Femtastic youth – för en jämställd musikbransch

Femtastic Youth är ett samverkansprojekt mellan Femtastic och Studiefrämjandet. Genom en omfattande workshop-turné kommer unga tjejer att inspireras att ta steget in i en studio, replokal och upp på scen. Femtastic kommer hösten 2014 och våren 2015 besöka 12 av Studiefrämjandets lokalavdelningar under en hel helg och hålla workshop för över 300 unga tjejer över hela landet. Nya musikkonstellationer och nätverk kommer skapas under dessa helger och många av de trösklar och hinder som kan finnas för unga tjejer som vill hålla på med musik kommer slipas ner.

Organisationerna arbetar tillsammans fram en manual och ett fortbildningsverktyg för Studiefrämjandets personal för hur de kan arbeta med ett engagera och inspirera unga tjejer inom olika musikgenres.

För mer info: femtastic.se

Femtastic hos Malou Efter tio

05 Feb 2015 Åtta av nio vinnare på P3 Guld i början av året var kvinnor. Samtidigt handlade många av kommentarerna på sociala medier om deras utseende och kroppar. Se Femtastics Cleo, Etzia och Eka Scratch från Fam när de gästar Malou Efter tio och diskuterar detta och bjuder på den första singeln Rock With It.

Visa fler