Cirkus Äldre De Luxe

Äldre och personer med olika typer av demenssjukdomar får genom Cirkus Äldre De Luxe möjlighet att uppleva cirkus som föreställning och träning på sitt äldreboende. Cirkus Cirkör besöker ett 70-tal äldreboenden runt om i Sverige med en liten cirkusshow, cirkus prova-på för de äldre och sittgympa. Personalen får fortbildning i hur de själva kan leda rörelseträning med de äldre så att besöket och effekten blir bestående.

Projektmål

Att genom nycirkusens pedagogik som metod ge äldre på boenden, servicehus och vårdinrättningar runt om i landet en rolig, fysisk och mentalt utmanande aktivitet som skapar livsglädje och stimulans i deras vardag.

Därför fick projektet stöd

Projektet fokuserar på mänskliga möten över åldersgränser där till exempel minnen kan väckas till liv. Det finns en stor brist i kulturutbudet för äldre. Projektet utvecklar en modell för kulturaktiviteter mot äldre samtidigt som det direkt involverar dem i projektets aktiviteter.

För mer info: www.cirkor.se/

Cirkus Cirkör fortsätter sprida glitter och glädje till äldre

04 Mar 2015

Cirkus Cirkör har drivit cirkus i äldrevården som ett pilotprojekt i Botkyrka kommun under en tid. Nu kan de fortsätta sitt arbete och sprida Cirkus Äldre de Luxe kostnadsfritt till äldreboenden i hela Sverige. Såhär säger Trevor Lewis, artistpedagog i projektet:

– Äldreboende är det sista steget i livet. Men bara för det betyder det inte att man inte lever. De här människorna får man inte glömma, har levt ett fullt liv. De har haft ett kulturliv och bara för att man bor på ett hem ska det inte tas bort från livet. Vi har en specialskriven föreställning till äldre som bor på äldreboenden. Den är väldigt färgglad, det är glitter, rosa kläder och väldigt trevlig och uppiggande musik. Vi är väldigt fysiska på scenen och det väcker någonting i dem.

 

Visa fler

Projektet på Facebook

Idag är det guidad visning på Armemuséum! 
Följ med på ”Den fredliga tråden” en visning om vita garnnystan, stickning och goda fredstankar i Knitting Peace-utställningen. Fri entré. Passar hela familjen.

Stickuppropet startades av Cirkus Cirkör under turnén med föreställningen Knitting Peace. Omvärlden uppmanades att skicka in sina vita stickningar. Gensvaret var makalöst.
Nu kan du se och uppleva fredsmanifestationen på Armémuseum. Titta på utställningen, ta en tråd och nysta dig fram. Fundera över din egen strävan i livet och testa cirkus, om du vågar... 

Foto: Christina Simpson

Cirkus Cirkör shared CHAMÄLEON Productions's photo.

Tonight is the officiall premiere of UNDERART at CHAMÄLEON Theater in Berlin! Underart will be performing 6 shows/week until the 19th of February 2017.Go and see the show, it's a great reason to spend a couple of nights in Berlin ;)
... Visa MerVisa Mindre

After 2 years of planning and 3 weeks of previews, we are officially opening UNDERART by Cirkus Cirkör at the CHAMÄLEON Theater tonight. Working with Olle Strandberg, with the amazing cast and the w...

6 dagar sedan

Tonight is the officiall premiere of UNDERART at CHAMÄLEON Theater in Berlin! Underart will be performing 6 shows/week until the 19th of February 2017.Go and see the show, its a great reason to spend a couple of nights in Berlin ;)

Olle Lundmark, Stefan Handschlag och 9 andra gilla det här

Cirkus CirkörThe Limits team in Dusseldorf sends their regards to the colleagues in Underart in Berlin.

Attachment4 dagar sedan
Avatar

Kommentera på Facebook

First night in Germany for LIMITS. Düsseldorf engagiert sich! Humanität. Respekt.

Cirkus Cirkör shared Folkoperan's video.

Folkoperan
På onsdag 21/9 är det internationella fredsdagen. För att fira det vill Folkoperanbjuda er på 25% rabatt till onsdagkvällens föreställning av vår hisnande cirkusopera Satyagraha!
Läs mer här nedanför
... Visa MerVisa Mindre

Se Satyagraha med rabatt IDAG på internationella fredsdagen! För att fira internationella fredsdagen vill vi bjuda er på 25% rabatt till onsdagkvällens föreställning av vår hisnande cirkusoper...

1 vecka sedan

Anne-Christine Axelsson, Margareta Floden och 20 andra gilla det här

Eduardo Alarcón KleinAnna Ramberg intresserad någon gång?

1 vecka sedan   ·  1

1 Svara

Avatar

Jenny ReimerVega

1 vecka sedan   ·  1
Avatar

Kommentera på Facebook