Frihetsteatern – förståelse och solidaritet i marginaliserade grupper

Frihetsteatern i Jenins flyktingläger på Västbanken turnerar med interaktiva föreställningar och workshops i palestinska byar och flyktingläger där människor har ytterst begränsade möjligheter att delta i kulturella aktiviteter. Teaterns arbete fokuserar på solidaritet mellan olika grupper i det palestinska samhället och kunskapsutbyte konstnärer emellan. Dessutom sätter Frihetsteatern upp en turnerande gatuteaterföreställning där personer från marginaliserade grupper utbildas i hur de kan arbeta med teater som en värdefull metod för människor att mötas genom historieberättande. I ett kulturutbyte med Sverige sprids Frihetsteaterns metoder och erfarenheter så att även svenska kulturutövare kan använda dessa för att överbrygga motsättningar i det svenska samhället.

 

Projektmål

Att genom teater nå Palestinas mest utsatta befolkning med utbildning och kulturella aktiviteter. Att skapa gemenskap över sociala och geografiska gränser samt främja samhällsdialogen dem emellan.

Därför fick projektet stöd

Genom projektet bidrar Frihetsteatern till en utvecklad samhällsteaterform som genom utbildning, seminarier och kulturella aktiviteter når ut till palestinska byar, beduinläger, städer och flyktingläger.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i april 2015 och avslutades i december 2016

För mer info: www.thefreedomtheatre.org/

Frihetsteatern besöker Stockholm och Göteborg

04 Okt 2016 Den 19 och 20:e oktober besöker Frihetsteatern Sverige med workshops och föreläsningar. Den 19/10 gästar de Masthuggsteatern i Göteborg och den 20/10 kommer de till Stockholm och Unga Klara Salong .

Rubriken för evenemanget är:
Kultur som motstånd! 

Ur programmet:
Nabil Al-Raee, konstnärlig ledare för Frihetsteatern i Jenins flyktingläger, Palestina, och Jonatan Stanczak, en av Frihetsteaterns grundare, talar med Siham Shurafa, skådespelare på Unga Klara om förutsättningarna för politisk teater i ett flyktingläger och Frihetsteaterns roll i den palestinska befrielserörelsen.

Visning av filmen Journey of a Freedom Fighter av Mohammed Moawia. Frågor och diskussion med publiken. Läs mer på evenemangens Facebooksida.

 

 

 

Visa fler