Age on Stage

Dansare som är anställda på någon av de konstnärliga institutionerna pensioneras mellan 42 till 45 års ålder. Bland frilansgrupperna finns inga sådana gränser, men vad som dock styr på samtliga scener är den konventionella bilden av en dansare som ung. Trots att en stor del av publiken vid svenska dansscener själva är över 45 år ser de ytterst sällan sin ålder representerad på scen. Hur det skulle vara om extraordinära dansare fortsatte att uppträda efter 45 års ålder, om deras erfarenheter och färdigheter fanns tillgängliga för dansvärlden och dess publik? I projektet Age on Stage utmanas på olika sätt den snäva bilden av kroppsligt ideal som råder i vårt samhälle idag.

Projektmål

Att etablera och utveckla möjligheter för äldre dansare att fortsätta sin yrkesutövning, bidra till en bättre representation av äldre personer på svenska dansscener, samt lyfta frågan vad en bruten åldersfixering inom dansen kan medföra för positiva effekter inom andra områden i samhället.

Därför fick projektet stöd

Genom detta projekt ifrågasätts rådande normer inom dansen, arenor skapas för äldre dansare att fortsätta med sitt yrke och utveckla sin kreativitet, samt nya förebilder skapas för unga dansare likväl som publik. Förhoppningen är att projektet även ger idéer och inspiration till samtal om åldrande och yrkesliv inom andra områden.

Projektets tidsstatus

65%

Projektet startade i december 2016 och avslutas i maj 2018

För mer info: start.jusdelavie.org

Workshops i dans för 65+

05 Apr 2017 Den 15-17 maj arrangeras workshops i dans för alla som är över 65 år och intresserade av dans. Inga förkunskaper behövs. Workshopsen som är en del av projektet Age on Stage hålls på Dansens Hus i Stockholm och leds av dansaren och koreografen Charlotta Öfverholm.

Klicka här för mer information. 

Visa fler

Projektet på Facebook

Survival Kit!!! 2nd show in Tel Aviv tonight!
Survival Kit continues touring! Next stop this week: Haparanda, Övertorneå, Pajala and Överkalix. 
Then Suzanne Dellal and Tel Aviv is waiting!

Mirabela Vian, Catherine Correa och 23 andra gilla det här

Charlotta ÖfverholmPhoto: Håkan Larsson

1 månad sedan
Avatar

Charlotta ÖfverholmLauri Antila, James Friedman, Rafi Sady,Albin Tiberius Hallgren Åkerman, Charlotta Öfverholm, Fabian Kriese

1 månad sedan
Avatar

Alexandra BrenkCharlotta when exactly are you in SDC?

1 månad sedan

1 Svara

Avatar

Sara ÅhmanWow! Nice pic

1 månad sedan
Avatar

Kommentera på Facebook

HELLO LULEÅ! Tonight you get the chance to see Dance On Extended before it moves further south to the European dance festivals! Take it!
#charlottaöfverholm #ageonstage #danceonensemble #dansinord

Maja Albrektsson, Fabian Kriese och 17 andra gilla det här

Charlotta ÖfverholmPhoto: Fabian Kriese

2 månader sedan   ·  2
Avatar

Kommentera på Facebook