Inner Vision

Cirka 1,5 miljon etiopier är blinda och 5,1 av landets ca 90 miljoner invånare är synskadade. Dessa människor har inte möjlighet att verka på lika villkor som seende. Exempelvis har synskadade och blinda inte samma chans till högre utbildning eftersom skolorna inte har de resurser som krävs för att ta emot dem.

Projektmål

Att upprätta en ettårig musikutbildning för blinda och synskadade ungdomar, där 30 elever ska ha genomgått utbildningen efter projektets första år. Framtagande av tillförlitlig statistik, som ska ligga till grund för lobbyarbetet gentemot politiker, tjänstemän och media för att öka kännedomen om situationen för blinda och synskadade kulturutövare. Möjlighet för deltagarna i projektet att komma till Sverige för att uppträda för en svensk publik.

Därför fick projektet stöd

För att bidra till att situationen för blinda och synskadade i Etiopien förbättras och att denna grupp ska få samma förutsättningar som seende. Att öka kännedomen om problemet för svenska medborgare.

Tack alla lottköpare

28 Feb 2014 I Etiopien finns idag få möjligheter för blinda och synskadade att utveckla sin talang. Genom projektet Inner Vision vill kulturorganisationen Selam skapa nya möjligheter till musikutbildning för blinda och synskadade. Tack alla lottköpare för att ni gör detta möjligt!
– Om skolan inte fanns skulle mitt enda alternativ vara att tigga. Det finns inget annat alternativ, säger en student.
– För människor som mig som inte kan se är den här skolan jätteviktig. Trots vår talang ges vi inga möjligheter i samhället, säger en annan.

Visa fler

Projektet på Facebook

Efter 4 galna och intensiva dagar i Etiopien och Uganda är vi tillbaka. Ett Stort tack till Sabina Ddumba och crew för en grym konsert, masterclass & meet and greet i Uganda! Tyvärr, blev vårt flyg inställt dagen vi skulle åka och missade spelningen Addis. Men vi kommer tillbaka!
Vi på Selam vill även tacka Embassy of Sweden in Kampala, Bayimba Productions Ltd. & Yisakal Entertainment för ett lyckat samarbete! Vi hoppas komma tillbaka snart igen för nya projekt!
 #SelamxSabinaddumba 
___________________________________________________

We are back after 4 crazy and intensive days in Ethiopia and Uganda. A big thank you to lovely Sabina Ddumba & crew for an amazing concert, masterclass & meet n greet in Uganda. Due to a cancelled flight to Ethiopia we had to cancel our show in Adddis but we’ll be back. Selam want to thank the Embassy of Sweden in Uganda, Bayimba & Yisikal ent for a successful partnership. We hope to come back to soon with new projects!
#SelamxSabinaddumba

James Jabir Titelman, Sisay Mengstie och 23 andra gilla det här

Aicha FrisörFin👏🏾👏🏾😍😍👌🏾❤❤

4 dagar sedan
Avatar

Kommentera på Facebook

SELAM added 40 new photos — with Habib Koité & Bamada and Asha Ali.

Foto: Danish Saroee, www.saroee.com
... Visa MerVisa Mindre

Stort tack till @[14477422865:274:Habib Koité & Bamada], @[142972315724485:274:Asha Ali], @[100010116611579:2048:Jadman Fonko] och vår underbara publik för en helt underbar kväll i lördags på Na...

1 vecka sedan

Foto: Danish Saroee, www.saroee.com