Boksläp på turné för ökad läsning

Projektets grundpelare består av en släpkärra fylld med litterärt innehåll, ett boksläp. Boksläpet fylls med litteratur, mobil scenografi och miljö för läsning samt ett antal författare för att sedan åka ut på en riksomfattande turné. Boksläpet besöker upp till 40 enskilda bygdeföreningar och stannar en till två veckor på varje plats. Vid varje besök medverkar en eller flera renommerade författare som deltar i samtal om litteratur, läsning och som bidrar med workshops och högläsning.

Därför fick projektet stöd

Genom att nyttja ett stort antal befintliga bygdegårdar kan fler tillfällen för läsning, möten, samtal och författarträffar komma en bred allmänhet till godo och verka för kulturell jämlikhet bland samhällsmedborgarna.

För mer info: www.bygdegardarna.se

Med deckare och te till kaffet

25 Jan 2015 v class="column large-full medium-full">

Det dracks och åts afternoon tea på Högsgården. Leif Woxlin läste ur sin senaste deckare.
Ett 50-tal personer hade köpt eftermiddagsfika i förväg. De kunde plocka godbitar från ett stort bord, slå sig ned vid borden och lyssna på musik och högläsning ur en deckare.
Det var andra gången som Högsgården bullade upp med afternoon tea. Den här gången hade bygdegårdarnas läsprojekt Det är väl ingen konst att läsa, stannat till vid Högsgården på den turné som pågår.
– Vi spånade lite och kom på att vi har en egen författare från trakten, säger Hasse Nyberg, kassör i Högsgården till Hudiksvalls Tidning.

Visa fler