KulTur – digitalt verktyg för tillgängliggörande av det gemensamma kulturarvet

Projektet tillgängliggör svenskt kulturarv för nya målgrupper genom en digital plattform. Inom ramen för projektet kommer historiker, museipedagoger, kommunikatörer, spelutvecklare och lärare tillsammans ta fram ett rikt historiskt material i form av film, ljud, text och bild, som sammantaget levandegör kulturarvet. Målgruppen är barn och unga, och vi vill öppna dörren till vår kulturhistoria genom interaktivitet, spel och lust.

Projektmål

Att få fler att upptäcka svenskt kulturarv samt stimulera till lustfyllt lärande.

Därför fick projektet stöd

Projektet synliggör och tillgängliggör Sveriges kulturarv på ett modernt och tilltalande sätt med hjälp av digital teknik. Inom ramen för projektet kommer kulturarvsplatser i hela landet finnas representerade.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i december 2014 och avslutades i maj 2016

För mer info: www.svensktkulturarv.se

Appen KulTur är här

02 Nov 2015 kulTur_Kulturstiftelsen

 

Tillsammans med lärare, museipedagoger och elever har Svenskt Kulturarv tagit fram en quizz, i form av en app, som lanserades på Skolforum den 26-27 oktober. Appen innehåller information om 200 kulturhistoriska föremål där eleverna kan se filmer och sedan tävla med varandra samtidigt som de lär sig mer om platserna och deras historia.

 

Visa fler

Projektet på Facebook

Död och undergång- en utställning med skisser och original framtagna för metalband av illustratören och konstnären Mattias Frisk där vi får här ta del av processen från idéskiss till färdig bild. Visas på Östergötlands museum 17 juni–20 augusti.
Landskap och porträtt i vackra miljöer - från Hawaii till Hyssna. Den 23-åriga fotografen Paulina Bohlin visar gärna livet utomlands men fångar helst av allt vyerna i hembygden. 
Borta bra men hemma mest! visas på Rydals museum mellan 10 juni och 20 augusti.

Annika Jonasson, Rebecka Gjerpe och 1 andra gilla det här

Annika JonassonVacker bild 😊😊

1 månad sedan   ·  1
Avatar

Kommentera på Facebook

Erik Johanssons fotografiska illusioner av verkligheten fascinerar, roar och utmanar ögat. De surrealistiska omformuleringarna av det invanda och välbekanta experimenterar med hisnande optiska illusioner. Bending reality visas från och med 17 juni på Dunkers kulturhus
The Olsson Art Collection är en svensk familjeägd konstsamling som startades för drygt 40 år sedan av Ulla och Greger Olsson. Samlingen omfattar ett antal olika intresseområden, där den största delen är den samtida Latin-Amerikanska konsten. Utställningen ser du på Landskrona konsthall med start 17 juni.
Sommarens utställning på Långban Gruv- och kulturby lyfter fram tre samtida konstnärer som med olika utgångspunkter och material undersöker människans förhållande till sten, mineral och kristall. Ande och Materia visas 10 juni–31 augusti.