Flyktfåglar

Kulturföreningen Soja har träffat och intervjuat en ensamkommande pojke. Hans berättelser ligger till grund för pjäsen Flyktfåglar, om en mormor, ett barnbarn och en ensamkommande pojke. Genom teatern får barn i mellanstadieåldern och deras vuxna möta en verklig historia och de kan på så vis få förståelse och känna identifikation med en annan människa. Syftet är att väcka tankar och prata om ämnen som annars riskerar att ge näring åt rädslor och främlingsfientlighet.

 

Projektmål

Att genom teater motarbeta och övervinna den allt hårdare tonen, råare stämning och skepsis mot flyktingar och invandrare som förekommit i skolor det senaste året.

Därför fick projektet stöd

Genom detta projekt kan Kulturföreningen Soja bidra till att teatern kan utvecklas och användas som redskap i klassrummet för att bemöta och förebygga främlingsfientliga attityder och rädslor.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i januari 2016 och avslutades i december 2016

För mer info: www.teatersoja.se/flyktfaglar/

”Man blir ledsen och lite glad”

18 Feb 2016 I veckan hade Flyktfåglar premiär för flera femteklassare i Sundsvall.Det är knäpptyst bland elvaåringarna i salongen under föreställningen. Historien griper tag i både barn och vuxna.

– Jag är inte riktigt ledsen men det är hemskt när man hör att barn har så här, säger Klara Forslund efteråt.

– Jag fick en känsla att det var synd om honom och att dom lurade honom lite, säger Sori Gavador.

Ta del av publikens reaktioner efter premiären av Flyktfåglar i SVT Nyheter Västernorrland.

Visa fler

Projektet på Facebook

Teater SOJA shared their post.

Premiärhånglet ikväll nästan utsålt, endast 5 platser kvar! Nya tillfällen att se föreställningen på Sojascenen blir lördag den 2 december kl. 14.00 samt onsdag den 6 december kl. 19.00.
Boka via 070-616 20 89, gärna via sms. Läs mer nedan, välkomna!
... Visa MerVisa Mindre

Skamlös premiär på Sojascenen onsdag 15/11 kl. 19.00! En nyskapande poesiföreställning med performanceinslag. Om livet, lusten och längtan. Om att ta plats. Och att våga bryta normer. Beröra...

6 dagar sedan

Premiärhånglet ikväll nästan utsålt, endast 5 platser kvar! Nya tillfällen att se föreställningen på Sojascenen blir lördag den 2 december kl. 14.00 samt onsdag den 6 december kl. 19.00. 
Boka via 070-616 20 89, gärna via sms. Läs mer nedan, välkomna!
Skamlös premiär på Sojascenen onsdag 15/11 kl. 19.00!  
En nyskapande poesiföreställning med performanceinslag. Om livet, lusten och längtan. Om att ta plats. Och att våga bryta normer. Berörande, underhållande och garanterat något ni aldrig sett förut! Biljetter: 150 kr, stud/pens: 120 kr. Boka och betala via swish 070-6162089 eller kontant på dörren. Info: skamlosasystrar@gmail.com  Välkomna!
Teater SOJAs producent och statsministern diskuterar eventuella framtida möjligheter att se Spelet om Örnsköldsvik. Som han givetvis blev inbjuden till i höstas. Men inte hann se.

Maria Eriksson, Stina Johansson och 23 andra gilla det här

Kristina PerssonVi är nog många i stan som inte hann med. Hoppas på en andra omgång😊

3 veckor sedan
Avatar

Annelise Rydfjord😄

3 veckor sedan
Avatar

Gisela Nilsson👍Heja Malin💝

3 veckor sedan   ·  1
Avatar

Kommentera på Facebook

1 månad sedan