Free Dawit Isaak – 15 år av fångenskap

I år har  Dawit Isaak suttit fängslad utan rättgång i 15 år. Musikvideon till låten Fågelsång – som engagerat en rad kända svenska artister, skådespelare och journalister – har fått stor spridning och uppmärksamhet bland allmänheten. För att bilda opinion internationellt spelas en ny version in i samarbete mellan sydafrikanska och svenska artister. Filmat material från ett antal journalister som gjort reportage från Eritrea bearbetas till en Virtual Reality-film som ska projiceras på olika platser under 15-årsmanifestationen, men också användas inom demokratiundervisning i skolan.

Projektmål

Därför fick projektet stöd

Genom att uppmärksamma Dawits öde bidrar projektet till att fästa omvärldens ljus på andra samvetsfångar och det förtryck som befolkningen i Eritrea lever under.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i december 2015 och avslutades i november 2016

För mer info: www.freedawit.com

Manifestation i medierna för frigivningen av Dawit Isaak

23 Sep 2016 Idag gör SVT, DN och  flera andra medier en gemensam manifestation till stöd för Dawit Isaak. Idag är det 15 år sedan han fängslades. På Stockholms Centralstation kan besökare denna vecka dessutom visa sin solidaritet med honom och andra fängslade journalister genom att sitta 15 minuter i en cell i kampanjen #SittmedDawit.

 

 

Visa fler