Music for the greater good

Sweden Aid Orchestra arbetar med musiker från några av Sveriges främsta symfoniorkestrar och med artister i världsklass. Genom musiken vill de ge stöd till globala utmaningar och sociala frågor och ge alla en unik upplevelse där kultur, kunskap och engagemang skapar en gemensam kraft för en bättre värld.

Projektmål

Att skapa en nationell musikalisk samarbetsplattform där styrkan och kraften i musiken används för att öka medvetenhet, skapa engagemang och bidra med stöd till globala utmaningar och sociala frågor.

Därför fick projektet stöd

För att etablera en plattform där musik och kultur används för att skapa större förståelse mellan människor, länder och kulturer, samt ge alternativt stöd till ideell verksamhet.

Ikväll börjar turnén till stöd för Syriens barn

15 Apr 2013 SAO-504x214

Sweden Aid Orchestra har ägnat helgen åt att repa inför veckans turné. VD och konstnärlig ledare Mikael Anderfjärd rapporterar och en hög stämning och brinnande engagemang under repetitionerna.

Varje symfoniorkester behöver ju en dirigent och Sweden Aid Orchestra presenterade i veckan att David Björkman kommer leda ensemblen under turnén. Man hade också glädjen att berätta att en av Sveriges mest framstående skådespelerskor, Marie Richardson, ansluter till turnén.

Första konserten i serien för Syriens barn går av stapeln ikväll på Linköping Konsert och Kongress. Än finns en del biljetter kvar både till kvällens konsert samt till tisdagens och onsdagens i Jönköping respektive Växjö.

Spotify har lagt upp en post på sin Facebook med en spellista med ett urval av musiken som kommer att framföras under konserterna i Linköping,  Jönköping och Växjö – en unik förhandslyssning.

Visa fler