Cirkus Äldre De Luxe

Äldre och personer med olika typer av demenssjukdomar får genom Cirkus Äldre De Luxe möjlighet att uppleva cirkus som föreställning och träning på sitt äldreboende. Cirkus Cirkör besöker ett 70-tal äldreboenden runt om i Sverige med en liten cirkusshow, cirkus prova-på för de äldre och sittgympa. Personalen får fortbildning i hur de själva kan leda rörelseträning med de äldre så att besöket och effekten blir bestående.

Projektmål

Att genom nycirkusens pedagogik som metod ge äldre på boenden, servicehus och vårdinrättningar runt om i landet en rolig, fysisk och mentalt utmanande aktivitet som skapar livsglädje och stimulans i deras vardag.

Därför fick projektet stöd

Projektet fokuserar på mänskliga möten över åldersgränser där till exempel minnen kan väckas till liv. Det finns en stor brist i kulturutbudet för äldre. Projektet utvecklar en modell för kulturaktiviteter mot äldre samtidigt som det direkt involverar dem i projektets aktiviteter.

För mer info: www.cirkor.se/

Cirkus Cirkör fortsätter sprida glitter och glädje till äldre

04 Mar 2015

Cirkus Cirkör har drivit cirkus i äldrevården som ett pilotprojekt i Botkyrka kommun under en tid. Nu kan de fortsätta sitt arbete och sprida Cirkus Äldre de Luxe kostnadsfritt till äldreboenden i hela Sverige. Såhär säger Trevor Lewis, artistpedagog i projektet:

– Äldreboende är det sista steget i livet. Men bara för det betyder det inte att man inte lever. De här människorna får man inte glömma, har levt ett fullt liv. De har haft ett kulturliv och bara för att man bor på ett hem ska det inte tas bort från livet. Vi har en specialskriven föreställning till äldre som bor på äldreboenden. Den är väldigt färgglad, det är glitter, rosa kläder och väldigt trevlig och uppiggande musik. Vi är väldigt fysiska på scenen och det väcker någonting i dem.

 

Visa fler

Projektet på Facebook

Sommar, sol och opera!

Inför höstens stora cirkusopera så har våra vänner på Folkoperan satt ihop en speciell spellista med Philip Glass Satyagraha. Perfekt sällskap i hängmattan, på bussen eller på hög volym i sommartomma kontor! ☀

Spellistan hittar du här:
https://open.spotify.com/user/folkoperan/playlist/3Bu9lPxOSDlzQ8Phn8Ysl3
... See MoreSee Less

1 day ago  ·  

Podcast Cirkörsommar

Midsommar betyder sill, blomsterkransar och svanslös grod-dans men även starten för sommarens lugna stunder framför radion i sällskap av årets sommarpratare.

Så eftersom det inte blir någon sommar om inte någon sätter fart så startar vi det hela redan nu genom att släppa Cirkörsommar. Fyra korta podcast från Cirkus Cirkör. Här får rösterna från Limits utrymme att berätta hela sina historier om flykten till Sverige. Du hör även Limits-artisterna tala om hur de arbetar med sina discipliner och förvandlar risker till möjligheter samt Kajsa Olssons reportage om hårhägning och nycirkusen i Sverige.

Trevlig lyssning

Poddarna från Cirkörsommar hittar du här:

Soundcloud
https://soundcloud.com/cirkuscirkor/

Itunes
https://itunes.apple.com/se/podcast/cirkuscirkor/id1126031280
... See MoreSee Less

7 days ago  ·  

I september blir det cirkusopera!
Philip Glass Satyagraha sätts upp i samarbete mellan Cirkus Cirkör och Folkoperan.

Repetitionerna är i full gång. Är du nyfiken på hur det kommer bli?
Kolla då in filmen från workshopen i maj som våra vänner på Folkoperan klippt ihop. :)
... See MoreSee Less

2 weeks ago  ·