Hemlängtan

Musikteaterföreställningen Hemlängtan bygger på autentiska amerikabrev där resan över havet, mötet med det nya landet, språket och utanförskapet framställs. Breven skildrar också frimodigheten och glädjen i att söka sitt nya liv i Amerika men även hur det kändes att aldrig kunna vända tillbaka. Föreställningen väcker funderingar och diskussioner hos en yngre målgrupp om frågor som många människor i Sverige hanterar i sitt liv idag.

Projektmål

Att ge en ung publik ett möte med vår svenska historia av flykt, fattigdom och förföljelse, samt skapa förutsättningar för dem att bättre förstå och känslomässigt kunna relatera till dagens flyktingsituation.

Därför fick projektet stöd:

Genom att berätta om våra förfäders flykt västerut kan Romeo och Juliakören bidra till att skapa en större förståelse för de som är på flykt i världen idag och som kommer till Europa och Sverige för att finna skydd och trygghet.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i januari 2016 och avslutades i juni 2017

För mer info: romeo-julia.se/projects/hemlangtan/

Skolföreställning för högstadiet

23 Mar 2016 Genom ett nytt pedagogiskt material för skolan, workshops i att arbeta med en scenproduktion för eleverna och ett turnéprogram för högstadiet, gymnasiet och folkhögskolor, får en ung publik ett konstnärligt möte med vår svenska historia av flykt, fattigdom och förföljelse. Det skapar förutsättningar för dem att bättre förstå och känslomässigt kunna relatera till dagens flyktingsituation.

Projektet på Facebook

Slut på turné.
Medlemmar ur Romeo & Julia Kören sågs styrka omkring på Fårö under Bergmanveckan. Vissa ska enligt uppgift även ha agerat i Bergmans pjäs Trämålning på Bergmancentret hela två gånger under veckan.
Hemliga källor gör gällande att delar av gruppen även kommer att dyka upp på Hildasholm den 20 juli. Även denna gång ska de enligt samma källa uppträda två gånger men i helt andra föreställningar: Franska galenskaper och Fredmans begravning.
Eller så kommer ni till Dramaten 1 oktober och beskådar Fredmans begravning.

http://www.dramaten.se/repertoar/fredmans-begravning/

Zacke Östman, Birgit Lundin och 19 andra gilla det här

Mia TernströmEller både &.

1 månad sedan
Avatar

Kommentera på Facebook