Kulturverkstäder på Österlen

Projektet Kulturverkstäder på Österlen vill påverka integrationen på ett positivt sätt genom att sammanföra nyanlända med personer som bott på Österlen länge. Såväl ungdomar som äldre personer träffas kontinuerligt i kulturverkstäder och lär känna varandra och vars och ens kulturella bakgrund. Tillsammans får de utveckla sin kreativa sida. Projektet ska förutom att påverka integrationen av nyanlända positivt även bidra till en positiv landsbygdsutveckling på Österlen.

Projektmål

Att bidra till en positiv befolkningsutveckling på Österlen genom professionellt ledda kulturverkstäder.

Därför fick projektet stöd

Genom Kulturverkstäderna brygger projektet broar mellan människor på Österlen, skapar mötesplatser och relationer som varar långt efter att verkstäderna stängt för dagen.

Projektets tidsstatus

71%

Projektet startade i juni 2016 och avslutas i augusti 2017

Kulturverkstäderna är igång

30 Nov 2016 Kulturverkstäderna på Österlen har varit igång i några månader. Förutom att skapa tillsammans inom olika områden så genomförs även andra aktiviteter för att ge inspiration och utblick.

Verkstäderna har bland annat fått besök av en poet och deltagarna har besökt ett konstmuseum och en keramiker. Verkstaden som arbetar med återbruk och gamla hantverksmetoder bjöd även in till en utställning och öppet hus för att visa upp sina alster. Verkstäderna har uppmärksammats i Skånska Dagbladet och Lokaltidningen.

Visa fler

Projektet på Facebook

Global Mat i Folkhemmet i Ö Hoby har lagat syrisk mat ikväll under ledning av Munzer. Det blev  Tabouleh, Babaganouj, Mtabbal och Fatte. Vi njöt och tyckte det här var toppen!
Nya vänner har kommit till och nästa gång 7 maj ska vi laga afgansk mat.  Den 21 maj blir det eritreansk mat

Parisa Mohammadi, Torvald Olsson och 4 andra gilla det här

Naif Abbasdenna vackra🤗🤗

3 timmar sedan
Avatar

Elise TufvessonPernille Spangsberg Roos se kommande datum ☺

1 timme sedan
Avatar

Ahmad GH AdraJättefina ...

1 timme sedan
Avatar

Kommentera på Facebook

Har man varit ute under fyra veckor och tagit flera tusen bilder så tar det sin lilla tid att gå igenom dem. Detta märkte våra kreativa barnfamiljer under dagens träff och nu är vi igång med att skapa våra collage som kommer att pryda marint centrums väggar under sommaren :)
Vi skriver historia den 19 april: Ska man skriva måste man läsa! Vi diskuterar allt från våra texter och intervju-teknik till frågan om vad ras är (om det nu finns?) eller Gandhi och aktivt motstånd utan våld.
På onsdag ska vi i Sött och Salt vara med i Spettekake-bakning, välkommen att följa med! Vi ses kl 12.30 på bageriet i Kivik, vi kan samordna åkning från Simrishamn eller annanstans för den som vill. Anmäl till mig (annaclara@rocketmail.com) om du/ni vill med senast måndag kl 15, tack!
Idag avslutade vi Berätta i ord och bild. Kändes lite sorgligt, då många av oss gärna hade fortsatt. Utvärderingarna visade att vi uppfyllt vårt motto och mål.

Ida Lindblad, Marianne Celander och 7 andra gilla det här

Mona OlssonSå fina möten

3 dagar sedan   ·  2
Avatar

Kulturverkstäder på ÖsterlenDet har varit så roligt att följa er verkstad och det har verkligen framgått hur bra ni har haft det. /Katarina

3 dagar sedan   ·  3
Avatar

Kommentera på Facebook