Att tänka fritt istället för rätt

Dansstationen och Månteatern samarbetar för att hjälpa barn och unga att kunna forma sina egenheter till styrkor. Genom en turnerande dansföreställning framtagen tillsammans med barn och workshops i skolorna ger projektet barn i åldern nio till femton en chans att tillsammans fundera på hur egenheter och utanförskap kan bli till kreativitet.

Projektmål

Att genom dans och teater samt tillhörande workshops stärka barn och ungas känsla av egenvärde och respekt för andra trots olikheter och egenheter. Samt att stimulera de deltagande barnen och ungdomarna att använda och utnyttja den egna kreativiteten och det fria skapandet.

Därför fick projektet stöd

Genom projektet kan Kulturstiftelsen bidra till att utveckla och stimulera barn och ungas originalitet, kreativitet och kritiska tänkande samt öka deras förståelse och respekt för olikheter.

Premiär för Vitt rum med röda flätor och sol

11 Sep 2013 Den 13 september är det premiär för föreställningen Vitt rum med röda flätor och sol på Månteatern i Lund. På Dansstationens webb kan du läsa mer och boka biljetter.

Med fragment av dans, text och bild skapar Dorte Olesen och Lucas Svensson en föreställning med utgångspunkt i historien om Ingrid Vang Nyman, den danska konstnärinnan som tecknade bland annat Pippi Långstrump. Vitt rum med röda flätor och sol är en saga om livet, skapandet, om hur man möter världen och håller ihop den. På scen möter vi Ingrid Vang Nyman gestaltad av sex skådespelare och dansare samt en docka. En fantasi utifrån Nymans sista dagar i livet, hennes vandringar i ett vintrigt och julpyntat Köpenhamn, hennes utanförskap, hennes glädje, hennes sorg och hennes besatthet av det som alltid räddat henne – fantasin, skapandet, tecknandet, linjerna på pappret.

Visa fler