Flyktfåglar

Kulturföreningen Soja har träffat och intervjuat en ensamkommande pojke. Hans berättelser ligger till grund för pjäsen Flyktfåglar, om en mormor, ett barnbarn och en ensamkommande pojke. Genom teatern får barn i mellanstadieåldern och deras vuxna möta en verklig historia och de kan på så vis få förståelse och känna identifikation med en annan människa. Syftet är att väcka tankar och prata om ämnen som annars riskerar att ge näring åt rädslor och främlingsfientlighet.

 

Projektmål

Att genom teater motarbeta och övervinna den allt hårdare tonen, råare stämning och skepsis mot flyktingar och invandrare som förekommit i skolor det senaste året.

Därför fick projektet stöd

Genom detta projekt kan Kulturföreningen Soja bidra till att teatern kan utvecklas och användas som redskap i klassrummet för att bemöta och förebygga främlingsfientliga attityder och rädslor.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i januari 2016 och avslutades i december 2016

För mer info: www.teatersoja.se/flyktfaglar/

”Man blir ledsen och lite glad”

18 Feb 2016 I veckan hade Flyktfåglar premiär för flera femteklassare i Sundsvall.Det är knäpptyst bland elvaåringarna i salongen under föreställningen. Historien griper tag i både barn och vuxna.

– Jag är inte riktigt ledsen men det är hemskt när man hör att barn har så här, säger Klara Forslund efteråt.

– Jag fick en känsla att det var synd om honom och att dom lurade honom lite, säger Sori Gavador.

Ta del av publikens reaktioner efter premiären av Flyktfåglar i SVT Nyheter Västernorrland.

Visa fler

Projektet på Facebook

Teater SOJA shared Cesam Örnsköldsvik's post.

Örnsköldsviksbor- och -besökare, passa på att gå CESAM:s historiska frågeslinga och kanske vinna biljetter till "Spelet om Örnsköldsvik"!
... Visa MerVisa Mindre

VÅR STOLTA HISTORIA 😀 Just nu spelas teatern "Spelet Om Örnsköldsvik" på Folkan, i samband med detta vill vi uppmärksamma handelns stolta historia i Örnsköldsvik 👍🏼 Gå vår tipsslinga...

3 dagar sedan

Örnsköldsviksbor- och -besökare, passa på att gå CESAM:s historiska frågeslinga och kanske vinna biljetter till Spelet om Örnsköldsvik!
Mera publikrespons...

Utsålt på Folkan Teater idag! I foajén underhåller "Seven faces in a hood", ett barnjazzband från Örnsköldsviks Kulturskola! Välkomna till "Spelet om Örnsköldsvik"! ... Visa MerVisa Mindre

1 vecka sedan