Film på lika villkor

Idag saknas en plats på nätet där publiken kan hitta utbudet på landets alla föreningsdrivna, kommunala, mindre privata och enskilda biokedjor. Med fokus på de 333 biografer – kvalitetsfilmsbiografer, förortsbiografer och biografer på mellanstora och mindre orter – samt omkring 150 filmfestivaler och filmstudios, startar Biografcentralen ett initiativ för en webbplats där allt detta kommer finnas samlat.

Projektmål

Att erbjuda biopubliken en enkel och inspirerande ingång till filmer och andra arrangemang som idag sker på biografer och på filmfestivaler.

Därför fick projektet stöd

Biografcentralens initiativ ger den svenska biopubliken möjlighet att upptäcka och ta del av det stora utbud av kvalitetsfilm som landets mindre, privata och föreningsdrivna biografer erbjuder.

Projektets tidsstatus

94%

Projektet startade i februari 2016 och avslutas i december 2017

För mer info: http://bio.se

Samlad sajt för landets biografer

08 Mar 2016 På den nya webbplatsen kommer publiken hitta utbudet på sina närmaste biografer samlat, ta del av aktuell information om filmerna samt köpa biljetter. På samma gång kommer biograferna och filmfestivalerna att erbjudas ett modernt system för presentation. Sajten kommer att utvecklas i nära dialog med både biografer, filmfestivaler och publik

Visa fler

Projektet på Facebook

Idag har vi fått en demo av Cybercom Sundsvall på utvecklingen av bio.se. Vi träffade teamen för både back-end och front-end, dvs grund och yta för sajten. För dig som arbetar på en oberoende biograf, följ arbetet i gruppen Vi är bio.se här på Facebook!

Cybercom Sverige, Christina Kronmar och 7 andra gilla det här

BiografcentralenGruppen hittar du här www.facebook.com/groups/viarbio.se/

5 dagar sedan
Avatar

Marcus LöwinHm... hittar inte bio.se här på FB...

5 dagar sedan
Avatar

Kommentera på Facebook

Vi hälsar vår nya kollega Irini Siga varmt välkommen som kommunikatör för Biografcentralen och bio.se! 
Irini har tidigare arbetat bland annat på Stockholms Filmfestival och Scanbox Entertainment och kommer nu senast från Retain 24.
Irini kommer arbeta med intern och extern kommunikation med Biografcentralens verksamheter och inte minst lansering och marknadsföring med bio.se som går live 13 december!

Katarina Axelsson, Chara Papadopoulou och 23 andra gilla det här

BiografcentralenVarmt välkommen Irini! Jag hoppas du ska trivas hos oss :)

7 dagar sedan
Avatar

Marcus LöwinVälkommen! Du är efterlängtad. ;)

1 vecka sedan   ·  3
Avatar

Per AholainenVad kul välkommen.

1 vecka sedan   ·  2
Avatar

Kristina PeszneckerLycka till med ditt nya jobb Irini!

7 dagar sedan   ·  2

1 Svara

Avatar

Kommentera på Facebook

Biografcentralen är återigen stolt sponsor till Annapriset vars ansökan öppnar idag! WIFT och UN Women nk Sverige som står bakom samarbetar i år med Stockholms feministiska filmfestival och ansökan görs på http://www.wift.se/nyheter/anna-priset-2017/ senast 20 december. Alla oavsett kön kan söka! @sthlmfemfilm @unwomensweden #wift #annapriset @svenskafilminstitutet