Bergslagensbaletten

Dansen är en av de kulturformer som bara en liten grupp av samhället tar del av och män är hälften så benägna att gå på dans eller att dansa själva som kvinnor. Fröjdans vänder sig i detta projekt till män som är nyfikna på dans. Samtidigt som de får delta i dansworkshops får deltagarna tillfälle att diskutera manlighet i dagens Sverige. Projektet vänder sig till etablerade svenska män som bjuder in två nyanlända män var i dansgruppen. Syftet är att främja dans för män i olika åldrar, för män med olika nationaliteter och erfarenheter, samt att skapa gemenskap och bryta kulturella och sociala tabun i samhället.

 

 

 

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i augusti 2016 och avslutades i oktober 2017

Man kan dansa är igång

25 Okt 2016 En kurs i street dance för män och en samtalsträff för män om dans och manlighet är inplanerat. Nu är projektet som ska få män i Bergslagen att dansa igång.

Vi har haft två uppstartsmöten och vi har i nuläget åtminstone ett 25-tal män som är med i projektet. Sedan hoppas vi engagera fler män framöver genom att bland annat deltagare får med sig fler deltagare som får med sig fler deltagare, berättar Jenny Eknor, projektledare för projektet Man kan dansa.

Dansprojektet ska utföras i kommunerna Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg. Som inspiration till satsningen står bland annat SVT:s Bastubaletten där män lärde sig att dansa.

Läs artikeln i Nerikes Allehanda om projektet.

Projektet på Facebook

Fröjdans added an event.

Julien Djenke är dansare och musiker som bor i Göteborg och kommer från Togo. Han är ledare för sin grupp Zondede i Lomé som numera även har en filial i Sverige. Han har dansat sedan barnsben och är en välkänd pedagog och dansledare. Redan 1996 var han i Sverige och uppträdde och undervisade för första gången. Julien dansar framförallt traditionella rytmer från Togo, Ghana och Benin. De danserna skiljer sig ganska mycket från de danser från Guinea som undervisas mycket i Sverige i att det är mindre viftande armar och hopp. Danserna bygger mycket på låg tyngdpunkt, rörliga höfter och bröstkorg och framförallt dansglädje och historia.
Julien lever dans och att alla ska lära sig är hans stora passion.

Klassen sker på en blandning av svenska och franska och passar för alla intresserade och rörelserna går att individanpassa.

ÖVRIG INFO:
Söndag 25 mars kl. 16:00-18:00 (OBS! Ytterdörren låses 5 min innan klassen börjar)
Lokal: Örebro Kulturskola (Vasagatan 9)

OBLIGATORISK ANMÄLAN: maila info@frojdans.nu (senast lördag 24 mars)

AVGIFTER:
FRÖJDANS MEDLEMMAR + TRÄNINGSAVGIFT:
Förbokning: GRATIS!
'Drop-in' : 100 kr

ICKE-MEDLEMMAR:
Förbokning: 200 kr
'Drop-in' : 300 kr

FRÖJDANS MEDLEMSAVGIFT: 100 kr/kalenderår
FRÖJDANS TRÄNINGSAVGIFT: 100 kr/kalenderår
= 200 kr för dans under ett helt år

FRÖJDANS BANKGIRO: 5121-2249
Swish: 1234205977

OBS! Vi tar inte längre emot kontanter!


Gilla gärna oss på Facebook så får du alltid uppdaterad information direkt: FRÖJDANS (sida) och/eller FRÖJDANS CHAT (grupp)
... Visa MerVisa Mindre

1 vecka sedan