Nationalmuseum Norr

2018 inviger Stiftelsen Jamtli en ny konsthall i anslutning till sitt befintliga museiområde i Östersund. I samverkan med lokala, regionala och nationella aktörer ska konsthallen fyllas med nyskapande verksamhet, som ger invånarna i mellersta Sverige möjlighet att uppleva högklassig konst. Jamtli kommer även i samarbete med fristående aktörer skapa en modell för hur fler kan göra sina museala samlingar tillgängliga och attraktiva för bredare och yngre målgrupper i Sverige.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i oktober 2015 och avslutades i februari 2018

För mer info: www.jamtli.com

Foto: Marcus Berglund

Första spadtaget till Nationalmuseum Norr

22 Dec 2015 14 december blev det klart att spaden kan sättas i jorden för tillbyggnaden av Jamtli och att verksamhetsplaneringen kan inledas på allvar.

Henrik Zipsane, Landsantikvarie och chef för Jamtli, känner en stor glädje:

– Det är fantastiskt att vi tillsammans kan få skapa konstupplevelser i världsklass i Östersund! Mötet mellan de statliga konstsamlingarna och Jamtlis prisbelönta pedagogiska verksamhet är kärnan i hela projektet, och att få driva detta i ett hus byggt speciellt för Nationalmuseum Norr är nästan för bra för att vara sant!

 

Projektet på Facebook

VÄLKOMMEN TILL JAMTLI KAFÉ! 
Tisdag-fredag kl 11.30-14.00 serveras lunchbuffé med soppa, salladsbuffé, smör, bröd och kaffe/te. Pris 85 kr. Denna vecka serverar vi:

Tisdag 24 april: Broccolisoppa med rostad palsternacka och ädelostcreme (laktosfri, vegetarisk).

Onsdag 25 april: Majssoppa toppad med rostade pumpakärnor (laktosfri, vegetarisk).

Torsdag 26 april: Ekologisk blomkålssoppa toppad med havssalts rostade solrosfrön (laktosfri, vegetarisk).

Fredag 27 april: Sydfransk potatissoppa toppad med aioli (laktosfri, vegetarisk).
DAGENS LUNCH MED BORDSSERVERING, måndag-fredag kl 11-14. Välkommen till Restaurang Hov!

Måndag 23 april
Chimichurribakad sej med kålsallad, stekt potatis och myntayoghurt.
Pytt Bellman med äggula och saltgurka.
Bakad potatis med linsröra, morot- och fänkålssallad, friterad kapris och bönröra (vegetarisk).

Tisdag 24 april
Fiskkakor med potatisstomp, rostad broccoli och Rhode Islandsås.
Auberginelindad köttfärslimpa med fetaostkräm och rostad potatis.
Tomat- och mozarellatoast med sallad och tapenade (laktovegetarisk).

Onsdag 25 april
Pankofriterad lax med skaldjursbisque, ärtpuré och limerostad blomkål.
Confiterat kycklinglår och stekt kycklingbröst med variation på morot och citronette på kycklingfond.
Ostpaj på Svartbränna från Oviken, grillad svamp, rödbetor och örtsallad (lakto-ovovegetarisk).

Torsdag 26 april
Citronbakad kolja med vitlöksdoftande potatiskaka, parmesan, purjolök, tomatsås och oliver.
Långkok på högrev med saltbakad potatis, mojo rojo och vitlöksbakade champinjoner.
Bönchili med nachos, picklad rödlök och yoghurt (laktovegetarisk).

Fredag 27 april
Limebakad torsk med kimchi, misomajonnäs, gemsallad och stekt ris.
Schnitzel med stekt potatis, rödvinssky, ansjovissmör och kapris.
Cannelloni fylld med nötter och zucchini, citronsås och parmesanflarn (lakto-ovovegetarisk).
KOM OCH TRUMMA MED MIA KEMPFF, SÖNDAG 29 APRIL! Välkommen till Jamtli och prova på olika sorters trummor och rytminstrument. Mia Kempff lär dig olika ljud och coola rytmer som är lätta att spela tillsammans. För barn från 6 år. Tid: kl 12-14 och kl 15-17. Samling i utställningen Rockscen Jämtland (som du når via utställningen Kiss – the exhibition). Drop in, ingen föranmälan. Ingår i Jamtlis entré, vuxen 80 kr, barn fri entré t o m 18 år.

Jenny Macy Your old friends?

2 år sedan
Avatar

O härliga Jamtli!

1 år sedan   ·  1
Avatar

Typiska getter.

5 dagar sedan
Avatar

Jenny Hillmo

5 dagar sedan
Avatar

Kommentera på Facebook

VÄLKOMMEN TILL JAMTLI KAFÉ! 
Tisdag-fredag kl 11.30-14.00 serveras lunchbuffé med soppa, salladsbuffé, smör, bröd och kaffe/te. Pris 85 kr. Denna vecka serverar vi:

Tisdag 17 april: Grönärtssoppa toppad med pepparrotscréme (laktosfri, vegetarisk).

Onsdag 18 april: Sötpotatissoppa toppad med  grönkålschips (laktosfri, vegetarisk).

Torsdag 19 april: Tomatsoppa med basilika toppas med basilikacreme och krutonger (vegansk). 

Fredag 20 april: Nikkalauktasoppa med ekologisk nötfärs (mjölkfri).