CinemAfrica på filmturné

Idag har uppskattningsvis 250 000-300 000 svenskar afrikanskt ursprung. I Sverige saknas trots det fortfarande kunskap om de afrikanska ländernas kulturer,olikheter, förutsättningar och utvecklingsnivåer och det finns ett stort behov av att visa upp den positiva utvecklingen som pågår i många av dessa länder.

CinemAfrica vill genom afrikanska kvalitetsfilmer, debatter och workshops bidra till att både barn och vuxna får en mer nyanserad bild av vad som sker i de afrikanska länderna både politiskt, socialt och kulturellt.

Projektmål

Att genom film, samtal, workshops och debatter presentera en aktuell bild av de afrikanska ländernas kulturer, olikheter, förutsättningar och utvecklingsnivåer. Samt att skapa möjligheter till förståelse för svenska afrikaner och arbeta för nya långsiktig samarbeten med organisationer och föreningar runt om i landet.

Därför fick projektet stöd

Genom projektet CinemAfrica på filmturné kan Kulturstiftelsen stödja en rikstäckande filmturné med efterföljande samtal, diskussioner och workshops samt sprida en aktuell och nyanserad bild av den afrikanska kontinenten till skolbarn, ungdomar och vuxna i hela Sverige.

För mer info: www.cinemafrica.se

Festivalinvigning ikväll på Södra Teatern

13 Mar 2013 Cinemafrika-504x154

Idag, onsdagen 13 mars, öppnar CinemAfrica Filmfestival  med festivalmingel, filmvisning och fest på Södra Teatern. Årets invigningsfilm är The Great Kilapy som ger ett underhållande porträtt av 70-talets Angola, en värld av glamour, rikedom, intriger och revolution. Invigningstalare är Ayesha Quraishi, Kayo är kvällens konferencier och invigningsfilmens regissör Zézé Gamboa närvarar under kvällen. Festivalen fortsätter sedan under veckan med trettionio filmer från inte mindre än sjutton afrikanska länder. Med trettio Sverigepremiärer och en världspremiär visas ett brett filmurval från konstfilm till kortfilm, spelfilmer och dokumentärer. Hela kalendariet för dagarna finns här.

Visa fler

Projektet på Facebook

CinemAfrica´s official selection for 2018 Transfer Galaxy Short Film Prize is Itifworq/ Double Gold by Sosena Solomon! Congratulations!!! 

A huge THANK YOU to TransferGalaxy for sponsoring the award and making this possible! 🙏🏿

Thank you Konsthall C for a marvelous installation of Sosena´s work. We look forward to collaborating more! 

Once again, Congratulations Sosena and thank you for being part of CinemAfrica´s 20th anniverary edition! 

// Team CinemAfrica

Amazing! Thank you for having me and honoring this work. My grandmother is currently really ill but she is so happy to know her story is being told across the globe. I am deeply moved by this experience. love you guys! 😘😘😘🌈👸🏾🎬🇸🇪

2 veckor sedan   ·  1

1 Svara

Avatar

Congratulations Sos!

2 veckor sedan   ·  1

1 Svara

Avatar

Link ?

2 veckor sedan

1 Svara

Avatar

GONGRATS Sosena Solomon!!!

2 veckor sedan   ·  1

1 Svara

Avatar

Kommentera på Facebook