En kollektiv röst för ett ökat samhällsengagemang

Ett 20-tal röster och kreatörer från kulturlivets olika fält samlas inom Medborgarbandets projekt för att forma en kollektiv röst och en föreställning som kan roa, underhålla, väcka tankar och visa på vår gemensamma styrka att påverka i samhället.

Texter kommer att skrivas av några av landets främsta poeter, författare, samhällsdebattörer och musiker. Dessa utgör grunden till en föreställning som framförs av en liveorkester och en stor ensemble med artister och kulturskapare inom olika konstområden. Ett flertal av artisterna kommer att medverka under samtliga föreställningar men till varje föreställning bjuds också gästartister in som bidrar med egna och nya perspektiv. Föreställningen kommer ha deltagande och interaktiva inslag för att engagera publiken inför, under och efter. Medborgarbandet är inspirerat av The Citizens Band från New York City som blev kända under presidentkampanjen 2008 då de uppmanade folk att gå och rösta. Bakom initiativet står Nina Persson och Gudrun Hauksdottir. Medverkande artister släpps efter hand.

Projektets tidsstatus

62%

Projektet startade i april 2017 och avslutas i oktober 2018

För mer info: www.medborgarbandet.se

Projektet på Facebook

Heja....

1 dag sedan
Avatar

Kommentera på Facebook

Fina ord från GAFFA Sverige: Medborgarbandet är ett botemedel mot inskränkthet, okunskap och mörkräddhet. Definitivt ett soundtrack att hålla i handen när höstens valkarneval verkar spinna utom kontroll. Hela recensionen hittar du här: http://bit.ly/2pqnEcB #vinnarentarallt #malmöstadsteater #medborgarbandet #adrianrecordings