All Stars Sverige

Cirka 17 procent av Sveriges befolkning utrikesfödda och det talas runt 200 olika språk runt om i landet. Denna mångfald representeras dock inte inom det svenska kulturlivet, detta trots att det finns en mängd organisationer med blandad kulturell bakgrund som aktivt driver initiativ. Dessa aktörer tenderar att hamna utanför det offentliga kulturlivet och potentialen hos dess publikgrupper förbises ofta. All Stars ämnar adressera dessa frågor genom att stärka små aktörer och koppla ihop dom med en nationell organisation med lång erfarenhet för att på så sätt utveckla mångfalden inom det svenska kulturlivet.

Projektmål

Att lyfta mindre arrangörer, skapa synlighet för etniska och kulturella minoritetsgrupper i samhället, och främja ökad mångfald i Sveriges offentliga kulturliv.

Därför fick projektet stöd

Genom projektet läggs en grund för dialog och kunskapsutbyte mellan arrangörer utifrån ett gemensamt intresse av mångfald på svenska scener och ett bredare svenskt musikliv. Då kapaciteten stärks hos små arrangörer som representerar etniska och kulturella minoriteter skapas synlighet och utrymme för dessa grupper inom det svenska kulturlivet.

Projektets tidsstatus

37%

Projektet startade i november 2016 och avslutas i april 2018

För mer info: selam.se

Kultur för alla oavsett bakgrund

05 Jan 2017 Selam har erfarenhet av att ha utvecklats från en mindre förening till att bli en etablerad arrangör som samarbetar med Sveriges största offentliga scener. Inom projektet kommer Selam dela med sig av denna erfarenhet och fungera som mentor och kunskapsförmedlare för nya föreningar och arrangörer – organisationer som representerar olika etniska minoritetsgrupper eller organisationer som är nyfikna på ett mångkulturellt utbud. Det som förenar dessa organisationer är en önskan att stärka sin kapacitet och nå ut till fler, vilket projektet kommer att arbeta med dels genom professionell utbildning och dels genom gemensamma konsertproduktioner. Aktiviteter så som kurser, utbildningar, praktik och konserter genomförs i tio städer runt om i landet.

Projektet på Facebook

SELAM shared their event.

Fado i världsklass när António Zambujo kommer till Stockholms Konserthus 30 september! Biljetter finns ute nu: http://bit.ly/2rbU3Wy
... Visa MerVisa Mindre

António Zambujo (Portugal)

september 30, 2017, 7:30e m

SELAM

António Zambujo tillhör den nya generationen av portugisiska fadoartister och har på senare år skördat stora framgångar världen över. Med sin egna unika tolkning av fado har han vidgat gränse...

António Zambujo (Portugal)

1 vecka sedan

SELAM shared Embassy of Sweden, Addis Ababa's video.

Embassy of Sweden, Addis Ababa
... Visa MerVisa Mindre

What an amazing performance in the Ambassador's Residence garden, by the Ethio-Swedish reggae and soul artist Daniel Lemma and his band Hot This Year last Saturday! Daniel Lemma had his breakthrough w...

2 veckor sedan

Kerstin Wallström, Nadja Labbart och 23 andra gilla det här

Ablaye SeneWao 👍

3 veckor sedan
Avatar

RhythmfamilyPor dios! ⭐️🔥👌🏼

2 veckor sedan
Avatar

Martin EhrlingDär vill jag vara med och teckna musik.

2 veckor sedan
Avatar

Kommentera på Facebook

En framgångsrik turné i Östafrika med Daniel Lemma, Etzia och Hot This Year Band har nu kommit till sitt slut. Stort tack till publik, artister, bidragsgivare och sponsorer som gjort turnén möjlig.

#selamtour #daniellemma #etzia #hotthisyearband

Murad Issa, Tatek Tek och 23 andra gilla det här

Kommentera på Facebook