Illusion – en dansteaterföreställning om utanförskap, identitet och tillhörighet

Illusion är en föreställning som på olika sätt berör temat utanförskap. På scenen medverkar professionella dansare i åldern 60 till 80 år tillsammans med yngre dansare och skådespelare. Ensemblens medlemmar har bakgrund från Spanien, Latinamerika, Polen, Danmark och Sverige. De äldre dansarna har en klassisk balettskolning och de yngre en bakgrund inom hiphop och streetdance. I föreställningen sker möten mellan Malmös olika kulturer, danstraditioner och uttryck och mellan olika generationer. På så vis får både dansare och publik ta del av varandras berättelser och upplevelser.

Projektmål

Att ge en bred publik i Malmö med omnejd en ökad förståelse för olika typer av utanförskap. Projektet vill skapa förutsättningar för att knyta närmare band mellan gamla, unga och personer från skilda kulturer och delar av Malmö samt olika socioekonomiska förhållanden.

Därför fick projektet stöd

Genom projektet Illusion – en dansteaterföreställning om utanförskap, identitet och tillhörighet, kan teater Inc bidra till att personer från olika generationer, med olika bakgrund och från olika delar av Malmö kan mötas såväl på scen som i publiken och ta del av varandras berättelser och upplevelser.

Teater Inc och stödet från PostkodLotteriet uppmärksammas av Sydsvenskan

28 Dec 2013 teater inc sydsvenskan_504

– Grunden (till föreställningen Illusion) är det utanförskap som både åldrandet och ungdomen kan medföra. Men man får ju med en massa andra saker på köpet, säger regissören Ronny Danielsson till Sydsvenskan.

Sydsvensklan skriver också att de åtta äldre professionella dansarna mellan 60 och 80 år medverkar tillsammans med ett antal hiphop- och breakdansare i åldern 20–25 år samt ett antal amatörer. De berättar också att  projektet fått 600 000 kronor av Svenska Postkodlotteriet. Ronny Danielsson tillägger:

– Det är en stor grundplåt som de går in med. De tror verkligen på projektet och det känns väldigt roligt.

Läs hela artikeln på Sydsvenskans webb.

Visa fler