Inner Vision – musikutbildning för blinda i Addis Abeba

I projektet Inner Vision öppnar Selam upp delar av ordinarie verksamhet för blinda och synskadade för att integreras i det etiopiska samhället. Genom att låta musikerna ingå i verksamhetens övriga aktiviteter får de en stabil grund att stå på och verka i ett professionellt sammanhang. De får ökade förutsättningar att kunna försörja sig som musiker och nå framgång.

Projektmål

Att motverka marginalisering och exkludering för blinda och synskadade i det etiopiska samhället genom utbildning, nätverk och kontakter. Att främja kulturellt utbyte mellan Etiopien och Sverige.

Därför fick projektet stöd

Genom projektet får en svensk allmänhet kännedom om situationen i Etiopien. Selam arbetar också för att de blinda musikerna ska komma till Sverige och uppträda för en svensk publik.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i oktober 2014 och avslutades i mars 2016

För mer info: selam.se/projects/inner-vision-music-education-for-the-visually-impaired-and-the-blind-in-addis-abeba/

Selam Festival Addis 2015, i Tropical Garden, Addis Abeba

11 Dec 2014 The ”Swinging Capital of Africa!”, 17-18 januari är det dags för den 4:e upplagan av Selam Festival Addis! Årets musikhändelse med en fantastisk line-up med nationella, regionella och internationella artister på mysiga och pittoreska Tropical Garden, mitt i hjärtat av Addis Abeba, Etiopien.

Festivalen som plattform
Förutom utomhuskonserter med grymma artister erbjuder festivalen också filmvisningar, bazar med lokala varor och smarrig mat samt DJ’s och efterfester på klubbar i centrala Addis! Under festivalen hålls även seminarier, föredrag, workshops och praktiska utbildningsmöjligheter för särskilt inbjudna deltagare. Fokusämnen på seminarier i år är bland annat kvinnliga artister och kulturarbetares situation i samhället, Festival som koncept, verktyg och forum, filmvisningar med Q&A med regissörer och filmskapare samt workshops inom ljudteknik, studioteknik och musikjournalistik/broadcast-teknik. Festivalen är en plattform som möjliggör för internationella och nationella professionella musiker att träffas och samarbeta.
– Festivalen fungerar som ett verktyg för nätverkande, utbildning och sysselsättning och bidrar till att börja en offentlig diskussion om musik och kultur både i Etiopien och globalt, säger Teshome Wondimu, verksamhetsledare för Selam.

Inkluderande musikutbildning
Ett tema som kommer att löpa genom årets festival är en belysning av situationen och arbetet för inkluderande musikutbildning för blinda och synskadade, där Selams projekt Inner Vison kommer att synas på olika sätt, både från scen och i samtal.
Detta är ett utmärkt tillfälle att uppleva den extraordinära rikedom av talang och levande musikscen som finns i Addis Abeba! Det är verkligen en fantastisk artist line-up med en bredd av genrer från etiopisk folklore till urban musik från Sverige! Flera av Etiopiens populäraste artister kommer att stå på scenen, liksom inbjudna gästartister från Sverige, Mali, Kenya och Uganda. Allmänheten kommer att kunna njuta av konserterna i en av Addis mest centralt belägna parker, Tropical Garden i Bole-området.
Svenska artister klara för konserter, seminarier och workshops är: Mapei (SE) Gnucci (SE) Spoek Mathambo (SA/SE) Thomas Gylling/Mosquito (SE). Från Sverige kommer även Stocktowngänget bakom dokumentärserien Afripedia, Teddy Goitom och Senay Berhe för att hålla filmscreenings med Q&A.

Visa fler