Nationalmuseum Norr

2018 inviger Stiftelsen Jamtli en ny konsthall i anslutning till sitt befintliga museiområde i Östersund. I samverkan med lokala, regionala och nationella aktörer ska konsthallen fyllas med nyskapande verksamhet, som ger invånarna i mellersta Sverige möjlighet att uppleva högklassig konst. Jamtli kommer även i samarbete med fristående aktörer skapa en modell för hur fler kan göra sina museala samlingar tillgängliga och attraktiva för bredare och yngre målgrupper i Sverige.

Projektmål

Att skapa ge invånarna i mellersta Sverige möjlighet att uppleva högklassig konst på snarlika villkor som de i de större städerna.

Därför fick projektet stöd

Genom projektet kan stiftelsen Jamtli bidra till att göra våra gemensamma konstskatter tillgängliga för fler och att nya metoder för att involvera publiken kan utvecklas.

Projektets tidsstatus

65%

Projektet startade i oktober 2015 och avslutas i februari 2018

För mer info: www.jamtli.com

Foto: Marcus Berglund

Första spadtaget till Nationalmuseum Norr

22 Dec 2015 14 december blev det klart att spaden kan sättas i jorden för tillbyggnaden av Jamtli och att verksamhetsplaneringen kan inledas på allvar.

Henrik Zipsane, Landsantikvarie och chef för Jamtli, känner en stor glädje:

– Det är fantastiskt att vi tillsammans kan få skapa konstupplevelser i världsklass i Östersund! Mötet mellan de statliga konstsamlingarna och Jamtlis prisbelönta pedagogiska verksamhet är kärnan i hela projektet, och att få driva detta i ett hus byggt speciellt för Nationalmuseum Norr är nästan för bra för att vara sant!

 

Projektet på Facebook

FÖREDRAG OCH ERBJUDANDE! Söndag 23 april kl 14.00 håller författarna Karin Zidén och Örjan Bertilsson föredrag om rokokomålaren Anders Berglin. Passa på att köpa boken om Berglin, och få den signerad, till ett reducerat pris. 200 kr (ord. pris 235 kr). Välkommen till Jamtli och Jamtli Butik!
17-21 april är det PÅSKLOVSKUL på Jamtli med spännande och roliga upptåg. Upptäck stenåldern! Prova på att vara arkeolog i Forntidsutställningen. Start varje halvtimme, biljetter hämtas i receptionen. Från 7 år.
Påsklovskul kl 12-15. Jamtli öppet tisdag-söndag kl 11-17. Öppet även måndag 17 april. Entré: 80 kr för vuxna. Barn upp till 18 år har alltid fri entré i vuxens sällskap. Fri entré till Jamtli Kafé och Jamtli Butik.
Välkommen att se DOCKTEATER på söndag 16 april kl 13. 
På måndag 17 april startar PÅSKLOVSKUL på Jamtli med spännande och roliga upptåg. Läs mer på www.jamtli.com
Jamtli öppet tisdag-söndag kl 11-17. Öppet även måndag 17 april. Entré: 80 kr för vuxna. Barn upp till 18 år har alltid fri entré i vuxens sällskap. Fri entré till Jamtli Kafé och Jamtli Butik.