Jazzify! – Jazz i nya miljöer

2013 kommer det att spelas jazz på många nya platser och miljöer i Sverige. Projektet Jazzify- Jazz i nya miljöer ger Sveriges jazzarrangörer möjlighet att förverkliga sina konsertidéer – för att fler människor ska få ta del av jazz och levande musik i vardagen.

Projektmål

Att väcka intresse för jazz och livemusik hos personer som av hälsoskäl, kulturella, sociala eller geografiska skäl inte haft möjlighet att möta dessa musikformer .

Därför fick projektet stöd

För att med en välkomnande attityd, humor och värme bidra till en förändrad bild av jazzmusik som någonting svårtillgängligt och skapa förutsättningar för att fler ska upptäcka och få tillgång till jazz och livemusik. Projektet syftar också till att bredda musikutbudet i stort på platser och hos grupper där tillgången till ett varierat musikliv och livemusik är begränsad.

Svensk Jazz och Jazzify på SVT

16 Dec 2013 Galen jazz lockade storpublik
Jazz på pizzeria, på äldreboende eller varför inte på en flotte ute i vattnet  – ju galnare konsertidéer desto bättre. Så lät det i våras när Riksförbundet Svensk Jazz drog igång projektet Jazzify – en jazzifiering av musiklivet runt om ute i landet som med galna konsertidéer skulle locka ny publik. Och projektet lyckades.

I fredags sände SVT ett inslag om projektet Jazzify. Se det på SVT Play.

 

 

Visa fler

Projektet på Facebook