Age on Stage

Dansare som är anställda på någon av de konstnärliga institutionerna pensioneras mellan 42 till 45 års ålder. Bland frilansgrupperna finns inga sådana gränser, men vad som dock styr på samtliga scener är den konventionella bilden av en dansare som ung. Trots att en stor del av publiken vid svenska dansscener själva är över 45 år ser de ytterst sällan sin ålder representerad på scen. Hur det skulle vara om extraordinära dansare fortsatte att uppträda efter 45 års ålder, om deras erfarenheter och färdigheter fanns tillgängliga för dansvärlden och dess publik? I projektet Age on Stage utmanas på olika sätt den snäva bilden av kroppsligt ideal som råder i vårt samhälle idag.

Projektmål

Att etablera och utveckla möjligheter för äldre dansare att fortsätta sin yrkesutövning, bidra till en bättre representation av äldre personer på svenska dansscener, samt lyfta frågan vad en bruten åldersfixering inom dansen kan medföra för positiva effekter inom andra områden i samhället.

Därför fick projektet stöd

Genom detta projekt ifrågasätts rådande normer inom dansen, arenor skapas för äldre dansare att fortsätta med sitt yrke och utveckla sin kreativitet, samt nya förebilder skapas för unga dansare likväl som publik. Förhoppningen är att projektet även ger idéer och inspiration till samtal om åldrande och yrkesliv inom andra områden.

Projektets tidsstatus

26%

Projektet startade i december 2016 och avslutas i maj 2018

För mer info: start.jusdelavie.org

Workshops i dans för 65+

05 Apr 2017 Den 15-17 maj arrangeras workshops i dans för alla som är över 65 år och intresserade av dans. Inga förkunskaper behövs. Workshopsen som är en del av projektet Age on Stage hålls på Dansens Hus i Stockholm och leds av dansaren och koreografen Charlotta Öfverholm.

Klicka här för mer information. 

Visa fler

Projektet på Facebook

Lighthouse by Sharon Fridman. Music by Idan Shimoni. With Charlotta Öfverholm , Rafi Sady, James Friedman and Lauri Antila
TILLSAMMANS ❤
Performance this Sunday at 15.00, April 2, in Uppsala at Dansfiket / Köttinspektionen! 
Beauty and the Beast by Martin Harriague, performed by Rafi Sady and Charlotta Öfverholm. 
Photo: Håkan Larsson
 #ageonstagejusdelavie

Compagnie Jus de la Vie - Age on Stage shared Balettakademien Stockholm's photo.

DON´T MISS THIS!
... Visa MerVisa Mindre

Did you miss Hofesh Shechter at Dansens Hus last week? Hofesh Shechters Company returns to Balettakademiens International Summer Festival with a Repertory workshop 24-28 July 13.00-17.00 Space is lim...

1 månad sedan

DON´T MISS THIS!