Kulturverkstäder på Österlen

Projektet Kulturverkstäder på Österlen vill påverka integrationen på ett positivt sätt genom att sammanföra nyanlända med personer som bott på Österlen länge. Såväl ungdomar som äldre personer träffas kontinuerligt i kulturverkstäder och lär känna varandra och vars och ens kulturella bakgrund. Tillsammans får de utveckla sin kreativa sida. Projektet ska förutom att påverka integrationen av nyanlända positivt även bidra till en positiv landsbygdsutveckling på Österlen.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i juni 2016 och avslutades i augusti 2017

Kulturverkstäderna är igång

30 Nov 2016 Kulturverkstäderna på Österlen har varit igång i några månader. Förutom att skapa tillsammans inom olika områden så genomförs även andra aktiviteter för att ge inspiration och utblick.

Verkstäderna har bland annat fått besök av en poet och deltagarna har besökt ett konstmuseum och en keramiker. Verkstaden som arbetar med återbruk och gamla hantverksmetoder bjöd även in till en utställning och öppet hus för att visa upp sina alster. Verkstäderna har uppmärksammats i Skånska Dagbladet och Lokaltidningen.

Visa fler

Projektet på Facebook

Varje lördag kl 13:30 - 16:30 har Unga kulturverkstäderna akrobatik/trampolin på Kulturgjuteriet i Borrby. Vi arbetar med en föreställning som ska bli klar hösten 2018. Det finns några få platser kvar. Vill du vara med?  Du måste vara över 12 år. Hör av dig till kulturgjuteriet@gmail.com

Stödet till Kulturverkstäderna från Postkodlotteriet och Crafoordska stiftelsen upphörde i slutet av 2017, men än lever flera verkstäder och några nya verkstäder för ungdomar har kommit i gång.
På söndagar (kl 17-19) träffas en grupp vuxna och unga för att berätta sina livshistorier och producera en bok om detta: "Vi skriver historia". Även om du inte har varit med tidigare är du välkommen.
Det finns också en verkstad för ungdomar (12-16 år) som är intresserade av akrobatik och nycirkus och en för unga kvinnor (14 - 18) som vill dansa. Hör av dig till flykt.osterlen@gmail.com om du vill veta mer!
... Visa MerVisa Mindre

3 veckor sedan