Bergslagensbaletten

Dansen är en av de kulturformer som bara en liten grupp av samhället tar del av och män är hälften så benägna att gå på dans eller att dansa själva som kvinnor. Fröjdans vänder sig i detta projekt till män som är nyfikna på dans. Samtidigt som de får delta i dansworkshops får deltagarna tillfälle att diskutera manlighet i dagens Sverige. Projektet vänder sig till etablerade svenska män som bjuder in två nyanlända män var i dansgruppen. Syftet är att främja dans för män i olika åldrar, för män med olika nationaliteter och erfarenheter, samt att skapa gemenskap och bryta kulturella och sociala tabun i samhället.

 

 

 

Projektmål

Att främja dans för män i olika åldrar, olika nationaliteter och erfarenheter, samt att skapa gemenskap och bryta kulturella och social tabun i samhället.

Därför fick projektet stöd

Projektet bidrar till att skapa mötesplatser för män med olika bakgrund, visar andra förebilder och diskutera olika typer av manlighet, samt ökar intresset för dansen som kulturform.

Projektets tidsstatus

100%

Projektet startade i augusti 2016 och avslutades i oktober 2017

Man kan dansa är igång

25 Okt 2016 En kurs i street dance för män och en samtalsträff för män om dans och manlighet är inplanerat. Nu är projektet som ska få män i Bergslagen att dansa igång.

Vi har haft två uppstartsmöten och vi har i nuläget åtminstone ett 25-tal män som är med i projektet. Sedan hoppas vi engagera fler män framöver genom att bland annat deltagare får med sig fler deltagare som får med sig fler deltagare, berättar Jenny Eknor, projektledare för projektet Man kan dansa.

Dansprojektet ska utföras i kommunerna Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg. Som inspiration till satsningen står bland annat SVT:s Bastubaletten där män lärde sig att dansa.

Läs artikeln i Nerikes Allehanda om projektet.

Projektet på Facebook

Malena Frööjd, Dennis Hed-Rudin och 23 andra gilla det här

Visa tidigare kommentarer

Parwin Hoseinia DavariTherese Larsson Maria AhlgrenFrida Odenå Karin Åqvist tagga fler ❤️ Parwin Hoseinia Davari

1 vecka sedan   ·  1
Avatar

Frida Odenå🙏tack för härlig klass💃🏼

1 vecka sedan   ·  3
Avatar

Miranda PojenSuperkul, tack😘💕

1 vecka sedan   ·  1
Avatar

Therese LarssonTaack så mycket för att jag fick komma! Så underbart att få dansa med er❤️ Superbra jobbat allihopa!🙌✨💕 KRAAM

1 vecka sedan   ·  2
Avatar

Annett ElfAnn-Sofi Haraldsson

1 vecka sedan
Avatar

Maria AhlgrenTack för härlig klass! 🙏 💃

1 vecka sedan   ·  1
Avatar

Kommentera på Facebook