Europa Europa – en antinationalistisk kabaré om europeisk migrationspolitik

Med tårtor, nyskriven kabarémusik av The Knife, voguing, kärlek och beundran hyllar kabarén Europa Europa alla de hundratusentals människor som varje år trotsar allehanda faror och motstånd för att ta sig över Europas yttre och inre gränser.

Under många år har medier och den offentliga debatten pratat om migration och migranter i termer av volymer, svårigheter och kostnader för icke-migranter. I en hyllning till dessa människor ger konstgruppen Ful Europa Europa, en antinationalistisk kabaré.

Projektmål

Att genom kabaréteatern som medium ge ett ansikte och röst åt det antirasistiska arbete som sker utanför den politiska arenan runtom i landet, med syfte att belysa och diskutera vårt demokratiska samhälle och det Sverige och Europa vi skapar för kommande generationer.

Därför fick projektet stöd

Frågor om migrationspolitik kommer vara ett självklart diskussionsämne för svenska väljare inför valet hösten 2014. Föreställningen Europa, Europa kommer vara en stark röst och kunskapsspridare i budskapet mot främlingsfientlighet i det samtalet.

För mer info: www.europaeuropa.nu

Europa Europa i Gomorron Sverige

21 Aug 2014 Antinationalistiska kabarén Europa Europa turnerar tillsammans med The Knife. På lördag är det premiär i huvudstaden; klockan 16.00 utanför Tensta konsthall. Imorse gästade manusförfattare och regissör Nasim Aghili tillsammans med scenkonstnären Bahareh Razekh Ahmadi Gomorron Sverige. Klippet ser du på SVT Play.

Visa fler