Kulturverkstäder på Österlen

Projektet Kulturverkstäder på Österlen vill påverka integrationen på ett positivt sätt genom att sammanföra nyanlända med personer som bott på Österlen länge. Såväl ungdomar som äldre personer träffas kontinuerligt i kulturverkstäder och lär känna varandra och vars och ens kulturella bakgrund. Tillsammans får de utveckla sin kreativa sida. Projektet ska förutom att påverka integrationen av nyanlända positivt även bidra till en positiv landsbygdsutveckling på Österlen.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i juni 2016 och avslutades i augusti 2017

Kulturverkstäderna är igång

30 Nov 2016 Kulturverkstäderna på Österlen har varit igång i några månader. Förutom att skapa tillsammans inom olika områden så genomförs även andra aktiviteter för att ge inspiration och utblick.

Verkstäderna har bland annat fått besök av en poet och deltagarna har besökt ett konstmuseum och en keramiker. Verkstaden som arbetar med återbruk och gamla hantverksmetoder bjöd även in till en utställning och öppet hus för att visa upp sina alster. Verkstäderna har uppmärksammats i Skånska Dagbladet och Lokaltidningen.

Visa fler

Projektet på Facebook

Kulturverkstäder på Österlen shared ‎Rozana - روزنة‎'s video.

Rozana - روزنة
intervju i Hamasat Radio med mig och Hamidas kök .
... Visa MerVisa Mindre

من ممرضة في سوريا، إلى لاجئة في السويد.. حميدة درويش لجأت إلى فن الطبخ فأبدعت!

3 månader sedan

Nästsista träffen för våra kreativa barnfamiljer bjöd på god mat, trevliga samtal och en hel del bus. Lite fantastiskt är det när man inser att vi för ett år sedan var främlingar för varandra o nu - tack vare projektet- kan kalla oss för fina vänner 😍
I dag hade vi vår sista skulpturverkstad för den här gången. Vårt alldeles egentolkade schackspel blev klart. Till våren träffas vi och spelar schack.