Leva i våld – film som verktyg för barn som bevittnat våld i nära relationer

Barn i samhället som tvingas bevittna våld i nära relation utvecklar ofta ett självdestruktivt beteende som inte sällan fortgår in i vuxen ålder. Med dokumentärfilm som verktyg och utgångspunkt vill projektet nå ut till beslutsfattare, vuxna i barns närhet och aktiva inom sakfrågan till ungdomar samt en bred allmänhet.

Projektmål

Att med dokumentärfilm som utgångspunkt lyfta frågan om barn som bevittnar våld i hemmet som brottsoffer i behov av vård och behandling.

Därför fick projektet stöd

Att på ett tidigt stadium hjälpa barn som bevittnat våld i hemmet genom att uppmärksamma frågan kring dem som brottsoffer hjälper både på kort och lång sikt, och bidrar även till ett tryggare samhälle.

För mer info: www.filmandtell.com

Vad jag hoppas publiken tänker efter dom sett filmen? Jag hoppas att dom aldrig glömmer den

26 Maj 2015 felicia

”Jag ville vara med i filmen för att jag vill visa, hjälpa och förändra läget kring barn och ungdomar som bevittnar våld i hemmet. Det va en självklarhet för mig att tacka ja till att medverka men samtidigt läskigt.” … ”dom jag hoppas kommer se filmen är först och främst barn och ungdomar som har varit eller är i samma situation som jag själv så dom får veta att dom inte är ensamma, och att dom ska aldrig känna skam eller skuld. Sen såklart myndigheter, skolor, dagispersonal och alla möjliga. Jag fick aldrig rätt hjälp och det har påverkat hela mitt liv”

 

Idag visades My life my lesson på Grand i Stockholm för personal vid och representanter för Socialstyrelsen, Brottsofferjouren, Socialdepartementet, Justitiedepartementet och Polisen. Texten är Felicias egna ord om filmen. Läs hela Felicias brev till publiken på www.mylifemylesson.org

 

Visa fler