KörKonst

Att börja sjunga i kör är något som alla kan göra. Det behövs varken förkunskaper eller dyr utrustning. Körsången har stolta traditioner i Sverige och är idag Sveriges största folkrörelse med cirka en halv miljon utövare. Trots detta så står körsången, som många andra folkrörelser i Sverige, inför en rad utmaningar. Det behövs nya former av körer som är anpassade till förutsättningarna i dagens samhälle och människors behov och möjligheter. Den världsberömda performancekonstnären Marina Abramović konst är utmanande, tankeväckande och handlar ofta om kollektiva möten – precis som kören. Genom att integrera med och låta sig inspireras av Abramovićs konst kan den fungera som utgångspunkt för att utveckla körsång i nya riktningar.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i februari 2017 och avslutades i december 2017

För mer info: www.ericsonchoralcentre.se

Marina Abramović gör ett unikt verk med körer och alla är inbjudna att delta!

24 Feb 2017 Lämna din klocka, mobiltelefon och dina ytterkläder vid dörren, tillsammans skapar vi en gemensam upplevelse, säger Marina Abramović inför The Cleaner i Eric Ericsonhallen i Stockholm den 27 februari- 5 mars.

För första gången någonsin arbetar Abramović med körsång som en integrerad del i ett kollektivt performanceverk. Förutom Marina Abramović själv, medverkar 25 performers, en professionell vokalensemble, en mängd körer och artister, samt publiken!

Bland de cirka 30 medverkande körerna och sångarna, märks Gatans Röster, som är det nya namnet på Gatans Kör från SVT-serien med samma namn och Rösten från det blå som är en kör med sångare med funktionsvariation.  En sammanhållande länk är en vokalensemble av frilansande sångare, bland annat från Real Group, Rajaton och Songs of the Moment Nordic med medlemmar från Sverige, Finland, Danmark och Lettland. Den här gruppen improviserar fritt mellan de olika körernas framträdanden så att det sjungs oavbrutet 8 timmar om dagen under hela veckan som The Cleaner pågår.

Tid: Varje dag kl 14–22 mellan 27 feb och 5 mars.
Plats: Eric Ericsonhalle, Skeppsholmen, Stockholm
Biljetter: Fri entré. Ingen biljett behövs. Ingen förhandsbokning.
Övrigt: Från 12 år.

Visa fler