A Day

Under ett globalt dygn, den 15 maj 2012, gjordes den största fotografiska ögonblicksdokumentationen av mänskligheten hittills.  Minst 100 000 professionella fotografer och två miljoner amatörfotografer fotograferade under det dygnet sin omvärld – alla var  välkomna att delta och visa upp sin vardag och ta del av andras vardag runt om i världen.  Genom den bildbank som skapades kan fotografier delas, jämföras och utforskas, allt för att lära om vår omvärld och skapa en bättre förståelse för varandra. Därutöver kan dokumentationen bli ett mångsidigt underlag för undervisning och forskning.

Projektmål

Genom en dokumentation av allt det som tillsammans utgör människors vardag kan man skapa ökad synlighet kring våra likheter och förståelse för våra olikheter. Därutöver kan dokumentationen bli ett underlag för undervisning och forskning.

Därför fick projektet stöd

Att bidra till skapandet av den största fotografiska ögonblicksdokumentationen av mänskligheten hittills, för att därigenom kunna förändra hur vi ser på varandra och vår omvärld.

A day uppmärksammas i media inför utställningen i Stockholm och Göteborg

08 Nov 2012

Inför premiären av utställningen A day in the world i Stockholm och Göteborg imorgon, har projektet uppmärksammats i media i veckan. Bland annat med ett reportage i Svenska Dagbladet den 7 november och reportage och intervju med Jeppe Wikström, en av projektets grundare, i  SVT:s Gomorron Sverige i morse. Bilderna ovan är tagna av Amanda Tolj i Ukraina och  av Elisa Zampeiri i Prag och  finns med i Svenska Dagbladets reportage.

Se också klippet från SVT play:

Visa fler