Den Röda Tråden

Drömmarnas hus vill visa den sjudande kreativitet och glädje som sällan syns i medias rapportering av stadsdelen Rosengård i Malmö. I 25 år har de arbetat med att skapa social hållbarhet, förändring och bättre villkor genom kultur för barn, unga och vuxna. Genom projektet Den Röda Tråden samlar organisationen människor från olika delar av Malmö, av olika åldrar och med olika bakgrund i ett konstnärligt arbete för att utmana rädslor och fördomar och ge stadens invånare nyfikenhet inför Rosengård och inför varandra, nytt mod och nya insikter om allas lika värde.

Projektmål

Att tillsammans med barn och unga arbeta med rädslor och mod, vilket förhoppningsvis ska leda till att både de deltagande och publiken vågar utmana sig själva, vara modiga, möta sina fördomar och rädslor.

Därför fick projektet stöd

Genom detta projekt bidrar Drömmarnas Hus till att tillsammans med barn och unga skapa en föreställning om rädslor och mod för att på så sätt minska fördomar i samhället.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i augusti 2015 och avslutades i juli 2016

För mer info: www.drommarnashus.se/

Premiär för Den Röda Tråden

17 Jun 2016 När Drömmarnas Hus har repeterat inför föreställningen Den Röda Tråden har gräsplanen mellan Rosengårdsskolan och Vänskapsparken i Malmö ofta varit full av en förväntansfull publik med blicken fäst mot skyn. För när luftakrobaten Claudine Ulrich svingar sig på höghusväggen blir det ren magi.

Ebba Backlund Hammar, är en av de som spelar huvudrollen. Såhär säger hon till Skånska Dagbladet om att vara med i projektet:
– Det är jättekul, Man får uttrycka sig på andra sätt, det är mycket att man visar hur man mår i stället för att säga det. Och så är det coolt att vi har med cirkus och andra konster med.

Den 18 juni är det premiär för Den Röda Tråden i Rosengård.

Läs mer om föreställningen, Ebba och regissörens tankar om repetitionsarbetet i Skånska Dagbladet.

 

Visa fler