CinemAfrica på filmturné

Idag har uppskattningsvis 250 000-300 000 svenskar afrikanskt ursprung. I Sverige saknas trots det fortfarande kunskap om de afrikanska ländernas kulturer,olikheter, förutsättningar och utvecklingsnivåer och det finns ett stort behov av att visa upp den positiva utvecklingen som pågår i många av dessa länder.

CinemAfrica vill genom afrikanska kvalitetsfilmer, debatter och workshops bidra till att både barn och vuxna får en mer nyanserad bild av vad som sker i de afrikanska länderna både politiskt, socialt och kulturellt.

Projektmål

Att genom film, samtal, workshops och debatter presentera en aktuell bild av de afrikanska ländernas kulturer, olikheter, förutsättningar och utvecklingsnivåer. Samt att skapa möjligheter till förståelse för svenska afrikaner och arbeta för nya långsiktig samarbeten med organisationer och föreningar runt om i landet.

Därför fick projektet stöd

Genom projektet CinemAfrica på filmturné kan Kulturstiftelsen stödja en rikstäckande filmturné med efterföljande samtal, diskussioner och workshops samt sprida en aktuell och nyanserad bild av den afrikanska kontinenten till skolbarn, ungdomar och vuxna i hela Sverige.

För mer info: www.cinemafrica.se

Festivalinvigning ikväll på Södra Teatern

13 Mar 2013 Cinemafrika-504x154

Idag, onsdagen 13 mars, öppnar CinemAfrica Filmfestival  med festivalmingel, filmvisning och fest på Södra Teatern. Årets invigningsfilm är The Great Kilapy som ger ett underhållande porträtt av 70-talets Angola, en värld av glamour, rikedom, intriger och revolution. Invigningstalare är Ayesha Quraishi, Kayo är kvällens konferencier och invigningsfilmens regissör Zézé Gamboa närvarar under kvällen. Festivalen fortsätter sedan under veckan med trettionio filmer från inte mindre än sjutton afrikanska länder. Med trettio Sverigepremiärer och en världspremiär visas ett brett filmurval från konstfilm till kortfilm, spelfilmer och dokumentärer. Hela kalendariet för dagarna finns här.

Visa fler

Projektet på Facebook

We have extended our application period for the filmmaking workshop!!! Please apply and have the chance to win a free trip to Luxor, Egypt⬇️ for the Luxor African Film Festival. Just send us your film idea to info@cinemafrica.se with the title ‘Filmmaking Workshop’🎬🎬🎬
Dags att införskaffa årets julklapp!
Läs mer om vilka fördelar en får som medlem här: http://cinemafrica.se/membership/