapa ge invånarna i mellersta Sverige möjlighet att uppleva högklassig konst på snarlika villkor som de i de större städerna.

Därför fick projektet stöd

Genom projektet kan stiftelsen Jamtli bidra till att göra våra gemensamma konstskatter tillgängliga för fler och att nya metoder för att involvera publiken kan utvecklas.

Projektets tidsstatus

91%

Projektet startade i oktober 2015 och avslutas i februari 2018

För mer info: www.jamtli.com

Foto: Marcus Berglund

Första spadtaget till Nationalmuseum Norr

22 Dec 2015 14 december blev det klart att spaden kan sättas i jorden för tillbyggnaden av Jamtli och att verksamhetsplaneringen kan inledas på allvar.

Henrik Zipsane, Landsantikvarie och chef för Jamtli, känner en stor glädje:

– Det är fantastiskt att vi tillsammans kan få skapa konstupplevelser i världsklass i Östersund! Mötet mellan de statliga konstsamlingarna och Jamtlis prisbelönta pedagogiska verksamhet är kärnan i hela projektet, och att få driva detta i ett hus byggt speciellt för Nationalmuseum Norr är nästan för bra för att vara sant!

 

Projektet på Facebook

I och med den kommande utställningen om Kiss den 11 mars 2018 på Jamtli har vi via Musikhjälpen #mh2017 önskat Kiss-klassikern Rock and Roll All Nite. Nu håller vi tummarna att den spelas!
LILLA JULAFTON, söndag 17 december, julstämning anno 1895 med bjällerklang och julsånger! Handla på Torgets minimarknad och i JP Gulles handelsbod eller besök Jamtli Butik. Gå på skattjakt bland Jamtlis gårdar, åk släde och karusell. Kl 14 koras vinnare i pepparkakshustävlingen. Därefter delar Julbocken ut julgodis. Jamtli Kafé serverar julgröt. 
Fri entré till uteområdet (aktiviteter kl 11-16), Jamtli Kafé och Butik. Jamtli öppet kl 11-17. Välkommen!

Maria Sundelin, Eleonor Larsson och 23 andra gilla det här

Lene MöhringUnderbart

2 dagar sedan
Avatar

Lena Häll WesslauTommy Pettersson

1 dag sedan
Avatar

Kommentera på Facebook

VÄLKOMMEN TILL JAMTLI KAFÉ! Tisdag-fredag kl 11.30-14.00 serveras lunchbuffé med soppa, salladsbuffé, smör, bröd och kaffe/te. Pris 85 kr. Denna vecka serverar vi:

Tis 12 dec: Morotssoppa med rostade solrosfrön.
Ons 13 dec: Champinjonsoppa med rimmadsidfläck.
Tors 14 dec: Ärtsoppa med pannkaka, sylt och grädde.
Fre 15 dec: Rostad rotsakssoppa med grönkålschips.
Lördag och söndag denna vecka serverar vi julgröt med skinksmörgås för 65 kr.
HÄMTA JULKLAPPARNA HOS JAMTLI-TOMTEN! 
9–21 december kan du lämna in din julklappssäck i Jamtlis reception. 23 december kl 14-17 kan du sedan tillsammans med barnen hämta säcken hos självaste Jamtli-Tomten i Lillhärdalsgården.
Inlämningsavgift: 100 kr/säck. Om du saknar säck kan den köpas för 50 kr.
FIRA LUCIA PÅ JAMTLI 13 DECEMBER! Skönsjungande elever från Birka folkhögskolas musiklinje framträder med ett luciatåg utanför Tingshuset på Jamtli, kl 16. Alla små lucior, tärnor, stjärngossar och tomtar är särskilt välkomna till Jamtli denna dag. Mot slutet av programmet bjuder Lucia alla lusseklädda barn att komma fram och förstärka lussetåget. Jamtli Kafé serverar värmande glögg och härligt lussefika kl 11–17. Luciatåget tar cirka 25 min. Fri entré.
Jamtli är öppet tisdag-söndag kl 11-17. Läs mer om allt som händer på Jamtli – Sveriges julmuseum på www.jamtli.com.

Madelaine Onsander, Lotta Aksnes och 13 andra gilla det här

Lars-gunnar SkoglundÄr så fint på jamtli ska dit nästa gång jag besöker min dotter

6 dagar sedan
Avatar

Kommentera på Facebook