Blanka papper – ett scenkonstprojekt av ensamkommande flyktingungdomar

Genom en långsiktig pedagogisk verksamhet ges ensamkommande flyktingungdomar i Malmö möjlighet att genom teater, musik och konst arbeta med sina egna berättelser och frågeställningar. Egenproducerat konstnärligt material, framtaget med professionella dramapedagoger och konstnärer, framförs i en rad publika framträdanden i Malmöregionen men även på andra platser i landet. Man arbetar med både teater, drama, musik och konst.

Projektmål

Att genom konst- och teaterverksamhet för och med ensamkommande ungdomar skapa kreativa rum för ökat inflytande och delaktighet i samhället.

Därför fick projektet stöd

Varje dag anländer nya ensamkommande ungdomar till Sverige. Med ökad kunskap kan allmänheten bidra till att de får ett tryggt och värdigt mottagande, meningsfulla liv och känner delaktighet i det svenska samhället.

För mer info: teaterinterakt.se

Det närmar sig premiär för Malmökoden – instruktionsbok till parallellsamhället

10 Nov 2014 Fredag 21 november är det premiär på teaterhuset Bastionen i Malmö.
Malmökoden — instruktionsbok till parallellsamhället handlar om papperslöshet, om hur vi med papper ser på personer som saknar tillstånd att leva här, men som ändå gör det? Medverkande är:
Manus: Cecilia Nkolina
Regi: Sara Larsdotter Hallqvist
Scenografi/kostym: Åsa Lieberath
På scen: Atoosa Farahmand, Choupa Lofete Nkolina, Jesper Miikman, José Peerelanga, Nina Norén samt åtta personer med erfarenhet av att leva utan papper i Malmö
Kompositör: José Peerelanga
Producent: Eva Omagbemi
Regiassistent: Jesper Miikman, Veronica Pettersson.

Visa fler

Projektet på Facebook