KulTur – digitalt verktyg för tillgängliggörande av det gemensamma kulturarvet

Projektet tillgängliggör svenskt kulturarv för nya målgrupper genom en digital plattform. Inom ramen för projektet kommer historiker, museipedagoger, kommunikatörer, spelutvecklare och lärare tillsammans ta fram ett rikt historiskt material i form av film, ljud, text och bild, som sammantaget levandegör kulturarvet. Målgruppen är barn och unga, och vi vill öppna dörren till vår kulturhistoria genom interaktivitet, spel och lust.

Projektmål

Att få fler att upptäcka svenskt kulturarv samt stimulera till lustfyllt lärande.

Därför fick projektet stöd

Projektet synliggör och tillgängliggör Sveriges kulturarv på ett modernt och tilltalande sätt med hjälp av digital teknik. Inom ramen för projektet kommer kulturarvsplatser i hela landet finnas representerade.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i december 2014 och avslutades i maj 2016

För mer info: www.svensktkulturarv.se

Appen KulTur är här

02 Nov 2015 kulTur_Kulturstiftelsen

 

Tillsammans med lärare, museipedagoger och elever har Svenskt Kulturarv tagit fram en quizz, i form av en app, som lanserades på Skolforum den 26-27 oktober. Appen innehåller information om 200 kulturhistoriska föremål där eleverna kan se filmer och sedan tävla med varandra samtidigt som de lär sig mer om platserna och deras historia.

 

Visa fler

Projektet på Facebook

Den 10 juni öppnar en ny tillfällig fotoutställning med 25 färgstarka bilder av den senegalesiska fotografen Omar Victor Diop. I iscensatta porträtt får vi möta den nya tidens unga personligheter inom den urbana kulturen i Afrika.
Utställningen visas på Kulturen i Lund!

Maria Maja Ljungdahl, Annette Åkerström och 8 andra gilla det här

Eddie JengNice culture dress,From Senegal and Gambia.

2 dagar sedan   ·  1

1 Svara

Avatar

Kommentera på Facebook

Broderigrupperna Fimbria från Västerbotten och Sting från Nordland i Norge, med en utställning som spänner över vitt skilda områden där broderiet är den gemensamma nämnaren.
Töja på gränsen visas på Västerbottens museum 6 juni–27 augusti.
Temat för sommarens utställning på Zornmuseet är Zorn och Frankrike. För första gången ägnas en hel utställning åt de åtta år som Anders Zorn och hans hustru Emma hade sin fasta adress på Boulevard de Clichy i Paris. Visas 1 juni – 20 augusti.
Johan Sandberg, av tidningen Elle utnämnd till årets fotograf 2015, har världen som arbetsfält. I utställningen Sätt att se visas ikoniska porträtt, stora namn inom film, mode, musik, fångade med känsla och egensinnighet, svärta och djup. 
Utställningen visas på Trelleborgs museum 3 juni–27 augusti.
Två av Sveriges främsta skulptörer, Carl Milles och Gottfrid Larsson, skapade livslång vänskap med varandra under sin tid på Konstfack. I sommarutställningen som visas med start 10 juni på Vadstena slott möts deras verk i unik dialog med Stina Opitz moderna verk.

Ann Almgren, Lotta Sturesson Saetre och 7 andra gilla det här

Anna DackeMagnus J T Lilja utflykt i sommar?

2 veckor sedan
Avatar

Kommentera på Facebook