All Stars Sverige

Cirka 17 procent av Sveriges befolkning utrikesfödda och det talas runt 200 olika språk runt om i landet. Denna mångfald representeras dock inte inom det svenska kulturlivet, detta trots att det finns en mängd organisationer med blandad kulturell bakgrund som aktivt driver initiativ. Dessa aktörer tenderar att hamna utanför det offentliga kulturlivet och potentialen hos dess publikgrupper förbises ofta. All Stars ämnar adressera dessa frågor genom att stärka små aktörer och koppla ihop dom med en nationell organisation med lång erfarenhet för att på så sätt utveckla mångfalden inom det svenska kulturlivet.

Projektmål

Att lyfta mindre arrangörer, skapa synlighet för etniska och kulturella minoritetsgrupper i samhället, och främja ökad mångfald i Sveriges offentliga kulturliv.

Därför fick projektet stöd

Genom projektet läggs en grund för dialog och kunskapsutbyte mellan arrangörer utifrån ett gemensamt intresse av mångfald på svenska scener och ett bredare svenskt musikliv. Då kapaciteten stärks hos små arrangörer som representerar etniska och kulturella minoriteter skapas synlighet och utrymme för dessa grupper inom det svenska kulturlivet.

Projektets tidsstatus

32%

Projektet startade i november 2016 och avslutas i april 2018

För mer info: selam.se

Kultur för alla oavsett bakgrund

05 Jan 2017 Selam har erfarenhet av att ha utvecklats från en mindre förening till att bli en etablerad arrangör som samarbetar med Sveriges största offentliga scener. Inom projektet kommer Selam dela med sig av denna erfarenhet och fungera som mentor och kunskapsförmedlare för nya föreningar och arrangörer – organisationer som representerar olika etniska minoritetsgrupper eller organisationer som är nyfikna på ett mångkulturellt utbud. Det som förenar dessa organisationer är en önskan att stärka sin kapacitet och nå ut till fler, vilket projektet kommer att arbeta med dels genom professionell utbildning och dels genom gemensamma konsertproduktioner. Aktiviteter så som kurser, utbildningar, praktik och konserter genomförs i tio städer runt om i landet.

Projektet på Facebook

Mellan 27 april och 3 maj åker Selam med de svenska artisterna Daniel Lemma, ETZIA & Hot this year band på en kortare turné till Östafrika, innehållandes konserter och workshops i Etiopien och Uganda!

För mer info: 
http://selam.se/news/ostafrikaturne-med-daniel-lemma-etzia-hot-this-year-band/

Sven-arne Svanberg, አሚር አንበሳ ማድሪድኢስታ och 23 andra gilla det här

Messi KebedeNär exakt är ni i ethiopien ?

3 dagar sedan
Avatar

SELAMHej Messi Kebede! Se exakta datum på ovan flyern.

3 dagar sedan
Avatar

Ablaye SeneHur mycket kostar tur och retur?

2 dagar sedan
Avatar

Eva LingMölkam idil (eller hur det nu kan stavas) ! 😄

2 dagar sedan
Avatar

Kommentera på Facebook

Arne Viksten, Den DU Älskar och 23 andra gilla det här

Mimmi DarboSka dit 😊

2 veckor sedan   ·  1
Avatar

Kommentera på Facebook

Fira in våren med denna fantastiska konsert: Caro & El Club feat. Marit Bergman på Fasching, lördag 8 april!
Biljetter: https://secure.tickster.com/Intro.aspx?ERC=1X3TL9UUHN70GEV&t=TWVYUUU5