Hi-Hat Xpres

I den bästa av världar skulle alla människor ha lika rätt till att kunna utöva och fördjupa ett konstnärligt intresse, men möjligheterna till att delta i konstnärlig utbildning eller arbeta inom kultursektorn är begränsade än idag för den som har en funktionsnedsättning. Genom en specialskriven föreställning, Hi-Hat Xpres, vill Share Music skapa synlighet kring tillgänglighet, inkludering och konstutövande för människor med funktionsnedsättning.

Projektmål

Hi-Hat Xpres innehåller en turné med föreställningar för gymnasieelever och offentlig publik runt om i Sverige. En viktig målgrupp är ungdomar, som är morgondagens beslutsfattare och kulturarbetare. Syftet är att ge nya infallsvinklar och spränga samhällsnormer för vad som är möjligt konstnärligt.

Därför fick projektet stöd

Genom att stödja detta projekt bidrar vi till att synliggöra scenkonst skapad och framförd av människor med och utan funktionsnedsättning i en samarbetsproduktion. Detta för att uppmärksamma att rätten till kultur ska var lika för alla.

För mer info: www.hihat.se/

Hi-Hat Xpres på turné till Kraków

07 Nov 2013 På årsdagen av premiären för Hi-Hat Xpres spelar ensemblen för en stor internationell publik i Polen, där Hi-Hat Xpres ingår som en del av festivalen Audio Art 2013, som integrerar ljud-och bildkonst av konstnärer från hela världen. Föreställningen kommer att framföras 17 november i Malopolska Garden of Arts i Kraków kl.19:00, exakt ett år efter första spelningen den 17 november 2012 på Kulturhuset Spira i Jönköping.

 

Visa fler