Best of Sweden – social integration genom musikaliska möten

I projektet Best of Sweden lyfts artister fram som har en stor publik i sina hemländer och bland svenska minoritetsgrupper men som är okända för en bred publik.  Ett stort antal av dessa musiker har levt under förtryck och inte haft möjlighet att utöva sin musik och deras erfarenheter delas av många. Best of Sweden synliggör starka, men sällan hörda, röster som alla är en del av det moderna Sverige.

Projektmål

Ge nya musiker tillfällen att uppträda på etablerade konsertscener samt att få deras publik att känna sig välkomna till dessa miljöer. Visa svensk allmänhet den mångfald som finns inom det svenska musiklivet idag.

Därför fick projektet stöd

Ett representativt musikliv är nödvändigt för en rättvis bild av hur Sverige ser ut idag. Att känna sig inkluderad bidrar till att minska klyftor och exkludering från samhället.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i december 2014 och avslutades i februari 2016

Best of Sweden på Stockholms Kulturfestival

10 Aug 2015 Tisdag 11/8 kl 22.00 intar Best of Sweden GAT-Scenen på Stockholms Kulturfestival

Såhär presenterar festivalen kvällen:
En kväll av berusande musik och starka berättelser där vi firar Sveriges okända världsstjärnor! Andreas Unge (Searching for Sugarman, Laleh, Youssou n Dour, Salif Keita etc) samlar stjärnor som är ikoner i sina hemländer – men okända i Sverige – på GAT. Som Naser Razzazi, Kurdistans stora frihetssångare och Osman Abdulrahim, Eritreas egen ”Elvis Presley”. På scen finns även en av den egyptiska revolutionens frontfigurer från Tahrirtorget, Ramy Essam, som skapade ett anthem för den arabiska våren. Safoura Safavi vars musik har letat sig in i det iranska samhället trots att den är strängt förbjuden och Habib Mousa från Syrien, som är mer aktuell än någonsin med sina sånger om att inte ge upp sina drömmar.

Best of Swedens bejublade vårturné återuppstår för en kväll på festivalens största scen, fem länders världsstjärnor representerade i en programpunkt. Missa inte denna historiska kväll, som leds med trygg hand av konferenciern – Alexandra Pascalidou!

MEDVERKANDE
Naser Razzazi, Osman Abdulrahim, Ramy Essam, Safoura Safavi, Habib Mousa och konferencier är Alexandra Pascalidou.

Här sjunger Safoura Safavi med Laleh på Allsångsscenen på Skansen:

Visa fler