Kulturverkstäder på Österlen

Projektet Kulturverkstäder på Österlen vill påverka integrationen på ett positivt sätt genom att sammanföra nyanlända med personer som bott på Österlen länge. Såväl ungdomar som äldre personer träffas kontinuerligt i kulturverkstäder och lär känna varandra och vars och ens kulturella bakgrund. Tillsammans får de utveckla sin kreativa sida. Projektet ska förutom att påverka integrationen av nyanlända positivt även bidra till en positiv landsbygdsutveckling på Österlen.

Projektmål

Att bidra till en positiv befolkningsutveckling på Österlen genom professionellt ledda kulturverkstäder.

Därför fick projektet stöd

Genom Kulturverkstäderna brygger projektet broar mellan människor på Österlen, skapar mötesplatser och relationer som varar långt efter att verkstäderna stängt för dagen.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i juni 2016 och avslutades i augusti 2017

Kulturverkstäderna är igång

30 Nov 2016 Kulturverkstäderna på Österlen har varit igång i några månader. Förutom att skapa tillsammans inom olika områden så genomförs även andra aktiviteter för att ge inspiration och utblick.

Verkstäderna har bland annat fått besök av en poet och deltagarna har besökt ett konstmuseum och en keramiker. Verkstaden som arbetar med återbruk och gamla hantverksmetoder bjöd även in till en utställning och öppet hus för att visa upp sina alster. Verkstäderna har uppmärksammats i Skånska Dagbladet och Lokaltidningen.

Visa fler

Projektet på Facebook

I lördags var det dags för vår andra träff i Skulpturverkstaden. Roligt att få träffas igen och börja på ngt nytt. Vi gör schackpjäser i papier mache.

Ida Lindblad, Malena Skote och 13 andra gilla det här

Christina HöglundHurra! Och vilket bra jobb!

3 dagar sedan
Avatar

Kommentera på Facebook

På Återbruksverkstaden i söndags lärde Lena Vicaire oss hur man kan jobba med pärlor och vaxad tråd. Alla blev mycket nöjda med sina alster. Detta var sista gången i Kulturverkstäders regi. Men vi ska fortsätta träffas en gång i månaden.
Idag har vi utgått från tema Vatten.
Vi läste och tolkade dikter om regn, sjöng Imse Vimse spindel ( som också sjungs i arabisktalande länder). Sen gjorde vi bilder på temat VATTEN.
Berätta i ord och bild
Igår var det fullt ös när Vi skriver historia träffades på Kulturgjuteriet. Nästan alla kom, så vi var 15 personer. Vi hade besök av poeten Cecilia Persson som berättade om sitt arbete med att tolka syriska poeter, t.ex. Nizar Kabbani. Några av deltagarna läste upp sina texter och vi kunde konstatera att vi är ett steg närmare boken som vi hoppas ska kunna ges ut 2018.

Tack alla som kom och särskilt tack till Cecilia!
Idag har våra kreativa barnfamiljer besökt Angelikas gård En ekologisk gård på djurens vilkor. Mysigt och härligt 😊🐑🐷🐎😊

Ammar M. Zakaria, Malena Skote och 3 andra gilla det här

Christina HöglundSå snygg bildredigering! Hur har du gjort?

2 veckor sedan

1 Svara

Avatar

Kulturverkstäder på ÖsterlenÄr det filter i Photoshop?

2 veckor sedan

1 Svara

Avatar

Kommentera på Facebook