Nationalmuseum Norr

2018 inviger Stiftelsen Jamtli en ny konsthall i anslutning till sitt befintliga museiområde i Östersund. I samverkan med lokala, regionala och nationella aktörer ska konsthallen fyllas med nyskapande verksamhet, som ger invånarna i mellersta Sverige möjlighet att uppleva högklassig konst. Jamtli kommer även i samarbete med fristående aktörer skapa en modell för hur fler kan göra sina museala samlingar tillgängliga och attraktiva för bredare och yngre målgrupper i Sverige.

Projektmål

Att skapa ge invånarna i mellersta Sverige möjlighet att uppleva högklassig konst på snarlika villkor som de i de större städerna.

Därför fick projektet stöd

Genom projektet kan stiftelsen Jamtli bidra till att göra våra gemensamma konstskatter tillgängliga för fler och att nya metoder för att involvera publiken kan utvecklas.

Projektets tidsstatus

68%

Projektet startade i oktober 2015 och avslutas i februari 2018

För mer info: www.jamtli.com

Foto: Marcus Berglund

Första spadtaget till Nationalmuseum Norr

22 Dec 2015 14 december blev det klart att spaden kan sättas i jorden för tillbyggnaden av Jamtli och att verksamhetsplaneringen kan inledas på allvar.

Henrik Zipsane, Landsantikvarie och chef för Jamtli, känner en stor glädje:

– Det är fantastiskt att vi tillsammans kan få skapa konstupplevelser i världsklass i Östersund! Mötet mellan de statliga konstsamlingarna och Jamtlis prisbelönta pedagogiska verksamhet är kärnan i hela projektet, och att få driva detta i ett hus byggt speciellt för Nationalmuseum Norr är nästan för bra för att vara sant!

 

Projektet på Facebook

Jamtli shared Hushållningssällskapet Jämtland's video.

Hushållningssällskapet Jämtland
Årets vårmarknad avklarad! Det var fantastiskt, roligt mysigt och inspirerande.
... Visa MerVisa Mindre

Hantverk och humor! Bengt Strömbro och Job Andersson från Mammas nya kille underhåller på Vårmarknaden. I morgon 12:30 och 13:30

2 dagar sedan

DAGENS LUNCH MED BORDSSERVERING - VÄLKOMMEN TILL RESTAURANG HOV!
Mån 22 maj: Sotad strömmingsfilé med potatismos, kräftstjärtar och tomatsallad med dill. Piccata på kotlettrad med pilaffris, tomatconcassé och rostade haricôts verts. Risotto med ramslök, zuccini och manchego. (laktovegetarisk)

Tis 23 maj: Halstrad makrillfilé med musselskum och citronslungad kulpotatis. Helstekt kalvkotlett med vårprimörer, friterad lökring och smörad rödvinssås. Grönsaksbiffar med vårprimörer och ädelostcrème. (laktovegetarisk)

Ons 24 maj: Rimmad ugnsbakad lax med sparris, kokt ägg och skirat smör. Helstekt limeglacerad fläskfilé med fruktsalsa, kakao-chipotlesky och ugnsrostad potatis. Papardelle med tomatsås, getost och grillad svamp. (lakto-ovovegetarisk)

Tors 25 maj - Stängt
Fre 26 maj - Stängt

Läs mer på restauranghov.se eller www.jamtli.com

Héléne Kåredotter K, Leif Gustafsson och 4 andra gilla det här

Lena BäckelinPerfekt tisdag!!😉

2 dagar sedan   ·  1
Avatar

Kommentera på Facebook

Några av godbitarna från igår! Välkommen i dag också. Öppet 11-17.
Vårmarknad i dag! Följ dagens händelser på instagram! jamtli_ostersund
LUNCHTIPS FRÅN JAMTLI KAFÉ! Varje vardag serveras lunchbuffé med soppa, salladsbuffé, smör, bröd och kaffe/te. Pris 85 kr. Denna vecka serverar vi:
Tis 16 maj: Italiensk tomatsoppa (gluten- & mjölkfri) serveras med basilikacrème (laktosfri).
Ons 17 maj: Ratatouille soppa med aubergine & zucchini (gluten- & mjölkfri).
Tors 18 maj: Rostad broccoli & blomkålssoppa (gluten- & laktosfri).
Fre 19 maj: Paprikasoppa (gluten- & laktosfri) serveras med parmesan och rosmarinkrutonger.
Välkommen!