Hemlängtan

Musikteaterföreställningen Hemlängtan bygger på autentiska amerikabrev där resan över havet, mötet med det nya landet, språket och utanförskapet framställs. Breven skildrar också frimodigheten och glädjen i att söka sitt nya liv i Amerika men även hur det kändes att aldrig kunna vända tillbaka. Föreställningen väcker funderingar och diskussioner hos en yngre målgrupp om frågor som många människor i Sverige hanterar i sitt liv idag.

Projektmål

Att ge en ung publik ett möte med vår svenska historia av flykt, fattigdom och förföljelse, samt skapa förutsättningar för dem att bättre förstå och känslomässigt kunna relatera till dagens flyktingsituation.

Därför fick projektet stöd:

Genom att berätta om våra förfäders flykt västerut kan Romeo och Juliakören bidra till att skapa en större förståelse för de som är på flykt i världen idag och som kommer till Europa och Sverige för att finna skydd och trygghet.

Projektets tidsstatus

88%

Projektet startade i januari 2016 och avslutas i juni 2017

För mer info: romeo-julia.se/projects/hemlangtan/

Skolföreställning för högstadiet

23 Mar 2016 Genom ett nytt pedagogiskt material för skolan, workshops i att arbeta med en scenproduktion för eleverna och ett turnéprogram för högstadiet, gymnasiet och folkhögskolor, får en ung publik ett konstnärligt möte med vår svenska historia av flykt, fattigdom och förföljelse. Det skapar förutsättningar för dem att bättre förstå och känslomässigt kunna relatera till dagens flyktingsituation.

Projektet på Facebook

Romeo & Julia Kören shared their event. ... Visa MerVisa Mindre

Fredmans begravning

maj 14, 2017, 1:00e m

Dramaten

Vårkonsert med Romeo & Julia Kören. Den 9 maj 1767 dog Fredman. 250 år senare blir det begravning på Dramaten! Fredman står lik och vännerna samlas. I Bellmans värld är livet och döden gran...

Fredmans begravning

3 veckor sedan

Romeo & Julia Kören shared their event. ... Visa MerVisa Mindre

Hemlängtan i Luleå

april 3, 2017, 12:00e m

Kulturens hus Luleå

En fjärdedel av Sveriges invånare emigrerade under 1800-talet till Amerika. Musikföreställningen Hemlängtan visar parallellerna mellan dagens flyktingsituation och den massflytt som skedde från ...

Hemlängtan i Luleå

3 veckor sedan

Urban Wedin, Romeo & Julia Kören och 23 andra gilla det här

Helle NörgaardSå häftig o vacker bild.

1 månad sedan   ·  3
Avatar

Margareta MarkusVilket läckert foto 👍

1 månad sedan   ·  2
Avatar

Kommentera på Facebook