Kulturverkstäder på Österlen

Projektet Kulturverkstäder på Österlen vill påverka integrationen på ett positivt sätt genom att sammanföra nyanlända med personer som bott på Österlen länge. Såväl ungdomar som äldre personer träffas kontinuerligt i kulturverkstäder och lär känna varandra och vars och ens kulturella bakgrund. Tillsammans får de utveckla sin kreativa sida. Projektet ska förutom att påverka integrationen av nyanlända positivt även bidra till en positiv landsbygdsutveckling på Österlen.

Projektmål

Att bidra till en positiv befolkningsutveckling på Österlen genom professionellt ledda kulturverkstäder.

Därför fick projektet stöd

Genom Kulturverkstäderna brygger projektet broar mellan människor på Österlen, skapar mötesplatser och relationer som varar långt efter att verkstäderna stängt för dagen.

Projektets tidsstatus

79%

Projektet startade i juni 2016 och avslutas i augusti 2017

Kulturverkstäderna är igång

30 Nov 2016 Kulturverkstäderna på Österlen har varit igång i några månader. Förutom att skapa tillsammans inom olika områden så genomförs även andra aktiviteter för att ge inspiration och utblick.

Verkstäderna har bland annat fått besök av en poet och deltagarna har besökt ett konstmuseum och en keramiker. Verkstaden som arbetar med återbruk och gamla hantverksmetoder bjöd även in till en utställning och öppet hus för att visa upp sina alster. Verkstäderna har uppmärksammats i Skånska Dagbladet och Lokaltidningen.

Visa fler

Projektet på Facebook

Rebecka Kjellsson, Gunnel Meyer och 23 andra gilla det här

Visa tidigare kommentarer

Assaf Elias AssafLouis AlShamas kom o kolla va fin de är

1 vecka sedan   ·  1
Avatar

Anna LindbergJa, så fiiiint det var. Heja Annika Ivarsson och heja hela kören! We <3 U!

1 vecka sedan
Avatar

Rema SheikhaMezaney Eya Alemey 😍😍

1 vecka sedan   ·  1
Avatar

Mezaney Eya AlemeyRema Sheikha och Lina Shiekha😍😍😍😘😘😘

1 vecka sedan   ·  1
Avatar

Mezaney Eya Alemey

Attachment1 vecka sedan   ·  1
Avatar

Lina Shiekha

Attachment1 vecka sedan
Avatar

Kulturverkstäder på ÖsterlenBravo!!!!

1 vecka sedan   ·  1
Avatar

Lina Shiekha

Attachment1 vecka sedan
Avatar

Kommentera på Facebook

Idag kl 11 kan du lyssna på Internationella kören i Missionskyrkan i Skillinge. Kören är en av våra tio olika verkstäder. 

Varmt välkommen!
Vi fortsätter idogt med våra berättelser och våra diskussioner och varje gång kommer vi ett litet steg närmare boken. Förutom att vi läste texter idag så diskuterade vi olika kultur-krockar, som bland annat gällde särskilda tider för flickor/kvinnor på badhus eller ej och vad slöjan egentligen betyder. Vi hade grupparbete om det planerade innehållet i boken och hade dessutom besök av filmaren Christina Höglund. Som vanligt fin och öppen stämning!