Flyktfåglar

Kulturföreningen Soja har träffat och intervjuat en ensamkommande pojke. Hans berättelser ligger till grund för pjäsen Flyktfåglar, om en mormor, ett barnbarn och en ensamkommande pojke. Genom teatern får barn i mellanstadieåldern och deras vuxna möta en verklig historia och de kan på så vis få förståelse och känna identifikation med en annan människa. Syftet är att väcka tankar och prata om ämnen som annars riskerar att ge näring åt rädslor och främlingsfientlighet.

 

Projektmål

Att genom teater motarbeta och övervinna den allt hårdare tonen, råare stämning och skepsis mot flyktingar och invandrare som förekommit i skolor det senaste året.

Därför fick projektet stöd

Genom detta projekt kan Kulturföreningen Soja bidra till att teatern kan utvecklas och användas som redskap i klassrummet för att bemöta och förebygga främlingsfientliga attityder och rädslor.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i januari 2016 och avslutades i december 2016

För mer info: www.teatersoja.se/flyktfaglar/

”Man blir ledsen och lite glad”

18 Feb 2016 I veckan hade Flyktfåglar premiär för flera femteklassare i Sundsvall.Det är knäpptyst bland elvaåringarna i salongen under föreställningen. Historien griper tag i både barn och vuxna.

– Jag är inte riktigt ledsen men det är hemskt när man hör att barn har så här, säger Klara Forslund efteråt.

– Jag fick en känsla att det var synd om honom och att dom lurade honom lite, säger Sori Gavador.

Ta del av publikens reaktioner efter premiären av Flyktfåglar i SVT Nyheter Västernorrland.

Visa fler

Projektet på Facebook

Modos Ispremiär avklarad! Här både hockeyspelare och skådespelare.

Anders Näslund, Margit Högberg och 22 andra gilla det här

Anders ThorenHåller dom på att göra en Sop opera i Övik som Malmö gjorde säsongen 2003/2004 fast den här "sop operan" borde kallas " Nu går vi neråt i serie systemet " !.Medan Björklöven går uppåt till SHL.

2 veckor sedan

1 Svara

Avatar

Kommentera på Facebook

Den 9/9 är det premiär för Spelet om Örnsköldsvik med den här härliga ensemblen! Ikväll finns några av oss på plats på MODO Hockeys ispremiär i Fjällräven Center och berättar om vårt samarbete m.m. Välkomna! http://www.modohockey.se/artikel/bzqiaj5s2-4ij6i1/

Andreas Stickler, Margit Högberg och 23 andra gilla det här

Kjell LundinLycka till vår son Jonathan och vi ser fram emot premiären den 9/9. Önskar givetvis hela ensemblen ett stort Lycka till! Hälsning Pappa Kjell Lundin

2 veckor sedan   ·  2

2 Svar

Avatar

Kommentera på Facebook

Kalas! Ikväll sjunger Stina Joza, en av våra skådespelare i Spelet om Örnsköldsvik på Örnsköldsvikskalaset och på måndag finns vi på plats på MODO Hockeys ispremiär, läs mer här: http://www.modohockey.se/artikel/bzqiaj5s2-4ij6i1/