Crisálida – dans i offentliga rum

Professionella dansare och professionella musiker från Sverige och från Kuba möts i en process, för att utbyta erfarenheter, men också med olika publikgrupper för materialinsamling och berättelser till dansverket. Den föreställning som skapas lyfter ut dansen från institutionerna och använder konstformen för att skapa angelägna möten mellan artister och publik i det offentliga rummet.

Projektmål

Fokus är att nå ut med dans till en bredare publik på olika sätt genom att engagera allmänheten i skapandeprocessen samt spela i det offentliga rummet.

Därför fick projektet stöd

I ett samarbete mellan svenska och kubanska dansare skapa en unik publik dansföreställning, finna nya arenor för dans och nå ut med samtida dans av hög kvalitet till nya målgrupper bland en bred allmänhet.

För mer info: memorywax.com

Crisálida på Stockholms Kulturfestival 13/8

10 Aug 2015 Torsdag den 13 augusti kl 13.00 och 18.00 gästar Crisálida Stockholms Kulturfestival på Sergels Torgs scen Plattan.

Såhär skriver Kulturfestivalen om föreställningen:
I dansföreställningen Crisálida utforskar Memory Wax från Sverige, tillsammans med Danza Teatro Retazos från Kuba, drömmarnas och frihetslängtans betydelse, trots behovet av tillhörighet och gemenskap. Med den samtida dansen som bas kombineras element av pantomim, luftdans, hiphop och folklore för att skapa kontrasterande karaktärer. Från det serietecknade till det existensiella. Vardagliga scener förhöjs i en föränderlig drömvärld där minnen och begär flätas samman. Crisálida är en föreställning om tillhörighet och identitet skildrad med humor och poesi.
Läs mer i programmet på Kulturfestivalens hemsida.

 

 

 

 

Visa fler