Kultursamarbete för våra hav

Project Oceans är en unik satsning där Världsnaturfonden WWF, Greenpeace och Marine Stewardship Council under en treårsperiod genomför en rad satsningar för friskare och renare hav. En nyckel i arbetet är öka medvetenheten om havens situation och hur konsumenter kan påverka den till det bättre. Därför startar Sweden Aid Orchestra tillsammans med fotografen och filmaren Mattias Klum ett kultursamarbete för att ytterligare öka medvetenheten om havens situation. Genom foto, film och musik visar de att en förändring är möjlig och att varje människas val är betydelsefullt och bidrar till en bättre havsmiljö.

Projektmål

Att använda film, musik och foto för att med nå ut med trovärdiga och starka berättelser som ger människor inspiration och motivation att själva bidra till en bättre havsmiljö och ett hållbart samhälle.

Därför fick projektet stöd

Genom att sammanföra kultur, kunskap och engagemang bidrar projektet Kultursamarbete för våra hav till en bättre och mer hållbar havsmiljö.

Fantastisk strömning till lyckad konsert

22 Jan 2014 ”Det är svårt att tänka sig ett mer angenämt sätt att göra en insats för miljön”, ”Multimedial harmoni på UKK”; måndagens konserter i UKK, Uppsala Konsert & Kongress, hade fantastisk publiktillströmning, mycket lyckad konsert, och stor synlighet för Naturskyddföreningen och dess stora engagemang i projektet. Läs recension på uppsalanyheter.se och i UNT.

Mattias Klums fotoutställning ”Vår tid på jorden” finns på plats på Upplandsmuseet fram till den 27 april.

 

Visa fler