Konst i byn – konstprojekt som stärker glesbygden

Konst i Byn startade med en utställning av Land Art i byn Svabensverk. Intresset blev enormt och nu skapar 40 konstnärer från byar på landsbygden i Dalarnas och Gävleborgs län tio nya konstverk i åtta byar. Konstnärerna samarbetar med ett stort antal bybor och projektet involverar därför människor i alla åldrar i att utveckla sin bygd.

 

Projektmål

Att skapa förutsättningar för professionella konstevenemang i en bygd som trots avfolkning är fylld av kreativitet, kunskap och engagemang. Detta skapar en positiv identitet att samlas och stärkas kring i ett långsiktigt perspektiv.

Därför fick projektet stöd

Projektet Konst i Byn är en konstnärlig landsbygdsutvecklande satsning som inte bara involverar professionella konstnärer, utan även ett stort antal unga som gamla bybor, i en glesbygd som sträcker sig över flera länsgränser.

För mer info: www.konstibyn.se

Sommarens utställning invigd

17 Jun 2014 I söndags invigdes Konst i Byn i de åtta byarna. I strålande sol klipptes det band och togs del av Land Art, unik, förgänglig konst ute i naturen. Utställningarna i de tre landskapen står kvar augusti månad ut. All besöksinformation finns på konstibyn.se.

Dalarnas Tidningar rapporterade, liksom SR P4 Dalarna och helahälsingland.se. Tidigare i veckan skrev Dalarnas Tidningar om Björnhyttans medverkan.

Foto: Kjell Söderlund

Visa fler