Cirkus Äldre De Luxe

Äldre och personer med olika typer av demenssjukdomar får genom Cirkus Äldre De Luxe möjlighet att uppleva cirkus som föreställning och träning på sitt äldreboende. Cirkus Cirkör besöker ett 70-tal äldreboenden runt om i Sverige med en liten cirkusshow, cirkus prova-på för de äldre och sittgympa. Personalen får fortbildning i hur de själva kan leda rörelseträning med de äldre så att besöket och effekten blir bestående.

Projektmål

Att genom nycirkusens pedagogik som metod ge äldre på boenden, servicehus och vårdinrättningar runt om i landet en rolig, fysisk och mentalt utmanande aktivitet som skapar livsglädje och stimulans i deras vardag.

Därför fick projektet stöd

Projektet fokuserar på mänskliga möten över åldersgränser där till exempel minnen kan väckas till liv. Det finns en stor brist i kulturutbudet för äldre. Projektet utvecklar en modell för kulturaktiviteter mot äldre samtidigt som det direkt involverar dem i projektets aktiviteter.

För mer info: www.cirkor.se/

Cirkus Cirkör fortsätter sprida glitter och glädje till äldre

04 Mar 2015

Cirkus Cirkör har drivit cirkus i äldrevården som ett pilotprojekt i Botkyrka kommun under en tid. Nu kan de fortsätta sitt arbete och sprida Cirkus Äldre de Luxe kostnadsfritt till äldreboenden i hela Sverige. Såhär säger Trevor Lewis, artistpedagog i projektet:

– Äldreboende är det sista steget i livet. Men bara för det betyder det inte att man inte lever. De här människorna får man inte glömma, har levt ett fullt liv. De har haft ett kulturliv och bara för att man bor på ett hem ska det inte tas bort från livet. Vi har en specialskriven föreställning till äldre som bor på äldreboenden. Den är väldigt färgglad, det är glitter, rosa kläder och väldigt trevlig och uppiggande musik. Vi är väldigt fysiska på scenen och det väcker någonting i dem.

 

Visa fler

Projektet på Facebook

Här kommer en inbjudan från våra artister i residens i Cirkör LAB:
Arbete pågår! Vi bjuder in till vårt residens i Cirkör Labb där vi vill visa några av de försök vi gjort sista 2-3 veckorna.

Torsd den 2 juni kl 18
Lördag den 11 juni kl 16
Plats: Produktionsgolvet Cirkus Cirkör
Adress: Cirkörhallen, Rotemannavägen 22, Norsborg

Denna förstudie går under arbetsnamnet "Performativ gravitation" (vi tar gäääärna emot namnförslag, bäst förslag vinner något rrrriktigt fint:)).

Vi undersöker elasticitet som generell kvalité i alla de olika sceniska elementen, och försöker utgå ifrån ett jämbördigt och nära samarbete mellan våra olika expertiser.
Förstudien har fått stöd av Innovativ Kultur och Kulturbryggan.

"Vi" består av:
dansare Lisen Ellard och Knut Vikström Precht
skulptör Anna Åstrand
ljuddesigner Elize Arvefjord
ljusdesigner Anton Andersson

Välkomna!
p.s. Ni är också välkomna in närsom dagtid under denna vecka och nästa vecka och kolla in vad vi håller på med.”

Here is an invitation from our artists in residence at Cirkör LAB:
Welcome to a work-in-progress presentation at Cirkör LAB
Thursday June 2nd at 18.00
Saturday 11th at 16:00
At: The production floor Cirkus Cirkör, Cirkörhallen, Rotemannavägen 22, Norsborg

Working Title: Performativ Gravitation (any suggestions for a title is greatly appreciated and the winnig suggestion will receive a nice prize)

We explore elasticity as a general quality in the different scenic elements, and we explore it from an equal and close cooperation between our different expertise.
This research has been supported by Innovativ Kultur and Kulturbryggan.

“We” are:
Dancers Lisen Ellard and Knut Vikström Precht
Sculptor Anna Åstrand
Sounddesign Elize Arvefjord
Lightdesign Anton Andersson

Welcome!
p.s. You can also come by anytime daytime this and the next week and check out what we do. d.s.
... See MoreSee Less

7 hours ago  ·  

Fantastiska Malmö, tack för denna gång <3 ... See MoreSee Less

Ikväll var det sista föreställningen av Limits på Hipp. Tack till alla som var med och utmanade gränser tillsammans med det här härliga gänget från Cirkus Cirkör.

2 days ago  ·  

Sommarlovskurser
Träffa nya kompisar, ha kul och våga mer än du tror. Vi tränar jonglering, akrobatik, lindans, par- och luftaktobatik tillsammans under 5 dagar i Cirkörhuset. För dig mellan 7-14 år.
- 19-23 Juni (bara 3 platser kvar)
- 8-12 augusti
Sista dagen visar vi upp vad vi lärt oss i en avslutningsshow för nära och kära.
cirkor.se/content/lovkurser

Missa inte - på måndag öppnar vi kursbokningen för höstterminen.
... See MoreSee Less

4 days ago  ·  

På söndag är det Mors Dag och vill du ge någon en fin present då så har våra vänner på Folkoperan 25% rabatt på Satyagraha den 17,18 och 19 september! Opera och cirkus möts i Philip Glass opera om den unge Mahatma Gandhi.

Mer info här under:
... See MoreSee Less

BJUD MAMMA PÅ CIRKUSOPERA! På söndag är det Mors Dag och vi ger dig 25% rabatt till föreställningarna av Satyagraha 17, 18 och 19 september. Erbjudandet gäller för biljetter till ordinarie pri...

4 days ago  ·  

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!
Tillsammans ska vi visa att det finns ett folkligt stöd för flyktingmottagande och asylrätt i Sverige!

Våra vänner i Folkkampanj för asylrätt finns på plats på Malmö Stadsteater med namnlistor och volontärer innan och under Limits. Prata med dem, skriv under och var med och påverka!

#FromFearToAction
... See MoreSee Less

6 days ago  ·