Bergslagensbaletten

Dansen är en av de kulturformer som bara en liten grupp av samhället tar del av och män är hälften så benägna att gå på dans eller att dansa själva som kvinnor. Fröjdans vänder sig i detta projekt till män som är nyfikna på dans. Samtidigt som de får delta i dansworkshops får deltagarna tillfälle att diskutera manlighet i dagens Sverige. Projektet vänder sig till etablerade svenska män som bjuder in två nyanlända män var i dansgruppen. Syftet är att främja dans för män i olika åldrar, för män med olika nationaliteter och erfarenheter, samt att skapa gemenskap och bryta kulturella och sociala tabun i samhället.

 

 

 

Projektmål

Att främja dans för män i olika åldrar, olika nationaliteter och erfarenheter, samt att skapa gemenskap och bryta kulturella och social tabun i samhället.

Därför fick projektet stöd

Projektet bidrar till att skapa mötesplatser för män med olika bakgrund, visar andra förebilder och diskutera olika typer av manlighet, samt ökar intresset för dansen som kulturform.

Projektets tidsstatus

66%

Projektet startade i augusti 2016 och avslutas i oktober 2017

Man kan dansa är igång

25 Okt 2016 En kurs i street dance för män och en samtalsträff för män om dans och manlighet är inplanerat. Nu är projektet som ska få män i Bergslagen att dansa igång.

Vi har haft två uppstartsmöten och vi har i nuläget åtminstone ett 25-tal män som är med i projektet. Sedan hoppas vi engagera fler män framöver genom att bland annat deltagare får med sig fler deltagare som får med sig fler deltagare, berättar Jenny Eknor, projektledare för projektet Man kan dansa.

Dansprojektet ska utföras i kommunerna Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg. Som inspiration till satsningen står bland annat SVT:s Bastubaletten där män lärde sig att dansa.

Läs artikeln i Nerikes Allehanda om projektet.

Projektet på Facebook

Stort tack till Emma Rozgoni och deltagarna för dagens Söndagsträning som var vårens sista! Varmt välkomna åter i höst 😀💃
Kizomba med Tomas i Nora ikväll :)

Fröjdans shared Dans i Örebro län's event. ... Visa MerVisa Mindre

Skapa Dans (Örebro läns regiontävling 2017)

oktober 1, 2017, 5:00e m

Koreografitävlingen Skapa Dans riktar sig till dig som är mellan 15-21 år med anknytning till Örebro län. Tävlingen vill uppmuntra ungdomar till eget skapande i dans och visa på koreografisk kr...

Skapa Dans (Örebro läns regiontävling 2017)

3 veckor sedan

Linda Eriksson, Ann Skoglund och 23 andra gilla det här

Hannah BrattFinaste Affe!! ❤

2 veckor sedan
Avatar

Lena AnderssonHärligt ❤

2 veckor sedan
Avatar

Kommentera på Facebook

Fröjdans shared their event.

På Söndag kör vi! Anmäl dig till info@frojdans.nu :D
... Visa MerVisa Mindre

Söndagsträning - gaga med Emma Rozgoni

maj 14, 2017, 4:00e m

Örebro Kulturskola

Vårens sista och åttonde söndagsträning ... GAGA med Emma Rozgoni ... Söndag 14e maj 16:00-18:00 (OBS! Ytterdörren låses 5 min innan klassen börjar) Lokal: Örebro Kulturskola (Vasagatan 9)...

Söndagsträning - gaga med Emma Rozgoni

3 veckor sedan