Bergslagensbaletten

Dansen är en av de kulturformer som bara en liten grupp av samhället tar del av och män är hälften så benägna att gå på dans eller att dansa själva som kvinnor. Fröjdans vänder sig i detta projekt till män som är nyfikna på dans. Samtidigt som de får delta i dansworkshops får deltagarna tillfälle att diskutera manlighet i dagens Sverige. Projektet vänder sig till etablerade svenska män som bjuder in två nyanlända män var i dansgruppen. Syftet är att främja dans för män i olika åldrar, för män med olika nationaliteter och erfarenheter, samt att skapa gemenskap och bryta kulturella och sociala tabun i samhället.

 

 

 

Projektmål

Att främja dans för män i olika åldrar, olika nationaliteter och erfarenheter, samt att skapa gemenskap och bryta kulturella och social tabun i samhället.

Därför fick projektet stöd

Projektet bidrar till att skapa mötesplatser för män med olika bakgrund, visar andra förebilder och diskutera olika typer av manlighet, samt ökar intresset för dansen som kulturform.

Projektets tidsstatus

78%

Projektet startade i augusti 2016 och avslutas i oktober 2017

Man kan dansa är igång

25 Okt 2016 En kurs i street dance för män och en samtalsträff för män om dans och manlighet är inplanerat. Nu är projektet som ska få män i Bergslagen att dansa igång.

Vi har haft två uppstartsmöten och vi har i nuläget åtminstone ett 25-tal män som är med i projektet. Sedan hoppas vi engagera fler män framöver genom att bland annat deltagare får med sig fler deltagare som får med sig fler deltagare, berättar Jenny Eknor, projektledare för projektet Man kan dansa.

Dansprojektet ska utföras i kommunerna Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg. Som inspiration till satsningen står bland annat SVT:s Bastubaletten där män lärde sig att dansa.

Läs artikeln i Nerikes Allehanda om projektet.

Projektet på Facebook

Fröjdans added an event.

Varmt Välkomna till höstens FÖRSTA söndagsträning


... JAZZ med Susanna Limell ...


Om Klassen:

Kärleken till dansen tillsammans med en stark kropp och grundad teknik ger dig verktyg att dansa med både kropp och själ. Susanna ger dig en dansteknik uppvärmning fylld av dans, dynamik, teknik och med inspiration av funktionell styrketräning. När vi är varma dansar vi över golvet och avslutar sista delen med koreografi. Sanna bjuder folklorisk jazzdans.

Vi arbetar utifrån dina egna förutsättningar, vi lyfter dina styrkor och vi utmanar dina utvecklingsområden.

OM Susanna:

Sanna bor och stortrivs i Stockholm, lever i Dalarna och hon har sitt alter ego i New York. Där dansen finns, där finns Sanna. Där Sanna finns, där finns dansen. Den 3 september finns Sanna i Örebro på Fröjdans, hjärtligt välkomna!

Vill du se och läsa mer om Susanna, besök hennes hemsida; www.susannalimell.se

ÖVRIG INFO:

Söndag 3 september 16:00-18:00 (OBS! Ytterdörren låses 5 min innan klassen börjar)
Lokal: Örebro Kulturskola (Vasagatan 9)


OBLIGATORISK ANMÄLAN: maila info@frojdans.nu (senast lördag 9 september )

AVGIFTER:
FRÖJDANS MEDLEMMAR + TRÄNINGSAVGIFT:
Förbokning: GRATIS!
'Drop-in' : 100 kr
ICKE-MEDLEMMAR:
Förbokning: 200 kr
'Drop-in' : 300 kr

FRÖJDANS MEDLEMSAVGIFT: 100 kr/kalenderår
FRÖJDANS TRÄNINGSAVGIFT: 100 kr/kalenderår
= 200 kr för dans under ett helt år

FRÖJDANS BANKGIRO: 5121-2249
Swish: 1234205977

OBS! Vi tar inte längre emot kontanter
... Visa MerVisa Mindre

5 dagar sedan

Så här mitt i sommaren är det dags att informera om höstens Söndagsträningar! Schemat är klart så boka upp följande datum :D
Mycket danskärlek  ❤️

Fröjdans shared a link.

Instagram post by P4 Örebro, Sveriges Radio • Jun 30, 2017 at 4:23pm UTC
... Visa MerVisa Mindre

25 Likes, 1 Comments - P4 Örebro, Sveriges Radio (@p4orebro) on Instagram: “Dansarna Alf Wikström och William Grönlund har börjat värma upp inför premiären av föreställningen…”

3 veckor sedan