All Stars Sverige

Cirka 17 procent av Sveriges befolkning utrikesfödda och det talas runt 200 olika språk runt om i landet. Denna mångfald representeras dock inte inom det svenska kulturlivet, detta trots att det finns en mängd organisationer med blandad kulturell bakgrund som aktivt driver initiativ. Dessa aktörer tenderar att hamna utanför det offentliga kulturlivet och potentialen hos dess publikgrupper förbises ofta. All Stars ämnar adressera dessa frågor genom att stärka små aktörer och koppla ihop dom med en nationell organisation med lång erfarenhet för att på så sätt utveckla mångfalden inom det svenska kulturlivet.

Projektmål

Att lyfta mindre arrangörer, skapa synlighet för etniska och kulturella minoritetsgrupper i samhället, och främja ökad mångfald i Sveriges offentliga kulturliv.

Därför fick projektet stöd

Genom projektet läggs en grund för dialog och kunskapsutbyte mellan arrangörer utifrån ett gemensamt intresse av mångfald på svenska scener och ett bredare svenskt musikliv. Då kapaciteten stärks hos små arrangörer som representerar etniska och kulturella minoriteter skapas synlighet och utrymme för dessa grupper inom det svenska kulturlivet.

Projektets tidsstatus

64%

Projektet startade i november 2016 och avslutas i april 2018

För mer info: selam.se

Kultur för alla oavsett bakgrund

05 Jan 2017 Selam har erfarenhet av att ha utvecklats från en mindre förening till att bli en etablerad arrangör som samarbetar med Sveriges största offentliga scener. Inom projektet kommer Selam dela med sig av denna erfarenhet och fungera som mentor och kunskapsförmedlare för nya föreningar och arrangörer – organisationer som representerar olika etniska minoritetsgrupper eller organisationer som är nyfikna på ett mångkulturellt utbud. Det som förenar dessa organisationer är en önskan att stärka sin kapacitet och nå ut till fler, vilket projektet kommer att arbeta med dels genom professionell utbildning och dels genom gemensamma konsertproduktioner. Aktiviteter så som kurser, utbildningar, praktik och konserter genomförs i tio städer runt om i landet.

Projektet på Facebook

Selam tipsar! Nu på söndag den 15/10 arrangerar Tactsenze en konsert på Boulevardteatern i Stockholm med syftet att hylla synskadade musikers förmågor. På scen står flöjtisten Wu Jing (Kina/Sverige) tillsammans med musiker ur Kungliga Hovkapellet samt Sara Bentes (Brasilien) och pop- och jazzgruppen Synliga. En del av biljettintäkterna från konserten går till Selams projekt Inner Vision, med fokus på utbildning för synskadade musiker i Etiopien. För mer info och biljetter: http://bit.ly/2ye0J9u
Unik chans att delta på kurs i arrangörskap! 
Är du en arrangör som är sugen på att vässa dina yrkeskunskaper? Drivs du av ett intresse av att främja kulturell mångfald inom Sveriges offentliga kulturliv? Är du kanske främst verksam i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå, Luleå, Skellefteå, Västerås, Eskilstuna, Örebro, eller Norrköping?

Den 25-26 november anordnar Selam två dagars kurser inom arrangörskap med fokus på planering och genomförande av produktioner, kulturpolitiska frågor, och marknadsförings- och kommunikationsstrategier. Kurserna är en del av Selams projekt All Stars Sverige och genomförs med stöd av PostkodLotteriets Kulturstiftelse. 
Det är gratis att delta i kurserna och för att kunna delta behöver du kunna närvara i Stockholm den 25-26 november, möjlighet till rese- och boendeersättning finns. OBS endast ett fåtal platser kvar! Anmäl ditt intresse med en kort presentation av dig själv och dina erfarenheter till info@selam.se senast den 22 oktober.

Isak Moges, Linda J Kidane och 23 andra gilla det här

Abdurahim Haj AliHar gått denna kurs förre omgången , mycket bra och givande . Highly recommended,

1 vecka sedan   ·  4
Avatar

Patricia Vega Valdiviesosi yo estoy interesada gracias

1 vecka sedan   ·  1
Avatar

Josefin RosalesSorraya Toure, ngt för dig?!

5 dagar sedan   ·  1
Avatar

Jannika Ojeda MeftahEmmaaaaaaaa. obviamente ya somos suuuuuper. pero seguro ainda muito pra aprender, ta?!

5 dagar sedan   ·  1
Avatar

Kommentera på Facebook

SELAM added 10 new photos — at Konserthuset Stockholm.

Foto: Danish Saroee, www.saroee.com
... Visa MerVisa Mindre

Muito obrigado @[327959409967:274:António Zambujo] för en fantastisk konsert och tack till den otroliga publiken som kom till Konserthuset!

3 veckor sedan

Foto: Danish Saroee, www.saroee.com