KulTur – digitalt verktyg för tillgängliggörande av det gemensamma kulturarvet

Projektet tillgängliggör svenskt kulturarv för nya målgrupper genom en digital plattform. Inom ramen för projektet kommer historiker, museipedagoger, kommunikatörer, spelutvecklare och lärare tillsammans ta fram ett rikt historiskt material i form av film, ljud, text och bild, som sammantaget levandegör kulturarvet. Målgruppen är barn och unga, och vi vill öppna dörren till vår kulturhistoria genom interaktivitet, spel och lust.

Projektmål

Att få fler att upptäcka svenskt kulturarv samt stimulera till lustfyllt lärande.

Därför fick projektet stöd

Projektet synliggör och tillgängliggör Sveriges kulturarv på ett modernt och tilltalande sätt med hjälp av digital teknik. Inom ramen för projektet kommer kulturarvsplatser i hela landet finnas representerade.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i december 2014 och avslutades i maj 2016

För mer info: www.svensktkulturarv.se

Appen KulTur är här

02 Nov 2015 kulTur_Kulturstiftelsen

 

Tillsammans med lärare, museipedagoger och elever har Svenskt Kulturarv tagit fram en quizz, i form av en app, som lanserades på Skolforum den 26-27 oktober. Appen innehåller information om 200 kulturhistoriska föremål där eleverna kan se filmer och sedan tävla med varandra samtidigt som de lär sig mer om platserna och deras historia.

 

Visa fler

Projektet på Facebook

Längtar du efter julen? Besök då utställningen ”Tryckt till jul - jultextilier med fokus på 1950- och 1960-talen” som öppnar idag på Malmö Museer, där besökaren möter en mönsterkavalkad indelad i julens olika teman!
Hasse Alfredson och Tage Danielsson var Sveriges mest kända komiker på 1960- och 1970-talet. Nu har de båda gått ur tiden & vi vill påminna om att Kulturen i Lund visar utställningen Hasse & Tage till och med 14 januari 2018

Maude Mikaelsson, Anna Wild och 23 andra gilla det här

Eva Rye-DanjelsenSimon, ska vi försöka pricka den här?

2 dagar sedan

1 Svara

Avatar

Kommentera på Facebook

Fotografen Per-Anders Pettersson besökte sin första ”fashion week” i Johannesburg 2009. Sedan dess har han besökt drygt fyrtio modeveckor i länder runt om i Afrika. African catwalk -ett spännande bildreportage över kontinentens livliga och multikulturella modeindustri, visas just nu på Dunkers kulturhus.
Julia Peirone arbetar med frågor kring identitet och fotografisk bild, ofta med fokus på unga kvinnor, och ställer frågor kring vad en fotografisk bild kan vara och vad den kan göra, vad som utgör dess krafter och gränser.
På Göteborgs konstmuseum visas hennes första separatutställning med start 4 november.
The Encounter of Bodies är en internationell samtidskonstutställning som väcker frågor om hur vi skapar maktordning och hierarkiska positioner med hjälp av kropp och språk. Utställningen visas på Ystads konstmuseum med start 23 september.