Cirkus Äldre De Luxe

Äldre och personer med olika typer av demenssjukdomar får genom Cirkus Äldre De Luxe möjlighet att uppleva cirkus som föreställning och träning på sitt äldreboende. Cirkus Cirkör besöker ett 70-tal äldreboenden runt om i Sverige med en liten cirkusshow, cirkus prova-på för de äldre och sittgympa. Personalen får fortbildning i hur de själva kan leda rörelseträning med de äldre så att besöket och effekten blir bestående.

Projektmål

Att genom nycirkusens pedagogik som metod ge äldre på boenden, servicehus och vårdinrättningar runt om i landet en rolig, fysisk och mentalt utmanande aktivitet som skapar livsglädje och stimulans i deras vardag.

Därför fick projektet stöd

Projektet fokuserar på mänskliga möten över åldersgränser där till exempel minnen kan väckas till liv. Det finns en stor brist i kulturutbudet för äldre. Projektet utvecklar en modell för kulturaktiviteter mot äldre samtidigt som det direkt involverar dem i projektets aktiviteter.

För mer info: www.cirkor.se/

Cirkus Cirkör fortsätter sprida glitter och glädje till äldre

04 Mar 2015

Cirkus Cirkör har drivit cirkus i äldrevården som ett pilotprojekt i Botkyrka kommun under en tid. Nu kan de fortsätta sitt arbete och sprida Cirkus Äldre de Luxe kostnadsfritt till äldreboenden i hela Sverige. Såhär säger Trevor Lewis, artistpedagog i projektet:

– Äldreboende är det sista steget i livet. Men bara för det betyder det inte att man inte lever. De här människorna får man inte glömma, har levt ett fullt liv. De har haft ett kulturliv och bara för att man bor på ett hem ska det inte tas bort från livet. Vi har en specialskriven föreställning till äldre som bor på äldreboenden. Den är väldigt färgglad, det är glitter, rosa kläder och väldigt trevlig och uppiggande musik. Vi är väldigt fysiska på scenen och det väcker någonting i dem.

 

Visa fler

Projektet på Facebook

Packa in och få plats med allt som hör till föreställningen #Limits är inte det enklaste. Rena rama pusslet. Tur vi har den här #scanialastbilen 🚛 och packproffs på plats - #jonasbengtsson #einarklingodencrants #saaraahola 👋🏽👋🏽👋🏽 ses i Graz. @scania__trucks @ekopics ... See MoreSee Less

3 days ago  ·  

Publiken i Autostadt - WOW ni gav oss gåshud (alla 14 000 av er!!). Knitting Peace-gänget har haft en fantastisk spelperiod i Wolfsburg tillsammans med åskådare som helt och hållet gick upp i föreställning trots både hällande regn och stekande sol. Efter 10 spelningar med stående ovationer känner sig ensemblen minst sagt pepp. Knitting Peace spelade under sommarfestivalen "Cirque Nouveau Mobile" i Autostadt, Wolfsburg, Tyskland (23 jun-31 jul, 2016).

Autostadt är Volkswagens temapark och utbildningscentrum som haft mer än 33 miljoner (!!) besökare sen det öppnade år 2000. I år var festivalens tema nycirkus. Nyfiken på Autostadt? Läs mer här: www.facebook.com/autostadt och här www.autostadt.de/en/start.
... See MoreSee Less

6 days ago  ·  

Klart farmor kan gå ner i spagat!
Är i Visby och vänder upp och ner på bilden av pensionärer 😁

#Brandskyddsföreningen #Almedalen2016 #Cirkörevent #cirkuscirkör #oldpeopledoesacrobatics #acrobatic #circus
... See MoreSee Less

3 weeks ago  ·  

Idag är vi i Almedalen som en del av Brandskyddsföreningens kampanj "Gammal och rökt".
Vi ses kring Donners plats.

Foto: Stefan Bohlin

#Cirkörevent #cirkuscirkör #Almedalen #almedalen2016 #Brandskyddsföreningen
... See MoreSee Less

3 weeks ago  ·  

Följ med på lindans 12 meter över marken!
HIGH WIRE WALK med Tatiana-Mosio Bongonga

När Sofiero Slott och Slottsträdgård slog ihop firandet av sitt 150-årsjubileum med Nationaldagsfirande så var Cirkör Event på plats med den fantastiska Tatiana från Cie Basinga.

Som en symbol för den nya bro som som ska anläggas så dansade Tatiana över ravinen, 12 meter upp i luften på en 50 m lång vajer, för att överlämnandet av spaden till H.M. Kung Carl XVI Gustaf som tog det första spadtaget till Drottning Sofias bro.
... See MoreSee Less

3 weeks ago  ·