CinemAfrica på filmturné

Idag har uppskattningsvis 250 000-300 000 svenskar afrikanskt ursprung. I Sverige saknas trots det fortfarande kunskap om de afrikanska ländernas kulturer,olikheter, förutsättningar och utvecklingsnivåer och det finns ett stort behov av att visa upp den positiva utvecklingen som pågår i många av dessa länder.

CinemAfrica vill genom afrikanska kvalitetsfilmer, debatter och workshops bidra till att både barn och vuxna får en mer nyanserad bild av vad som sker i de afrikanska länderna både politiskt, socialt och kulturellt.

Projektmål

Att genom film, samtal, workshops och debatter presentera en aktuell bild av de afrikanska ländernas kulturer, olikheter, förutsättningar och utvecklingsnivåer. Samt att skapa möjligheter till förståelse för svenska afrikaner och arbeta för nya långsiktig samarbeten med organisationer och föreningar runt om i landet.

Därför fick projektet stöd

Genom projektet CinemAfrica på filmturné kan Kulturstiftelsen stödja en rikstäckande filmturné med efterföljande samtal, diskussioner och workshops samt sprida en aktuell och nyanserad bild av den afrikanska kontinenten till skolbarn, ungdomar och vuxna i hela Sverige.

För mer info: www.cinemafrica.se

Festivalinvigning ikväll på Södra Teatern

13 Mar 2013 Cinemafrika-504x154

Idag, onsdagen 13 mars, öppnar CinemAfrica Filmfestival  med festivalmingel, filmvisning och fest på Södra Teatern. Årets invigningsfilm är The Great Kilapy som ger ett underhållande porträtt av 70-talets Angola, en värld av glamour, rikedom, intriger och revolution. Invigningstalare är Ayesha Quraishi, Kayo är kvällens konferencier och invigningsfilmens regissör Zézé Gamboa närvarar under kvällen. Festivalen fortsätter sedan under veckan med trettionio filmer från inte mindre än sjutton afrikanska länder. Med trettio Sverigepremiärer och en världspremiär visas ett brett filmurval från konstfilm till kortfilm, spelfilmer och dokumentärer. Hela kalendariet för dagarna finns här.

Visa fler

Projektet på Facebook

SAVE THE DATE!!! It’s our 20th Anniversary Edition coming up👊🏻

(Picture taken from the film, Cycles (1989) by Zeinabu Irene Davis, screened at CinemAfrica 2017)
Lärare, kuratorer och skolintendenter titta hit!
CinemAfrica erbjuder GRATIS SKOLBIO för skolelever runt om i Stockholm hos våra vänner på Tensta Konsthall!
Klicka in er på länken för mer information och bokning.

http://cinemafrica.se/school-cinema/

Makda T Embaie, Johanna Alazar och 15 andra gilla det här

Visa tidigare kommentarer

Samuel GirmaMilad Mohammadi detta är absolut något för de äldre kidsen! Kolla in.

7 dagar sedan
Avatar

Sandra SandraJessica tips för din skolas äldre klasser!

7 dagar sedan   ·  3
Avatar

Johan SelinSofia Selin kanske något för er?

7 dagar sedan
Avatar

Daniella MirSebastian Matzdorf :)

7 dagar sedan   ·  1
Avatar

Bulan Smulan WilliamsKarin Tunfors ??

7 dagar sedan
Avatar

Kommentera på Facebook