Cirkus Äldre De Luxe

Äldre och personer med olika typer av demenssjukdomar får genom Cirkus Äldre De Luxe möjlighet att uppleva cirkus som föreställning och träning på sitt äldreboende. Cirkus Cirkör besöker ett 70-tal äldreboenden runt om i Sverige med en liten cirkusshow, cirkus prova-på för de äldre och sittgympa. Personalen får fortbildning i hur de själva kan leda rörelseträning med de äldre så att besöket och effekten blir bestående.

Projektmål

Att genom nycirkusens pedagogik som metod ge äldre på boenden, servicehus och vårdinrättningar runt om i landet en rolig, fysisk och mentalt utmanande aktivitet som skapar livsglädje och stimulans i deras vardag.

Därför fick projektet stöd

Projektet fokuserar på mänskliga möten över åldersgränser där till exempel minnen kan väckas till liv. Det finns en stor brist i kulturutbudet för äldre. Projektet utvecklar en modell för kulturaktiviteter mot äldre samtidigt som det direkt involverar dem i projektets aktiviteter.

För mer info: www.cirkor.se/

Cirkus Cirkör fortsätter sprida glitter och glädje till äldre

04 Mar 2015

Cirkus Cirkör har drivit cirkus i äldrevården som ett pilotprojekt i Botkyrka kommun under en tid. Nu kan de fortsätta sitt arbete och sprida Cirkus Äldre de Luxe kostnadsfritt till äldreboenden i hela Sverige. Såhär säger Trevor Lewis, artistpedagog i projektet:

– Äldreboende är det sista steget i livet. Men bara för det betyder det inte att man inte lever. De här människorna får man inte glömma, har levt ett fullt liv. De har haft ett kulturliv och bara för att man bor på ett hem ska det inte tas bort från livet. Vi har en specialskriven föreställning till äldre som bor på äldreboenden. Den är väldigt färgglad, det är glitter, rosa kläder och väldigt trevlig och uppiggande musik. Vi är väldigt fysiska på scenen och det väcker någonting i dem.

 

Visa fler

Projektet på Facebook

Kära vänner, kom på öppen repetition för Satyagraha nu på torsdag 25 augusti
kl 18.30 - 19.30 på Folkoperan (Hornsgatan 72). Fri entré. Ingen föranmälan krävs.

Cirkusartister, operasångare och produktionsteam är i full gång med repetitionerna så kom förbi och kolla! Välkomna <3

#folkoperan #Satyagraha #cirkuscirkör #openrehearsal #circusopera #philipglass
... See MoreSee Less

17 hours ago  ·  

I höst blir det hisnande cirkusopera !

Philip Glass opera Satyagraha visas för första gången i Sverige i höst. Operasångare, cirkusartister, Folkoperans kör och en orkester samarbetar på scenen. Handlingen skildrar Gandhis tid i Sydafrika när han utvecklade ickevåldsfilosofin "Satyagraha" som blev början till vad vi idag kallar för civilt motstånd.

Satyagraha har premiär i september.
... See MoreSee Less

Välkomna till Philip Glass's opera Satyagraha om Gandhis ickevåldsfilosofi som visas för första gången i Sverige i höst. Det blir en cirkusopera! Läs mer på www.folkoperan.se/pa-scen/sa...

6 days ago  ·  

Another breathtaking clip from the rehearsals of Satyagraha. ❤🙌
It is now less than a month left until the premiere at Folkoperan
Cirkör and Folkoperan collaborate in a circus-opera version of Philip Glass story about the young Gandhi
in South Africa, where he encounters Satyagraha (insistence on truth). Premiere September 14

#cirkuscirkör #CirkusCirkor #folkoperan #Stockholm #acrobatics #teeterboard #Satyagraha #Philipglass #Repost
... See MoreSee Less

1 week ago  ·